Een heuse degradatiekraker

Een heuse degradatiekraker

16-04-2022

In een weekend, waarin er in de Eredivisie maar 1 wedstrijd op het programma staat door de vaderlandse bekerfinale, staat de Engelse topper opnieuw op het programma. Waar in Nederland de ogen voornamelijk gericht zijn op Ajax – PSV, zijn er ongetwijfeld een mannetje of 50.000 die Sparta of Fortuna een warm hart toedragen. Beide clubs moeten deze inhaalwedstrijd winnen met het oog op degradatie. In Engeland staat dit weekend op Wembley de halve finale in de FA Cup op het programma. En die gaat tussen niemand minder dan Liverpool en Manchester City. Ook staan er een viertal wedstrijden in de Premier League op het programma. Al met al reden genoeg ons hier eens flink in te verdiepen.

Fortuna Sittard – Sparta

Door een eerdere afkeuring is deze degradatiekraker dit weekend de enige wedstrijd in de Eredivisie. Sparta bivakkeert op dit moment onderaan de Eredivisie, terwijl Fortuna met maar 1 punt meer op een veilige plek staat. We hoeven het er dus niet over te hebben hoe spannend het wel niet is. Het goede nieuws voor Sparta is wel dat ze nog twee inhaalwedstrijden te gaan hebben, waarbij ze er bij 1 de 3 punten al bijna binnen hebben. Dit gaat om de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse.

Draw no bet voor Sparta

Het viel op dat Sparta afgelopen weekend aardig partij bood aan koploper Ajax. Oke, Onana zag er niet helemaal lekker uit en had de avond ervoor net iets te lang aan de shisha gezeten. Toch speelden de Spartanen in de eerste helft verdienstelijk voetbal. Fortuna behaalde vorige week een knap punt in en tegen Utrecht. En ja, elk punt is nu eenmaal belangrijk. Wij verwachten vanavond een overwinning voor de bezoekers uit Rotterdam, waarbij een draw no bet geen gekke gok is. De quotering voor een draw no bet in het voordeel van Sparta levert je bij Jack’s een quotering van 1,87 op. Bij een gelijkspel krijg je de inzet terug.

Manchester City – Liverpool

Waar deze topper afgelopen week in de Premier League op het programma stond, is het dit weekend tijd voor de halve finale van de FA Cup. Uiteraard gespeeld op het legendarische Wembley. Beide ploegen wisten zich afgelopen week met enige moeite te kwalificeren voor de halve finale van de Champions League. Dat de ploegen van Pep en Klopp een succesvol seizoen ondergaan, moge duidelijk zijn. Maar goed, het gaat uiteindelijk om de prijzen.

‘Big Virg’ aan de bal

Vorige week had Liverpool 45% balbezit. Tijdens die wedstrijd gaf Virgil van Dijk in totaal 59 passes. Aangezien de bookmakers deze wedstrijd een balbezit van 48,5% voor Liverpool verwachten, achtten wij de kans groot dat ‘Big Virg’ deze wedstrijd meer dan 61,5 passes gaat geven. Meer dan 61,5 passes voor Virgil van Dijk levert je bij bet365 een quotering van 1,83.

Manchester United – Norwich City

De laatste wedstrijd die we vandaag behandelen is die tussen Manchester United en Norwich City. Nee, dit is inderdaad geen pot waar wij hoge verwachtingen van hebben. Niemand eigenlijk. United presteert rampzalig en moet alle zeilen bijzetten om CL-voetbal te halen. Een utopie als we op dit moment naar de stand kijken. De Mancunians zijn momenteel terug te vinden op de 7e plek, met maar 2 punten boven Wolves. Norwich, het team van Tim Krul, staat er echter nog rampzaliger voor en kan degradatie amper meer ontlopen. Op zich mag dit ook geen verrassing zijn.

Minder dan 3.5 doelpunten

Een overwinning is het enige wat telt voor de ploeg van Rangnick. En dat zou in principe geen probleem moeten zijn. Gezien het feit dat Manchester weinig doelpunten weet te maken, verwachten wij echter geen spectaculaire, ruime overwinning. Daarom zien wij kansen tot een goede winst voor jou als je inzet op minder dan 3.5 doelpunten. Bij BetCity.nl levert je dit een quotering van 1,64 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën