Feyenoord en PSV in de beker

Feyenoord en PSV in de beker

07-02-2023

De week is zo goed als doormidden, waardoor de eerste ogen al langzaam richting het aankomende voetbalweekend gaan. Echter zijn er vandaag weer een aantal fraaie potjes die worden gespeeld in binnen- en buitenland. In het Nederlandse bekertoernooi ontvangt Feyenoord het NEC Nijmegen van Rogier Meijer en gaat FC Emmen op bezoek bij PSV. Tot slot zien we in Engeland het Manchester United van Erik ten Hag in actie. Zij nemen het op Old Trafford op tegen Leeds United, de ploeg die onlangs afscheid nam van trainer Jesse March. Wij bereiden je voor op de 3 genoemde wedstrijden en geven je 3 wedtips.

Feyenoord - NEC Nijmegen

We trappen deze Woensdag Preview af met Feyenoord. De Rotterdammers nemen het in de achtste finale van de TOTO KNVB-Beker op tegen NEC Nijmegen. Feyenoord gaat nog altijd aan kop in de Eredivisie, alleen zien zij de voorsprong op de naaste concurrenten steeds kleiner worden. Onlangs nam Feyenoord het ook op tegen NEC Nijmegen, een wedstrijd die de thuisploeg eenvoudig met 2-0 wist te winnen. NEC Nijmegen ondergaat een prima seizoen met de huidige 10e positie. Daarin blinken de Nijmegenaren erg uit in het behalen van gelijke spelen. Van de 20 gespeelde wedstrijden in de Eredivisie eindigden er maar liefst 11 in een gelijkspel. Weten ze er vanavond ook een gelijkspel uit te slepen?

Feyenoord wint zonder tegendoelpunt

Wij verwachten dat Feyenoord vanavond simpelweg de sterkste is en NEC met lege handen terug naar Gelderland gaat sturen. Sterker nog, wij denken dat NEC Nijmegen vanavond ook niet gaat scoren. In wedstrijden op vreemde bodem wil het de ploeg van trainer Rogier Meijer maar weinig lukken om een doelpunt te maken. Sterker nog, in geen van de laatste 3 uitwedstrijden werd gescoord. Wij denken daarom dat Feyenoord wint zonder een tegendoelpunt te incasseren. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,38 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

PSV - FC Emmen

PSV gaat vandaag op revanche tegen FC Emmen. Niet lang geleden waren het namelijk de Drentenaren die de Eindhovenaren op de Meerdijk wisten te verslaan met 1-0. Dit was een gigantische klap voor PSV, waaruit bleek dat het vertrek van Gakpo en Madueke nog niet was opgevangen. Met de komst van Thorgan Hazard en Fábio Silva lijken er twee zeer sterke aanvallende impulsen te zijn toegevoegd. Eerstgenoemde scoorde afgelopen week tijdens zijn debuut in de Kuip, een wedstrijd die PSV eigenlijk gewoon had moeten winnen. Wat dat betreft heeft de ploeg van Ruud van Nistelrooij de stijgende lijn te pakken. Flikt FC Emmen het vandaag weer? Of bekeren de Eindhovenaren simpel door richting de kwartfinale?

Doelpunt Xavi Simons

De laatste week wordt Xavi Simons met grote regelmaat de hemel in geprezen. Dat is niet gek, aangezien de tiener een dijk van een seizoen speelt en PSV waar nodig bij de hand neemt. Wij verwachten dat PSV vandaag veruit de betere ploeg is en een flink aantal kansen gaat creëren, iets wat je absoluut mag verwachten tegen FC Emmen. Wij gaan voor een doelpunt van Xavi Simons. Een weddenschap die je bij bet365 een quotering van 2,30 oplevert.

Manchester United - Leeds United  

We sluiten deze Preview van de Woensdag af met een wedstrijd uit de Engelse Premier League. En dat is er voor ons Nederlanders niet zomaar eentje. Het Manchester United van Erik ten Hag neemt het in eigen huis op tegen Leeds United, de huidige 17 van de competitie. Mocht Manchester United vandaag winnen, dan komen zij op gelijke hoogte met Manchester City. De tegenstander van vandaag kent een zeer rumoerige periode, aangezien trainer Jesse March deze week werd ontslagen. Een serie teleurstellende resultaten zorgden ervoor dat dit alweer het 7e(!) ontslag van een trainer uit de Premier League is. Een record in de Engelse voetbalgeschiedenis.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Marcus Rashford 

De laatste tip van vandaag gaat opnieuw over Marcus Rashford. De aanvaller ondergaat een geweldig seizoen en schiet de ene na de andere bal tegen de touwen. Ondanks dat hij de laatste weken niet meer wekelijks op het scorebord staat, is hij nog wel altijd gevaarlijk. Wij verwachten dat Rashford vandaag weer veelvuldig in de buurt van de vijandelijke ’16’ komt en het doel meermaals onder vuur gaat nemen. Wij gaan voor meer dan 1,5 schoten op doel voor Marcus Rashford, een lijn die hij in 3 van de laatste 4 Premier League wedstrijden wist te behalen. Meer dan 1,5 schoten op doel voor Marcus Rashford levert je bij Jack's een quotering van 2,15 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën