FC Barcelona tegen Sociedad

FC Barcelona tegen Sociedad

21-04-2022

We hebben inmiddels al wat interessante potjes achter de rug in deze doordeweekse speelronde. En dat gaan we vanavond lekker doortrekken. Vanavond is het namelijk weer de beurt aan Barcelona. De ploeg die er na de zeperd tegen Cadiz alles aan zal doen om revanche te nemen. Al kunnen we nu al zeggen dat dit erg lastig gaat worden op bezoek bij Real Sociedad. Concurrent Sevilla gaat op bezoek bij Levante en in Engeland staat de wedstrijd tussen Southampton en het Burnley van Wout Weghorst op de planning. Kan de Nederlandse spits zijn doelpunt op bezoek van West Ham een goed vervolg geven?

Real Sociedad – FC Barcelona

Een bezoekje aan Real Sociedad eindigt voor veel ploegen redelijk frustrerend. De ploeg staat defensief fantastisch. Ploegen doen er alles aan er doorheen te komen, maar het wil simpelweg niet lukken. Vergelijk het met de zoektocht naar de laatste zak paprika chips in huis die je gewoon niet gaat vinden. Tamelijk frustrerend zullen we maar zeggen. Gezien het feit dat Barcelona twee flinke dompers op rij te voorduren heeft gekregen, verwachten wij ook dat het vanavond lastig gaat worden.

Minder dan 2.5 doelpunten

Vorige week voorspelden wij dat er tijdens de wedstrijd tussen Sociedad en Betis minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. Dit gebeurde inderdaad door het 0-0 gelijkspel. Wij voorspelde dit natuurlijk niet voor jan lul. Real Sociedad hield de laatste 7 thuiswedstrijden de ‘0’ en scoorde zelf 6 keer. Dit resulteert in niet eens in een gemiddelde van 1 doelpunt per thuiswedstrijd. Daarom verwachten wij dat dit vanavond ook weer het geval is. Bij Jack’s krijg je een quotering van 2,02 als jij denkt dat er minder dan 2,5 doelpunten vallen.

Levante – Sevilla

Sevilla presteert dit seizoen uiterst sterk en staat samen met Barcelona op de tweede plek. Een plek die zoals bekend CL-voetbal oplevert. Na een geweldige eerste helft tegen Real Madrid gaven de mannen van Lopetegui het nog weg. Of moeten we daar vooral Benzema de schuld voor geven? Waar het in ieder geval op neerkomt is het feit dat Sevilla vanavond op bezoek bij Levante, de nummer 19 van de Primera Division, ruimschoots de favoriet is.

Dubbele kans voor Levante

Het grappige is echter dat Sevilla al 6 uitwedstrijden op rij niet weet te winnen. Zelfs bezoekjes aan hekkensluiter Alaves en het eveneens laag geklasseerde Rayo leidde niet tot 3 punten. Dit in combinatie tot de geweldige 4-1 overwinning van Levante op Granada en het feit dat Levante moet winnen om degradatie te voorkomen, doet ons vermoeden dat Sevilla er ook vanavond niet met de 3 punten vandoor gaat. Een dubbele kans 1X voor Levante is daarom een mooie weddenschap. Je ontvangt hiervoor bij BetCity.nl een quotering van 1,67.

Burnley – Southampton

Burnley, het team van landgenoot Wout Weghorst, is nog altijd in nood. Op dit moment staan ze 18e met 3 punten achterstand op een veilige plek. Om die reden is de ploeg van interim-trainer Jackson er alles aangelegen vanavond een goed resultaat te halen. Het 1-1 gelijkspel op bezoek bij West Ham zou in ieder geval vertrouwen moeten geven. En dat ondanks de horrorblessure die sterspeler Westwood voorlopig aan de kant zal houden. Southampton daarentegen is zo goed als veilig en is na een geweldig begin toch bezig aan een matig seizoen. Wat betreft de voorbeschouwing is het dus nog lastig te zeggen wat er vanavond gaat gebeuren op Turf Moor.

Both Teams to Score

Wat wel opvalt is dat beide ploegen in onderlinge duels met enige regelmaat het net weten te vinden. Dit resulteerde eerder dit seizoen in een 2-2 gelijkspel. Onze verwachting is dat ook in deze wedstrijd beide teams gaan scoren. Bij bookmaker Circus ontvang je hiervoor een quotering van 1,70.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën