Een prachtige voetbaldag

Een prachtige voetbaldag

26-08-2022

Op deze laatste zaterdag van de zomervakantie staan er als vanouds weer meer dan genoeg voetbalwedstrijden op het programma. Zo ontvangt Feyenoord FC Emmen in de eigen Kuip, waarbij er een grote kans is dat we een hoop nieuwe spelers gaan zien. Het kansarme Vitesse ontvangt RKC Waalwijk in de eigen Gelredome. In Engeland is het aan Manchester United om de overwinning tegen Liverpool een goed vervolg te geven. Zijn nemen het op St. Mary’s op tegen Southampton. Tot slot bereiden we je voor op Juventus tegen AS Roma. Beide Italiaanse ploegen kregen nog geen tegendoelpunt te verwerken, waardoor wij benieuwd welke keeper voor het eerst moet gaan vissen dit seizoen. Wij bereiden je voor op deze wedstrijden en geven je voor deze ene keer vier wedtips.

Feyenoord - FC Emmen

Zoals je van ons gewend bent, beginnen we deze preview met een wedstrijd uit de Eredivisie. Feyenoord neemt het op tegen het gepromoveerde FC Emmen, dat vorige week haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen boekte. Op de Meerdijk wist de ploeg van Dick Lukkien met 3-2 te winnen van FC Utrecht. Feyenoord daarentegen is het seizoen prima begonnen met 7 punten uit 3 wedstrijden. Vorige week boekten de Rotterdammers een moeizame 1-0 overwinning op RKC Waalwijk.

De verwachting is dat Feyenoord gaat beginnen met kersverse aankoop David Hancko. Daarnaast kan het zomaar dat we meerdere nieuwe gezichten gaan zien. Jens Toornstra zien we echter niet meer terug. Hij rondde zijn transfer naar FC Utrecht snel af en maakt naar alle verwachting morgen zijn opwachting in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Beide Teams Scoren - JA

Feyenoord kreeg in 70% van haar laatste 10 thuiswedstrijden in De Kuip minimaal een tegendoelpunt tegen. Emmen wist dit seizoen in elke wedstrijd minimaal één keer te scoren. Ondanks dat Feyenoord torenhoge favoriet is, verwachten wij dat Emmen toch een doelpuntje mee gaat pikken. Voor ons leidt dit de weddenschap Beide Teams Scoren - JA. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,95 op. Een mooie quotering toch?

Vitesse - RKC Waalwijk

De tweede wedstrijd in de Eredivisie die we behandelen gaat tussen hekkensluiter Vitesse en RKC Waalwijk. Vooral over de thuisploeg werd de afgelopen week het nodige gezegd. Zo zijn er analisten die denken dat Vitesse zomaar eens kan gaan degraderen dit seizoen. Als we heel eerlijk kijken naar de selectie van de ploeg van Thomas Letsch, dan moet er inderdaad snel het nodige gaan gebeuren. Met 12 tegendoelpunten in 3 wedstrijden is de verdediging zo lek als een mandje. RKC is het seizoen begonnen, zoals je van de Waalwijkers mag verwachten. Ze hebben momenteel 2 puntjes verzamelend en verloren vorige week nipt met 1-0 van Feyenoord.

Draw no Bet - RKC Waalwijk

Zoals iedereen kan zien is Vitesse totaal niet in goede doen. Het vertrouwen is ver te zoeken, terwijl het bij RKC tamelijk rustig is. Het lullige voor de Arnhemmers is dat er ook geen enkele houvast is wat betreft het versterken van de ploeg. Er is een geldschieter nodig die Vitesse eigenlijk als het ware van de ondergang moet gaan redden.

Wij denken vanavond dat RKC een grotere kans maakt om te winnen dan Vitesse. Daarom achten wij een Draw no Bet voor RKC Waalwijk een prima voorspelling. Een Draw no Bet voor RKC ligt bij Jack’s op 3,60. Indien er gelijk wordt gespeeld, dan krijg je de inzet netjes terug.

Southampton - Manchester United

De druk op Erik ten Hag is na de winst op Liverpool enigszins gaan liggen. Al is de vraag of deze druk bij een ploeg als The Mancunians ooit weg is? Wel moet de wedstrijd tegen The Reds vertrouwen geven, waarin vooral de verdediging enorm uitblonk. Zeker Raphaël Varane, Lisandro Martinez en Tyrell Malacia speelden een puike partij, waardoor de wisselbeurt van aanvoerder Maguire wel eens goed zou uit kunnen pakken. Je moet het maar durven als coach bij de aankoop van 80 miljoen. Southampton is het seizoen redelijk begonnen en wist afgelopen weekend de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Leicester City de ploeg van Ralph Hasenhüttl met 2-1 te winnen dankzij twee goals van Che Adams.

James Ward-Prowse - Minder dan 44,5 passes

James Ward-Prowse is al jaren een van de sterkhouders bij Southampton. En ook dit seizoen miste de Engelse middenvelder van 27 jaar oud nog geen enkele minuut. Wij hebben zijn passes van dit seizoen eens onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat het gemiddelde passes per wedstrijd van Ward-Prowse na 3 wedstrijden op 40 staat. Daarbij heeft hij dit seizoen in nog geen enkele pot meer dan 44,5 passes gegeven. Wij denken dat hij dit tegen United ook niet gaat doen. Zeker omdat de verwachting is dat United meer balbezit gaat hebben met de speelwijze van ten Hag. De quotering voor minder dan 44,5 pass van James Ward-Prowse ligt bij bet365 op 1,83.

Juventus - AS Roma

Tot slot gaan we in op de kraker van deze zaterdag uit de Serie A tussen Juventus en AS Roma. AS Roma kwam de afgelopen week vooral in het nieuws door de vreselijke blessure van Georginio Wijnaldum, waardoor hij hoogstwaarschijnlijk het WK aan zich voorbij moet laten gaan. Een mooi eerbetoon voorafgaand voor de Nederlander volgde in de thuiswedstrijd tegen Cremonese van afgelopen maandag. Deze wedstrijden wisten de Romeinen overigens met 1-0 te winnen door een goal van Chris Smalling. Aangezien zij een week eerder ook al met 1-0 wisten te winnen, heeft de ploeg van trainer José Mourinho momenteel 6 punten uit 2 wedstrijden. Tegenstander ‘Juve’ behaalde een oersaai 0-0 gelijkspel op bezoek bij Sampdoria. Als dit een voorbode is voor het seizoen van de Oude Dame, dan kan het nog wel eens een lang seizoen worden voor de ploeg van Massimiliano Allegri.

Minder dan 2,5 doelpunten

Gezien het spelbeeld van beide ploegen tot nu toe in dit seizoen, verwachten wij dat er minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. De laatste twee ontmoetingen in Turijn eindigden in 1-0 en 2-0, een voorbode voor een juiste voorspelling. Daarbij heeft José Mourinho zijn verdediging dusdanig op orde dat ze verdomd weinig weggeven. En als Juventus net als afgelopen maandag blijft spelen, dan hoeven we ook van hen niet al te veel te verwachten. De quotering voor minder dan 2,5 doelpunten ligt bij Holland Casino op 1,75. Niet gek toch?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën