Eerste overwinning voor FC Utrecht?

Eerste overwinning voor FC Utrecht?

02-09-2022

De doordeweekse speelronde zit er op, waardoor we ons weer gaan opmaken voor een vol voetbalweekend. Ook deze vrijdag  staat er weer een Eredivisiewedstrijd op het programma in de vorm van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht. Kunnen de Domstedelingen dan eindelijk hun eerste overwinning boeken? In de Keuken Kampioen Divisie gaat koploper PEC Zwolle op bezoek bij zeer matig gestarte FC Den Bosch. Tot slot maken we de overstap naar de Duitse Bundesliga, waar het Borussia Dortmund van Donyell Malen 1899 Hoffenheim ontvangt. Wij vertellen je meer over deze drie wedstrijden en geven je per wedstrijd in wedtip.

Fortuna Sittard - FC Utrecht

De vijfde speelronde in de Eredivisie begint op deze vrijdagavond met een wedstrijd tussen twee ploegen die het seizoen bijzonder matig zijn gestart. Met name de bezoekers hadden toch andere verwachtingen, maar staan na vier wedstrijden pas op twee puntjes. Tegenstander Fortuna doet het echter nog slechter en staat na vier wedstrijden nog altijd op de schaamtelijke nul punten. De Limburgers kennen hoe dan ook een turbulent jaar door het vroege ontslag van Sjors Ultee en de interne tweestrijd die onder andere wordt geleid door de Turkse spits Burak Yilmaz. Ondanks dat de topspits inmiddels al driemaal het net wist te vinden, is niet iedereen het eens met de huidige gang van zaken. Gaat Fortuna voor het eerste puntje dit jaar?

Winst FC Utrecht

Wij zien in FC Utrecht nog altijd de favoriet in deze wedstrijd. Ondanks de matige pot tegen Ajax hebben zij een op papier veel betere ploeg van Fortuna, waardoor een overwinning absoluut het meest voor de hand liggend is. Daarbij begint FC Utrecht wel vaker matig aan de competitie, waarna er opeens een goede reeks ontstaat. Fortuna wist in de laatste zeven Eredivisie ontmoetingen niet te winnen van FC Utrecht. Mede daarom  houden wij vertrouwen in Henk Fräser en verwachten dat suikeroom Frans van Seumeren ook even met een donderspeech langs is gekomen. Nou, als dat niet motiveert? Een overwinning voor FC Utrecht op bezoek bij Fortuna levert je bij TOTO een quotering van 1,99 op. 

FC Den Bosch - PEC Zwolle

Net als iedere vrijdagavond staan er de nodige potjes op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Wij gaan ons vanavond richten op koploper PEC Zwolle, de ploeg die het seizoen zo bizar goed is gestart. Na vier wedstrijden zijn de Zwollenaren nog zonder puntverlies, waarbij ook het doelsaldo bizarre vormen aanneemt. In de eerste vier wedstrijden werd namelijk 15 keer gescoord, terwijl er maar 3 doelpunten werden geïncasseerd. Tegenstander FC Den Bosch is het seizoen echter dramatisch gestart en staat op een teleurstellende 17e plek. Alleen op bezoek bij ADO Den Haag werden drie punten gepakt. Na deze overwinningen lijken de Bosschenaren het spoor enigszins bijster door met 3-0 van Roda JC en met 2-0 van Almere City te verliezen. 

European Handicap PEC Zwolle

Ons valt op dat PEC Zwolle haar wedstrijden met bijzonder veel gemak wint. De afgelopen drie wedstrijden leidde dit tot overwinningen met minimaal twee doelpunten verschil. FC Den Bosch daarentegen was de laatste twee wedstrijden kansloos en verloor juist met twee doelpunten verschil. Naast de wedstrijden tegen Almere City en Roda JC, verloor FC Den Bosch ook met 3-1 thuis van Eindhoven. Wat dat betreft liggen er kansen genoeg voor PEC Zwolle om opnieuw een fijne overwinning neer te zetten. Zeker omdat het de twee uitwedstrijden zijn, waar de Zwollenaren de grootste overwinningen neer wisten te zetten. Zo wonnen de ploeg van Bram van Polen met 4-0 op bezoek bij VVV-Venlo en met 5-0 op bezoek bij Telstar. Een European Handicap van -1 voor PEC Zwolle levert je bij bet365 een quotering van 2,37 op. 

Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim

Tot slot gaan we gauw door naar de Bundesliga. Hier neemt Borussia Dortmund het op tegen Hoffenheim. Beide ploegen hebben drie van de eerste vier wedstrijden gewonnen, terwijl er eentje verloren ging. Dit betekent dat beide ploegen op een gedeelde derde plek staan. Voor Dortmund was vooral de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen een ongelooflijke domper. Na 89 minuten gingen die Dorten nog met 2-0 aan de leiding, terwijl er een minuut of zes later toch echt 2-3 voor Werder Bremen op het scorebord stond. Hoffenheim begon tamelijk matig aan het seizoen, maar wist de laatste drie wedstrijden allemaal in winst om te zetten. Wat dat betreft gaat deze pot tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. De grote vraag is: welke ploeg gaat er na vanavond voor minimaal een dag aan kop in de Bundesliga?

Meer dan 9,5 schoten op doel

Wedstrijden tussen Dortmund en Hoffenheim zijn veelal vol doelpunten. Zo won Dortmund vorig jaar beide edities met 3-2. Dit betekent dat er doorgaans twee aanvallende ploegen op het veld staan die er niet om geven hier en daar het doel onder vuur te nemen. Wij verwachten dat er vandaag net als in de drie vorige wedstrijden van de thuisploeg meer dan 9,5 schoten op doel worden gelost. Dit zou betekenen dat we weer een aantrekkelijke pot voetbal gaan zien. De quotering voor meer dan 9,5 schoten op doel tijdens Dortmund - Hoffenheim ligt bij Jack's op 2,05.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën