Gaat Heracles degraderen?

Gaat Heracles degraderen?

21-05-2022

In een weekend dat het grootste gedeelte van Nederland met een schuin oog naar de verrichtingen van Max Verstappen in Barcelona kijkt, wordt er uiteraard ook gewoon gevoetbald. Zo staan de halve finales van de play-offs voor promotie/degradatie vanuit de Eredivisie op het programma en vindt in Duitsland de finale van de DFB Pokal plaats. Deze gaat dit jaar tussen het knap presterende SC Freiburg van Mark Flekken en RB Leipzig. Wij geven je als vanouds per wedstrijd een mooie wedtip.

FC Eindhoven - ADO Den Haag

Waar het in de heenwedstrijd lange tijd leek dat ADO zonder enige moeite de finale van de play-offs zou gaan behalen, veranderde er iets in de tweede helft. Uiteindelijk mochten de Hagenezen zelfs blij zijn dat ze toch nog met 2-1 wonnen. En nog even een keer terugkomend op het hoogtepunt van de wedstrijd. Hoe lekker zat die kopbal van Verheydt er niet in dan? Maar goed, met zo’n kop moet je wel kracht in de pan hebben. De spanning zal vanmiddag om te snijden zijn, aangezien er simpelweg weinig verschil tussen de twee ploegen zit.

Doelpunt Joey Sleegers

Als de Eindhovenaren dit seizoen één iemand moeten bedanken, dan is het sterspelers Joey Sleegers wel. Die scoort gewoon even 9x in de laatste 10 wedstrijden. Aangezien FC Eindhoven vandaag koste wat het kost moet scoren, verwachten wij dat Sleegers een van degenen is die het net zal gaan vinden. Zeker aangezien hij ook de aangewezen man is om de strafschoppen te nemen. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 2,87.

Heracles - Excelsior

De grote vraag is wat Heracles afgelopen woensdag in hemelsnaam aan het doen was op bezoek in Kralingen. De verdediging was, zoals Evert ten Napel zou zeggen, zo lek als een mandje. Dit, in combinatie met het overtuigende spel van Excelsior, resulteerde in een knappe 3-0 overwinning voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Het is eigenlijk heel simpel. Heracles staat al met anderhalf been in de Keuken Kampioen Divisie. Iets dat niemand vooraf had kunnen bedenken. Of kunnen de Heraclieden nog voor een daverende verrassing zorgen?

Dubbele kans Excelsior

Als er iets duidelijk is, is het dat Excelsior vol vertrouwen afreist naar Almelo. Dit doen ze om tegen een ploeg te spelen die het spoor volledig bijster is. Wat dat betreft verwachten wij ook maar weinig van de mannen in het zwart-wit. Zeker omdat Excelsior juist in lastige uitwedstrijden vaak boven verwachting presteert. Om die reden gaan wij voor een dubbele kans X2 voor Excelsior. Een gelijkspel of overwinning van Excelsior volstaat dus voor een succesvolle bet. Bij Jack’s ontvang je hier een quotering van 2,25 voor.

SC Freiburg – RB Leipzig

Naast de twee eerder genoemde potjes in Nederland, staat Duitsland in het teken van de finale van het nationale bekertoernooi. Geen Bayern en geen Dortmund. Dat is misschien wel hetgeen dat het meest opvalt aan dit affiche. Het zijn de nummer 6 en 4 van het afgelopen seizoen die het tegen elkaar opnemen. Twee interessante ploegen die over het algemeen bekend staan om het afleveren van aantrekkelijke wedstrijden. Laten we hier vanavond dan ook zeker op hopen.

Meer dan 2,5 doelpunten

Zoals gezegd geven beide ploegen er niet om enig risico te nemen en vol op de aanval te gaan. Dit zorgt dan ook met enige regelmaat voor interessante uitslagen. Zo vielen er maar liefst 28 doelpunten in de laatste 6 wedstrijden die Freiburg speelde. Een gemiddelde van net onder de 5 goals per wedstrijd. Om die reden verwachten wij dat er vanavond meer dan 2,5 doelpunten vallen. Geen gekke gedachte, hè? De quotering hiervoor ligt bij Circus op 2,03.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën