Kan Dallinga weer scoren?

Kan Dallinga weer scoren?

28-01-2022

Vorige week waren we toch weer een partijtje on fire! We gaven drie wedtips en alle drie de tips waren goed. Als je op elke tip een tientje had ingezet, had je vorige week ruim €30 verdiend. En als je de Jack’s boost had meegepakt, had je zelfs een kleine €40 gepakt. Dit smaakt naar meer!

De grote voetbalcompetities liggen dit weekend helaas even stil. Er zijn wat interlands in Zuid-Amerika, maar gelukkig zijn er wel de kwartfinales van de Afrika Cup, het EK futsal en onze eigen Keuken Kampioen Divisie. Tijd voor wat mooie wedtips.

Het Europees Kampioenschap futsal

We beginnen in eigen land, in de Ziggo Dome. Eindelijk mag er weer wat publiek aanwezig zijn en dus kan de twaalfde man – bij futsal eigenlijk de zesde man – het thuisteam weer ondersteunen. In Amsterdam is sinds vorige week woensdag het EK zaalvoetbal aan de gang en de Nederlanders doen het niet onaardig. De eerste groepswedstrijd werd verrassend gewonnen en daarmee is kwalificatie voor de volgende ronde onverwacht heel dichtbij.

Vanavond móet er gewonnen worden van Servië, het land dat nog puntloos is in poule A. Servië verloor met 6-1 van Oekraïne, het land waar Nederland de eerste wedstrijd van won. In de laatste wedstrijd neemt Oekraïne het op tegen het nog foutloze Portugal. Volgens de bookmakers is Servië, ondanks dat het twee keer verloor, de lichte favoriet tegen het Nederlandse team.

Gesteund door het eigen publiek, verwachten we dat Nederland gaat stunten en de overwinning gaat pakken. Of het genoeg gaat zijn voor de kwartfinale is afhankelijk van de andere wedstrijd. Nederland krijgt een quotering van 2,38 en dit is toch wel een klassiek emotiebetje – ja, we geven het gewoon toe.

Zes wedstrijden in de KKD

Na de Eredivisie is de Keuken Kampioen Divisie onze favoriete competitie. Altijd genieten op het schakelkanaaltje op vrijdagavond. Vanavond is er echter maar één wedstrijd, maar gelukkig wordt de rest van de wedstrijden zaterdag en zondag gespeeld.

Twee wedstrijden springen er in het oog. De eerste is Excelsior-FC Emmen. De nummer twee neemt het op tegen de nummer vier. De andere in het oog springende wedstrijd is ADO-De Graafschap. Het verschil tussen de nummer twee en de nummer zeven, De Graafschap, is slechts vijf punten. Er kan dus nog van alles gebeuren in de bovenste regionen van de KKD.

Bij Excelsior letten we natuurlijk op de topscorer, Thijs Dallinga. In 23 wedstrijden maakte hij al 25 doelpunten, maar in 2022 scoorde hij nog niet. Is de magie uitgewerkt, of is hij te druk met een eventuele transfer? Een doelpuntje van de beste man krijgt een quotering van 2,00 bij bookmaker TOTO en dat is gezien zijn huidige cijfers gul. In de vorige wedstrijd tegen FC Emmen maakte hij de enige treffer, dus hij kan scoren tegen sterkere tegenstanders. Deze pakken we dus mee.

Zondagmiddag speelt ADO in eigen huis tegen De Graafschap. De Superboeren draaien een teleurstellend seizoen en hebben hogere ambities dan de huidige zevende plaats. Tegen ADO is De Graafschap licht favoriet, maar dat vinden we toch verwonderlijk. ADO draait een prima seizoen, maar verloor onlangs met 5-0 van Roda JC. Tegen Excelsior werd er deze week knap gewonnen, dus dit tikje lijkt ADO alweer te hebben verwerkt.

We verwachten dat De Graafschap tegen ADO minimaal een punt pakt, zeker omdat er weer wat Hagenezen in het stadion mogen zitten. We spelen daarom draw no bet ADO tegen een quotering van 2,05 bij bookmaker Jack's. Bij een eventueel gelijkspel krijgen we onze inzet terug.

De kwartfinales van de Afrika Cup

Zaterdag en zondag staan de kwartfinales van de Afrika Cup op de agenda. Het toernooi staat bol van de knotsgekke taferelen. Inmiddels hebben we verkeerde volksliederen langs horen komen, een linksback die de gehele wedstrijd moest keepen, een scheidsrechter die twee keer te vroeg affloot en een alarmerend gebrek aan doelpunten. Nog een week en dan is het voetbalfeest helaas al afgelopen.

Gastland Kameroen schopte het redelijk soepel tot de kwartfinales. In de achtste finale tegen de Comoren werden ze een beetje geholpen door een gelegenheidskeeper en een vroege rode kaart. De topscorer van het toernooi is Aboubakar, die we in onze eerste vooruitblik al tipte als uitstekende doelpuntenmaker. Inmiddels heeft hij zes van de negen doelpunten van Kameroen gescoord. Tegen Gambia, toch ook niet het beste land op dit toernooi, krijg je voor een doelpunt van Aboubakar een quotering van 2,43. Houd in je achterhoofd dat de beste man ook de penalty’s neemt namens zijn land en tel daar vervolgens de scheidsrechterlijke dwalingen op dit toernooi bij op. De conclusie is dat het een weddenschap is die je wat ons betreft aan kan gaan.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën