Haalt Feyenoord een mooi resultaat?

Haalt Feyenoord een mooi resultaat?

27-10-2022

Waar we de afgelopen twee dagen weer intens hebben mogen genieten van de Champions League, is het vanavond opnieuw de beurt aan de Europa- en Conference League. Dit betekent dat we naast PSV en Feyenoord in de Europa League ook AZ Alkmaar in de Conference League in actie gaan zien. Voor alle drie de ploegen staat er nog voldoende op het spel, waardoor de spanning voelbaar zal zijn. PSV neemt het in eigen huis op tegen Arsenal, Feyenoord gaat op bezoek bij het Oostenrijkse Sturm Graz en AZ Alkmaar gaat proberen de eerste plaats vast te stellen op bezoek bij FC Vaduz. Naast het feit dat we alle ploegen het liefst nog in Europa actief zien, is het ook van belang punten binnen te halen voor het Nederlands voetbal. Zeker omdat Portugal ons in de nek hijgt op de UEFA Coëfficiëntenlijst.

PSV - Arsenal

Het meest interessante potje van een Nederlandse ploeg is die tussen PSV en Arsenal. Een week geleden speelden beide ploegen tegen elkaar in het Emirates Stadium in Londen. Hierin was Arsenal met 1-0 te sterk, waarbij gezegd moet worden dat Arsenal duidelijk een maatje te groot was voor de Eindhovenaren. Daarbij liep de ploeg van Ruud van Nistelrooij afgelopen weekend een enorme buts op, aangezien zij met 4-2 van FC Groningen verloren. Een blik op de huidige stand in groep A van de Europa League laat zien dat Arsenal al door is en dat PSV eigenlijk wel een goed resultaat moet halen vanavond. Zeker omdat ze in de laatste wedstrijd nog op bezoek moeten bij het Noorse Bodø/Glimt. Kunnen de Eindhovenaren vanavond verrassen tegen de koploper van de Premier League?

Minder dan 2,5 doelpunten

Als we kijken naar Arsenal, dan valt op dat er maar 5 keer gescoord is door beide ploegen in de laatste 4 wedstrijden. Iets wat ook van toepassing was op de ontmoeting van vorige week. Wij verwachten dat Arsenal de defensieve organisatie goed op orde heeft en dat het lastig wordt voor PSV om te scoren. Daarbij moet gezegd worden dat Arsenal momenteel ook niet bepaald uitblinkt in het maken van goals. Hierdoor lijkt het erop dat we ook vanavond minder dan 2,5 doelpunten gaan zien. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,15 op.

Sturm Graz - Feyenoord

Voor Feyenoord is het vanavond ook erop of eronder. De Rotterdammers gaan momenteel aan kop in groep F, waarbij gezegd moet worden dat alle 4 de ploegen op 5 punten staan. Dit betekent dat het nog alle kanten op kan. De eerste plek hebben de Rotterdammers te danken aan de 6-0 overwinning op Sturm Graz eerder dit seizoen. Dit lijkt erop te duiden dat er vanavond hoe dan ook kansen liggen voor de ploeg van Arne Slot. Ondanks de wisselvalligheid waarmee Feyenoord nog altijd speelt, zou een ploeg als Sturm Graz toch te pakken moeten zijn. Lukt het Feyenoord te winnen?

Meer dan 3,5 doelpunten

Wij hebben deze editie van deze Europa League telkens de tip gegeven dat er bij wedstrijden van Feyenoord meer dan 3,5 doelpunten vallen. En dit is tot nu toe alle 4 de wedstrijden uitgekomen. Op de een of andere manier presteert Feyenoord het om altijd te scoren, terwijl ze er ook achterin vaak wel een of meer tegen krijgen. Wij verwachten vanavond niets anders. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,80 op.

FC Vaduz - AZ Alkmaar

Tot slot kijken we naar AZ Alkmaar. Zij gaan aan kop in hun groep in de Conference League, maar verloren de laatste wedstrijd wel op dramatische wijze tegen Apollon Limassol. Tegen de bekerwinnaar van Liechtenstein mag het echter absoluut niet misgaan. Eerder dit jaar had AZ opvallend veel moeite met de ploeg die op het tweede niveau van Zwitserland speelt. Dat is vrij gek, aangezien FC Vaduz inmiddels onderaan staat en hiermee bijna uitgeschakeld is. Kan AZ vanavond eindelijk 100% zeker zijn van de volgende ronde? Zowel de bookies als wijzelf denken van wel.

Doelpunt Dani de Wit

Eén speler van AZ doet het dit jaar uitstekend in de Europa Conference League. Dani de Wit wist namelijk het net te vinden in 7 van de 10 gespeelde Europese wedstrijden. Een puike prestatie van de ex-Ajacied. Wij verwachten dat AZ vanavond gaat winnen en minimaal één keer gaat scoren. En daar zal toch wel een goaltje van een van de meest irritante voetballers van de Eredivisie tussen zitten? De quotering voor een doelpunt van Dani de Wit ligt bij Jack’s op 2,88. Pak jij hem mee?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën