Een topwedstrijd in Engeland

Een topwedstrijd in Engeland

05-01-2023

We zijn alweer vijf dagen onderweg in 2023 en genieten tot nu toe met volle teugen van het gespeelde voetbal. We zien leuke potjes voorbij komen en spelers die op het WK nog schitterden komen gewoon in actie. Gelukkig voor ons Nederlanders gaat de vaderlandse competitie ook weer snel van start. Morgen neemt FC Twente het namelijk op tegen FC Emmen, waardoor ook de Eredivisie weer verder gaat. Vandaag moeten we het doen met een drietal potjes, waarvan er een wedstrijd een mooie affiche is. Manchester City gaat namelijk op bezoek bij Chelsea. Daarnaast zien we in Portugal Sporting Braga spelen tegen Santa Clara en sluiten we deze Donderdag Preview af met de Turkse wedstrijd tussen Gaziantep FK en Istanbul Basaksehir.

Chelsea - Manchester City

Vanzelfsprekend beginnen we met het treffen tussen Chelsea en Manchester City. Dit is voor beide ploegen een wedstrijd van levensbelang. Voor Manchester City geldt dat zij geen enkel punt meer kunnen laten liggen in de strijd om het kampioenschap, terwijl Chelsea helemaal niets meer mag verliezen met de huidige 9e plaats. Beide ploegen zijn de hervatting van de Premier League toch enigszins teleurstellend gestart, daar Chelsea morste tegen Nottingham Forest En City in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton. Welke van de twee ploegen weet zich vandaag te herstellen?

Manchester City wint zonder tegendoelpunt

Als we de bookmakers volgen, dan is Manchester City by far de grote favoriet van vandaag. Dit is wat ons betreft ook niet gek, aangezien The Citizens simpelweg een veel sterkere selectie hebben dan The Blues. Daarnaast zien we dat het voor Chelsea al 4 wedstrijden geleden is dat zij überhaupt tot scoren wisten te komen tegen de ploeg van Pep Guardiola. Om die reden, plus het feit dat City uit is op eerherstel, verwachten wij dat Manchester City opnieuw wint zonder een tegendoelpunt te incasseren. Een uitslag die tijdens de laatste 3 ontmoetingen werd behaald. Dit levert je bij bet365 een quotering van 3,00 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Santa Clara - Sporting Braga

We gaan snel door naar de Portugese Primeira Liga. Hierin neemt Sporting Braga het op tegen Santa Clara. Laten we beginnen met het uitdelen van een groot compliment aan de bezoekers, aangezien zij de eerste waren die Benfica dit jaar wisten te verslaan. Afgelopen week wist Braga met 3-0 te winnen van de ploeg van Roger Schmidt. Hierdoor staat de ploeg van trainer Artur Jorge op een knappe 3e plek met 6 punten achter koploper Benfica. Zij nemen het op tegen nummer 15 Santa Clara. Op het oog een makkie voor Braga. Echter weten we allemaal dat het kan spoken in Estádio de São Miguel.

Minder dan 2,5 doelpunten

We hebben gezien dat Braga het vaak lastig heeft tijdens uitwedstrijden bij Santa Clara. Zo werd er in de laatste 2 edities 1 keer nipt gewonnen, terwijl de andere wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Opvallend is dat er bijzonder weinig wordt gescoord. Sterker nog, het gemiddelde van deze twee wedstrijden ligt op 1,5 doelpunt per wedstrijd. We zien sowieso met enige regelmaat dat uitwedstrijden van Braga niet al te veel goals opleveren. Hierom verwachten wij dat er vanavond minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Gaziantep FK - Istanbul Başakşehir

We sluiten hem af met een ware topper in Turkije. Oké, dat was enigszins sarcastisch. De kans is namelijk groot dat veel mensen nog nooit van de thuisploeg hebben gehoord. De uitploeg moet bekend zijn bij iedereen, aangezien ze niet al te lang geleden nog de kampioen van Turkije waren. Ook dit jaar presteert de ploeg van oud-Inter middenvelder Emre Belozoglu naar behoren, aangezien ze op een 3e plek staan met maar 3 puntjes achter koploper Galatasaray. Tegenstander Gaziantep FK staat in de middenmoot. Opvallend is dat de thuisploeg thuis pas één wedstrijd verloor. Alleen Kayserispor was te sterk in het Stadion Gaziantep Stadyumu.

Asian Handicap +0,5 - Gaziantep FK

Wij zien Istanbul Basaksehir vandaag niet winnen. Dit gaan we even uitleggen. Ten eerste presteert de thuisploeg uiterst sterk in eigen huis. Wat betreft uitwedstrijden van Istanbul Basaksehir zien we dat het redelijk gaat. Al geldt dat niet voor wedstrijden op bezoek bij Gaziantep FK. De laatste 2 edities van deze wedstrijd gingen namelijk kansloos verloren en in totaal waren 3 van de 4 laatste ontmoetingen een prooi voor de thuisploeg. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor Gaziantep FK, waarbij een overwinning of gelijkspel van de thuisploeg genoeg is. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 1,62 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën