Feyenoord moet winnen

Feyenoord moet winnen

03-11-2022

We gaan ons opmaken voor de laatste groepsronde in de Europa- en Conference League. Dit betekent dat we vanavond zowel PSV, Feyenoord als AZ Alkmaar in actie gaan zien komen. Voor PSV en AZ staat er niet al te veel meer op het spel, terwijl Feyenoord een wonder nodig heeft om zich voor de volgende ronde van de Europa League te plaatsen. Toch hebben we gekkere dingen gezien in het leven, waardoor we het nooit zeker weten. Wij bereiden je voor op de 3 wedstrijden van de Nederlandse ploegen en geven je per wedstrijd 1 wedtip.

FK Bodø/Glimt - PSV

We beginnen de preview met de wedstrijd tussen het Noorse FK Bodø/Glimt en PSV Eindhoven. De Eindhovenaren wonnen vorige week zeer knap met 2-0 van Arsenal, waardoor de ploeg van Ruud van Nistelrooij al zeker is van een plek in de volgende ronde. Het lijkt er hierdoor op dat de Noren veroordeeld zijn tot het spelen van de Conference League. Geen schande overigens in een poule met topteams uit Nederland en Engeland. Voor PSV ligt er nog een zeer kleine kans op groepswinst, alleen moet het Zwitserse FC Zürich hiervoor van Arsenal winnen. En dat lijkt net even te gek.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Luuk de Jong

We hebben de laatste wedstrijden allemaal kunnen zien dat het PSV goed doet dat Luuk de Jong weer terug is. De boomlange aanvaller scoorde daarbij afgelopen zondag zijn eerste goal sinds zijn rentree. Wij verwachten dat hij vanavond ook weer op het veld zal staan, om op die manier weer in het ritme te komen. Ook zien wij de spits het vijandelijke doelgebied met enige regelmaat betreden, waardoor wij wel een schot op doel van hem verwachten. Meer dan 0,5 schoten op doel van Luuk de Jong levert je bij Jack’s een quotering van 1,80 op. Dat is niet verkeerd, toch?!

Feyenoord - Lazio Roma

De wedstrijd van vanavond is die tussen Feyenoord en Lazio Roma. Vorige week gingen de Rotterdammers zeer pijnlijk onderuit in de laatste minuut tegen het Oostenrijkse Sturm Graz, waardoor een zeer ruime overwinning nodig is. Echter kreeg Feyenoord eerder dit seizoen keihard op de broek van de Italianen, iets dat absoluut geen hoop zal bieden. Wel moet gezegd worden dat het altijd kan spoken in de Kuip en dat Lazio het momenteel ook niet bepaald goed doet. Zo werd er afgelopen weekend in eigen huis met 3-1 van laagvlieger Salernitana verloren en gingen zij eerder met 5-1 onderuit tegen FC Midtjylland. Wat dat betreft kan er een hoop gebeuren in de potjes van het blauwe gedeelte van Rome.

Feyenoord wint in eigen huis

Wij hebben veel vertrouwen in Feyenoord. Ondanks dat het nog wel eens wisselvallig oogt, kan het zoals gezegd spoken in Rotterdam. Vanavond lijkt daar een typische avond voor. Zodra het Legioen erachter komt te staan is de kans aanwezig dat de Italianen even niet meer weten waar ze het moeten zoeken. Of het genoeg is voor overwintering laten we nog even in het midden, wel zien wij Feyenoord vanavond een puike prestatie neerzetten en winnen van Lazio. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,40 op.

AZ Alkmaar - FC Dnipro-1

Tot slot gaan we door naar AZ Alkmaar. Zij nemen het op tegen het Oekraïense FC Dnipro -1, de huidige koploper van de Oekraïense competitie. Net als AZ is Dnipro -1 al door naar de volgende ronde, waardoor vanavond eigenlijk alleen de groepswinst op het spel staat. Eerder dit jaar wist AZ knap met 1-0 te winnen in Oekraïne. Het gaat de laatste weken echter een stuk moeizamer bij de ploeg van trainer Pascal Jansen. Ondanks dat de afgelopen twee potjes met 2-1 werden gewonnen tegen FC Vaduz en FC Volendam zitten de Alkmaarders overduidelijk in een mindere fase. De vraag is dan ook of zij Dnipro-1 van zich af kunnen schudden.

Dubbele kans voor Dnipro-1 - X2

Het is niet een resultaat dat wij graag willen zien, toch zien wij AZ vanavond niet winnen. Dnipro-1 verloor maar 1 van de laatste 14 wedstrijden, terwijl AZ zoals gezegd in een mindere fase zit. Daarnaast hebben de Oekraïners al 3 wedstrijden geen tegendoelpunt geïncasseerd, terwijl AZ juist wat moeite lijkt te hebben met het vinden van het vijandelijke doel. Om die reden verwachten wij dat AZ vanavond verliest of gelijkspeelt, met een dubbele kans voor Dnipro-1 als gevolg. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,55 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën