EK Kwalificatie wedstrijden op maandag

EK Kwalificatie wedstrijden op maandag

11-09-2023

Afgelopen vrijdag hebben we massaal genoten van een overheerlijke speelronde in de EK Kwalificatiereeks voor het aankomende EK 2024 in Duitsland. Spanje pakte uit en trakteerde het Georgie van Ajacied Georges Mikautadze op een 1-7 nederlaag, terwijl Portugal opnieuw de ‘0’ hield en met 0-1 won in Slowakije. Dit bracht beide grootmachten weer een stapje dichter bij het eindtoernooi. Vandaag geen Spanje, maar wel wedstrijden van Portugal, Kroatië en IJsland. Wij vertellen je meer over een drietal wedstrijden en geven je 3 wedtips.

Portugal - Luxemburg

We trappen af met het Portugal van Cristiano Ronaldo. In Groep J gaan de Portugezen zorgeloos aan kop, won het alle wedstrijden en kreeg men nog geen enkel tegendoelpunt te verwerken. Een knappe prestatie van de Zuid-Europeanen, al moet gezegd worden dat de tegenstand matig tot dramatisch is. Vandaag ontvangt Portugal een van de laagvliegers in de groep in de vorm van Luxemburg. Toch pakte Luxemburg meer punten dan ooit en maakt het 3e lid van de Benelux nog kans op het allereerste eindtoernooi. Kunnen ze voor een onvergetelijke en onvoorstelbare stunt zorgen in het Estadio Do Algarve?

Doelpunt Bruno Fernandes

Een van de grote meneren bij Portugal is Manchester United aanvoerder Bruno Fernandes. Hij heeft vanzelfsprekend een plekje bij de eerste elf en scoort er regelmatig op los. Zo was hij afgelopen week tegen Slowakije door het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen te knallen. Wij denken dat hij vandaag opnieuw een doelpunt gaat maken. Niet voor niets scoorde hij driemaal in zijn laatste 3 interlands. Een doelpunt van Bruno Fernandes levert je bij LiveScore Bet een quotering van 1,92 op.

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

Armenië - Kroatië

Afgelopen week hebben Ajax aanhangers een goede blik op aankopen Josip Sutalo en Borna Suso kunnen wagen. Beide spelers stonden in de basis tijdens de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Letland. Armenië pakte op dezelfde avond een zeer knap punt tegen Turkije door een 1-1 uit het vuur te slepen in Eskisehir. Dit betekent dat de Armenen nog alle kans maken om bij de eerste twee van groep D te eindigen. Wel dient er vanavond dan te worden gewonnen van Kroatië, de nummer 3 van de wereld. Het belooft in ieder geval een mooie pot te worden. 

Beide teams scoren - JA

Opvallend genoeg speelden Armenië en Kroatië in de historie van het voetbal pas eenmaal tegen elkaar. Deze wedstrijd in 2021 eindigde in een 1-1 gelijkspel. We hebben tot nu toe kunnen zien dat de Armenen het deze kwalificatiereeks naar behoren doen. Zo is een 1-1 gelijkspel in Turkije en een 2-4 zege in Wales simpelweg knap. Om die reden verwachten wij dat ze ook het net gaan vinden tegen Kroatië, waardoor beide ploegen op het scorebord komen. Beide teams scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 2,07 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

IJsland - Bosnië-Herzegovina

We sluiten deze Maandag Preview af met de wedstrijd tussen IJsland en Bosnië-Herzegovina. Dit is een wedstrijd die wordt gespeeld in groep J, dezelfde poule als die van Portugal. Helaas maar waar moeten we concluderen dat beide landen al zo goed als uitgeschakeld zijn voor een plek op het EK 2024. Wijzelf vinden het vooral jammer dat de IJslanders hun goede periode van een aantal jaar geleden een zeer matig gevolg hebben gegeven. 3 puntjes uit 5 wedstrijden namelijk redelijk zwak voor een ploeg met toch een aantal meer dan prima spelers in de gelederen. Doet Bosnië nog een laatste gooi naar een eventuele tweede plek? Dan dient de ploeg van Edin Dzeko te winnen in Reykjavik.

Draw no bet - Bosnië-Herzegovina

Wij gaan tijdens deze op papier matige wedstrijd voor een Draw no Bet voor Bosnië-Herzegovina. Het land aan de Balkan heeft nog een minimale kans om het EK 2024 in Duitsland te halen, waarbij het vooral moet afrekenen met Slowakije en Luxemburg. Er vanuit gaande dat Luxemburg vandaag verliest, brengt een overwinning voor de Bosniërs hen weer enigszins in beeld. IJsland is eigenlijk al klaar en liet eerder dit jaar in Bosnië zien dat ze geen partij waren. Bosnië won toen met 3-0. Een Draw no Bet voor Bosnië-Herzegovina levert je bij Unibet een quotering van 1,76 op.

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën