Kan Ajax weer een keer winnen?

Kan Ajax weer een keer winnen?

26-01-2023

Na de misstap van PSV won Feyenoord gisteren vrij eenvoudig van NEC. Het blijft spannend bovenin de Eredivisie, want AZ won ook en hield daarmee het gat met Feyenoord op twee punten. Vanavond de kans voor Ajax om over FC Twente en PSV heen te wippen en de derde plek in handen te nemen. Verder spelen FC Groningen en Cambuur een heuse zes-punten wedstrijd en is er een Madrileens derby in de Copa del Rey. Dat wordt weer genieten!

Ajax-FC Volendam

De laatste overwinning die Ajax behaalde in de Eredivisie dateert alweer van 22 oktober toen er uit tegen RKC werd gewonnen. Vervolgens verloor Ajax van PSV en speelde het maar liefst vijf keer op rij gelijk. Een bizarre prestatie van de regerend landskampioen. Desondanks is Alfred Schreuder nog steeds hoofdtrainer en krijgt hij de kans om een mooie reeks neer te zetten tegen een aantal mindere ploegen, te beginnen met FC Volendam. FC Volendam staat op een 17e plaats, maar heeft in 2023 al net zoveel punten behaald als in 2022. Afgelopen weekend werd er wel verloren van Excelsior, maar het ziet er wat rooskleuriger uit voor de palingboeren.

Beide teams gaan scoren

Ajax houdt dit seizoen zelden de nul, in de laatste twaalf Eredivisie wedstrijden slechts één keer. In de 1e wedstrijd tegen FC Volendam werd het 4-2, dus het is duidelijk de verdedigende organisatie ver te zoeken is bij Ajax. Ook wordt er veel gewisseld achterin, wat meestal geen positief teken is. Als je inzet op beide teams scoren, dan krijg je nog steeds een mooie quotering van de bookmakers. Bij Jack’s krijg je namelijk 1,81x je inzet als beide teams vanavond het doel weten te treffen. Wat ons betreft een no-brainer!

FC Groningen-Cambuur Leeuwarden

Een degradatiekraker. Dat had je voor het seizoen begon ook niet kunnen voorspellen. FC Groningen draait een uitermate teleurstellend seizoen en staat op een zestiende plaats op de ranglijst. Cambuur doet het nog slechter en is hekkensluiter op het moment met slechts negen punten. We raden niet aan om deze wedstrijd te gaan kijken, maar mocht je dat toch gaan doen dan kun je het beste een weddenschap erbij plaatsen om het een beetje spannend te houden!

Minder dan 2,5 doelpunt

De ene club presteert nog droeviger dan de ander, dus wat ons betreft is de keuze snel gemaakt. Beide teams hebben geen zelfvertrouwen en een beperkt scorend vermogen. Dat betekent dat wij gaan inzetten op minder dan 2,5 doelpunt. In de 1e wedstrijd werd het 0-1 voor FC Groningen, dus dat sterkt ons vertrouwen. Bij bookmaker bet365 krijg je een quotering van 1,85 voor deze weddenschap. Niet slecht toch?

Real Madrid-Atletico Madrid

Een heerlijk wedstrijdje in de kwartfinale van de Copa del Rey, de Madrileense derby tussen Real en Atletico. In de competitie presteert met name Atletico niet naar verwachting. Met een vierde plaats en 10 punten achterstand op Real is de doelstelling voor Atletico inmiddels Champions League kwalificatie. Real daarentegen is nog volop in de strijd met FC Barcelona om de koppositie. Op dit moment staat Real drie punten achter. Vanavond dus bekervoetbal en we verwachten een heerlijke wedstrijd!

Depay schiet graag op doel

Onze eigen Memphis heeft onlangs zijn transfer afgerond naar Atletico Madrid en staat op het punt om zijn debuut te maken. Hoe lekker is het om dan te starten tegen aartsrivaal Real! Depay staat altijd bekend om zijn doelgerichtheid en zijn bewijsdrang zal vanavond alleen maar groter zijn. Wij verwachten dat hij vanavond meer dan 2,5 pogingen richting doel gaat wagen en dat betekent een prachtige quotering van 2,20 bij bet365. De schoten hoeven dus niet per se op doel te zijn! Meepakken, toch?!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën