Frankrijk neemt het op tegen Kroatië

Frankrijk neemt het op tegen Kroatië

13-06-2022

Na een weekend met onder andere een teleurstellend gelijkspel van Nederland en een knappe zege van Max Verstappen in de Formule 1, gaan we ons opmaken voor de laatste 2 dagen in de Nations League. Nog twee dagen volop topvoetbal, voordat het welbekende zwarte gat aanbreekt. Voor je het doorhebt zit je straks anderhalve maand bij de schoonouders op de bank of ren je achter je kind aan op een willekeurige Franse camping met een toiletrol onder je schouders. We geven het je te doen. Om de enigszins lastig te voorspellen Nations League wedstrijden goed door te komen, doen wij deze week nog twee keer ons uiterste best om jou van wat wedtips te voorzien. Met vandaag wedstrijden van Frankrijk, Denemarken en IJsland.

Frankrijk – Kroatië

De Franse spelers gaven afgelopen week een logische verklaring voor het tot nu toe matige optreden in de Nations League van Les Bleus. Onder andere rechtsback Benjamin Pavard gaf al aan dat de spelers simpelweg moe zijn. Moe na een intens lang seizoen. Iets dat helemaal niet gek is. Al moet gezegd worden dat dit voor ieder team geldt. Tot nu toe heeft dit in drie wedstrijden voor twee schamele puntjes gezorgd. Tegenstander Kroatië heeft zich na een dramatische start tegen Oostenrijk goed herpakt met een gelijkspel tegen Frankrijk en winst in en tegen Denemarken. De vraag is of zij dit een goed gevolg kunnen geven tegen de Fransen.

Both Teams to Score - Yes

In een eerdere voorbeschouwing op de heenwedstrijd tussen deze twee ploegen kwam naar voren dat beide ploegen bijna altijd allebei weten te scoren in onderlinge potjes. Dit kwam vorige keer zo uit en daarom gaan we daar deze editie ook weer vol voor. Het is alweer even geleden dat de Fransen de ‘0’ hielden. Dit geeft voor ons voldoende aanleiding dit ook vanavond niet te verwachten. Beide teams scoren levert je bij Jack’s een quotering van 2,00 op.

Denemarken – Oostenrijk

De tweede wedstrijd in deze poule gaat tussen Denemarken en Oostenrijk, de huidige nummer 1 en 2 van de groep. Vorige week wist Denemarken knap in en tegen Oostenrijk met 2-1 te winnen. Helaas voor hen kreeg dit geen goed gevolg door de 1-0 thuisnederlaag tegen Kroatië. Toch kunnen we stellen dat Denemarken ‘gewoon’ de favoriet is. Zeker aangezien zij met verve de kwalificatie voor het WK hebben overleefd en Oostenrijk hier niet eens naar toe gaat.

Denemarken moet winnen

Wij verwachten vanavond een overwinning voor Denemarken. Zij hebben wat goed te maken na het recente verlies tegen Kroatië. Ze zijn het daarbij aan hun stand verplicht nog een keertje te vlammen en dit voetbalseizoen in stijl af te sluiten. Een gelukje hierbij kan zijn dat Oostenrijk het zonder sterspeler David Alaba moet doen vanwege een blessure. Niet voor niets verspeelde de ploeg van Ralf Rangnick een 1-0 voorsprong na het uitvallen van Alaba. Een overwinning voor Denemarken levert je bij TOTO een quotering van 1,85 op.

IJsland – Israël

De laatste en tevens minst interessante wedstrijd van vandaag die wij behandelen is die tussen IJsland en Israël. Op dit moment gaat Israël met 4 punten uit twee wedstrijden aan kop in groep 2 van League B. Deze poule is overigens een beetje overhoop gehaald door de uitsluiting van Rusland. Hierdoor bestaat deze groep uit 3 deelnemers. Naast IJsland en Israël strijd ook Albanië voor promotie naar League A. Een kleine twee weken geleden streden IJsland en Israël overigens ook al tegen elkaar. Dit eindigde in een aantrekkelijk 2-2 gelijkspel. Maar wat staat er vanavond te gebeuren?

Meer dan 2,5 doelpunten

De wedstrijd van vanavond gaat tussen twee ploegen die we niet terug gaan zien op het aankomende WK. Als we kijken naar de vier eerdere ontmoetingen tussen de twee ploegen, dan valt op dat er met enige regelmaat met scherp wordt geschoten. In deze vier edities werd namelijk 15 keer gescoord, een gemiddelde van 3,75 doelpunt per wedstrijd. Vanavond verwachten wij ook weer het nodige spektakel in Reykjavik. De quotering voor meer dan 2,5 doelpunten ligt bij Holland Casino op 2,00.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën