Feyenoord in de halve finale

Feyenoord in de halve finale

28-04-2022

De eerste halve finales van de Champions League zitten erop. Tijd om door te gaan naar de Conference League, het toernooi dat dit jaar voor het eerst op het programma staat. En wij als Nederlanders hebben het geluk dat Feyenoord goed presteert, waardoor het zowaar ineens een interessant toernooi is. Na een geweldige reeks in de poulefase en het uitschakelen van Slavia Praag is Feyenoord in de halve finale gekoppeld aan Marseille, een tegenstander van formaat. De andere halve finale gaat tussen Leicester City en AS Roma. Vanavond staat er ook nog een topper in de Premier League op het programma. Chelsea gaat namelijk op bezoek bij het kwakkelende Manchester United. Het belooft een meer dan boeiende avond te worden!

Feyenoord – Marseille

Feyenoord staat voor het eerst in 20 jaar weer in de halve finale van een Europees bekertoernooi. Het knap presterende team van Arne Slot heeft daarmee een mooie plaats bemachtigd tussen toch een aantal Europese grootmachten. Want Roma, Leicester en Marseille zijn nu eenmaal geen lullige teams. Feyenoord in eigen huis is een ware plaag voor welke ploeg dan ook. Met een uitverkochte Kuip lijkt Feyenoord dan ook zeker niet de mindere te gaan worden vanavond.

Een overwinning in De Kuip

Sterker nog, wij verwachten dat de Rotterdammers gaan winnen. Feyenoord is dit seizoen nog ongeslagen in Europese thuiswedstrijden. Van de acht Europese thuiswedstrijden wist Feyenoord er maar liefst 7 te winnen. Alleen Slavia Praag wist er in de allerlaatste seconde een gelijkspel uit te slepen. Een overwinning van Feyenoord levert je vanavond bij bet365 een quotering van 2,13 op.

Een mooie boost van Jack's

Wil je nog wat zekerheid inbouwen, dan krijg je bij bookmaker Jack’s een verhoogde quotering op de weddenschap dat Feyenoord niet verliest, met andere woorden een dubbele kans 1X. De normale quotering voor deze weddenschap ligt op 1,34, maar Jack’s heeft deze verhoogd naar 2,00. Je kunt maximaal €50 inzetten op deze verdubbelaar en dat is erg gul. Heb je nog geen account bij Jack’s? Maak deze dan aan via deze link.

Kökcu schiet op doel

Orkun Kökcu is dit seizoen steeds belangrijker aan het worden voor de Rotterdammers. Met name in de 2e seizoenshelft is de Turk zeer op dreef. Op een enkele wedstrijd na lanceert hij in 2022 in elke wedstrijd minimaal een schot op doel. Ook vanavond verwachten wij weer een schot op doel van Kökcu en bij bookmaker bet365 krijg je daar een quotering van 1,90 voor.

Leicester City – AS Roma

De andere halve finale in de Conference League gaat als gezegd tussen Leicester en AS Roma. Toch twee ex-kampioenen van de Premier League en de Serie A. Dit seizoen spelen de beide ploegen echter geen rol van betekenis. AS Roma zal zich ongetwijfeld nog gaan plaatsen voor Europees voetbal, terwijl dit voor Leicester bijna onmogelijk is. Het belooft hoe dan ook een schaakspel te worden. Leicester dat toch enigszins op de tegenaanval speelt en AS Roma dat toch een Italiaanse ploeg blijft en waarschijnlijk zeker vanavond een goed resultaat wil halen. Laat dat maar aan Mourinho over.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wedstrijden van Leicester City zijn vaak niet de meest sprankelende. Er worden dan ook weinig goals gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is het 0-0 gelijkspel van PSV niet lang geleden. Mede daarom en de gelikte Mourinho met zijn tactieken doen ons verwachten dat er vanavond minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. De quotering bij bet365 ligt hierbij op 1,85.

Manchester United – Chelsea

Na de bekendmaking van Erik ten Hag als nieuwe trainer van Manchester United begint het er steeds meer op te lijken dat de kale held uit Oldenzaal weinig te verliezen heeft. Slechter kan hij het in ieder geval bijna niet meer doen. Dit blijkt wel uit de toch rampzalige huidige 6e plaats. Van de laatste 5 wedstrijden werd er maar 1 wedstrijd gewonnen. En dat alsnog moeizaam in de thuiswedstrijd tegen Norwich City. Chelsea, de bezoekende ploeg van vanavond is juist weer heel wisselvallig bezig de laatste tijd. Uitwedstrijden gaan de ploeg van Tüchel goed af, terwijl de het thuis wat vaker misgaat. Toch staan The Blues op een nette 3e plek en gaan ze bijna zeker weten gewoon de CL weer in.

Both Teams to Score

Net als in de wedstrijd tussen Arsenal en United van afgelopen weekend staan er vanavond twee ploegen op het veld, bij wie het verdedigend nog wel eens misgaat. Over United hoeven we verder niets toe te lichten. Maar voor Chelsea is dit wel enigszins nieuw. Wat te denken van de dramatisch terugspeelbal van Christensen tegen Arsenal op Stamford Bridge? Om deze redenen verwachten wij dat beide teams vanavond gaan scoren. Bij Circus levert je dit een quotering van 1,68 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën