Feyenoord, PSV en AZ in actie

Feyenoord, PSV en AZ in actie

06-10-2022

Na de keiharde afgang van Ajax in de Champions League is het de taak aan PSV, Feyenoord en AZ om de Nederlandse eer enigszins hoog te houden. Dit alles moet voor de twee eerstgenoemde ploegen gebeuren in de Europa League, terwijl AZ Alkmaar doet in de Conference League. Met het oog op de UEFA Coëfficiëntenlijst en de goed presterende ploegen uit Portugal is het zaak dat er minimaal twee overwinningen worden geboekt om de voorsprong intact te houden. Wij bereiden je voor op de wedstrijden van de Nederlandse ploegen en geven je per potje één wedtip.

FC Zürich – PSV Eindhoven

Voor PSV is het vanavond zaak de matige openingswedstrijd tegen het Noorse Bodø/Glimt een goed vervolg te geven. Aangezien de wedstrijd tegen Arsenal onlangs werd afgelast, gaan de Eindhovenaren zich pas opmaken voor de tweede wedstrijd in de Europa League. Daarin nemen zij het op tegen de - op papier - minste ploeg van groep A, het Zwitserse FC Zürich. De ploeg staat momenteel onderaan in de Zwitserse Super League en wist hierin geen van de negen gespeelde wedstrijden te winnen. Op het eerste oog dus een grote kans op de eerste drie punten voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Doelpunt Cody Gakpo

Ondanks het feit dat PSV niet bepaald in vorm is, verwachten wij dat ze de wedstrijd tegen FC Zürich ‘gewoon’ winnen. Hierbij zijn de meeste ogen zoals wel vaker gericht op aanvaller Cody Gakpo. De aanvaller heeft net als de rest van het team iets goed te maken en weet dit seizoen met enige regelmaat het net te vinden. Wij denken dat hij dit vanavond tegen het zeer matige FC Zürich ook gaat doen. Een doelpunt van Cody Gakpo levert je bij Jack's een quotering van 2,38 op.

FC Midtjylland - Feyenoord

We gaan snel door naar Feyenoord. De Rotterdammers wisten tot nu toe één keer winnen en één keer te verliezen in groep F van de Europa League. Waar tegen Lazio Roma kansloos werd verloren, werd Sturm Graz twee weken geleden met 6-0 volledig aan gort gespeeld. Opvallend is dat Sturm Graz won van FC Midtjylland, maar dat de Denen wel met 5-1 van Lazio Roma wist te winnen. Wat dat betreft is er geen touw vast te knopen aan deze groep. Het is dan ook niet voor niets dat alle vier de ploegen op drie punten staan.

Meer dan 3,5 doelpunten

Het is zeer opvallend dat er bijzonder veel goals worden gescoord in Europese wedstrijden van de ploeg van Arne Slot. Afgelopen seizoen in de Conference League werd er al flink op los gescoord, terwijl dat dit seizoen tot nu toe absoluut niet anders is. Met twaalf goals in de eerste twee wedstrijden trekken de Rotterdammers de doelpuntrijke wedstrijden gewoon door. Wij verwachten daarom ook vanavond dat er weer de nodige keren wordt gescoord. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,41 op.

AZ Alkmaar - Apollon Limassol

Tot slot zakken we een niveautje richting de Conference League. Hier neemt AZ het op tegen het Cypriotische Apollon Limassol. De poule van AZ is eigenlijk dramatisch te noemen. Daarbij moet gezegd worden dat AZ het aan haar stand verplicht is de meeste wedstrijden winnend af te sluiten. En dat is precies wat de koploper van de Nederlandse Eredivisie tot nu toe doet. Waar AZ tot nu toe won van Dnipro -1 en FC Vaduz, behaalde de Apollon Limassol pas één puntje. En laten we heel eerlijk zijn, als je niet van Dnipro -1 en FC Vaduz kan winnen, dan kan je er eigenlijk niet al te veel van. Daarom ligt het nogal in de lijn der verwachting dat AZ ook vanavond weer drie punten kan bijschrijven.

AZ wint zonder tegendoelpunt

AZ wist dit seizoen met enige regelmaat de ‘0’ te houden. Daarbij valt op dat tegenstander Apollon Limassol moeite met scoren heeft. Hierdoor zien wij de Cyprioten ook niet zo snel een goaltje maken tegen het tot nu toe bijzonder sterke AZ. Deze lijn van winst zonder tegendoelpunt wist AZ tot nu toe in 3 van de 4 Europese wedstrijden te behalen. Hoopgevend toch? De quotering voor AZ dat wint zonder tegendoelpunt ligt bij bet365 een quotering van 2,20. Lekker toch?​

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën