Kan FC Utrecht weer winnen?

Kan FC Utrecht weer winnen?

29-04-2022

Elke willekeurige voetballiefhebber zou moeten toegeven genoten te hebben van een ongekende week Europees voetbal. Een dominant Liverpool dat Villarreal versloeg, het spektakelstuk tussen City en Real en als klap op de vuurpijl de prachtige 3-2 overwinning van Feyenoord op Marseille. Wij, voetballiefhebbers, zijn op onze wenken bediend. En dan moeten de returns van volgende week nog beginnen. Voordat het zover is gaan we weer een weekend in, waarin het volledig draait om de nationale competities. Beslissingen kunnen vallen, de spanning is voelbaar en wij zijn er helemaal klaar voor. Met wat vaderlandse potjes op het programma vanavond, zorgen wij voor een drietal interessante wedtips.

FC Utrecht – NEC

Vanavond staat er weer een Eredivisie wedstrijd op het programma en wel die tussen FC Utrecht en NEC. Respectievelijk de nummer 7 en 10 op de ranglijst. Beide ploegen zijn in principe nog hard in de race om een plekje in de play-offs. Wel moet gezegd worden dat Utrecht hierin veel dichterbij is dan de Nijmegenaren. Beide ploegen presteren de laatste tijd echter niet goed. NEC bood Ajax dan nog goed tegenstand, terwijl Utrecht al 6 wedstrijden op rij niets weet te winnen. Daarbij valt op dat beide ploegen moeite hebben met scoren.

Dubbele kans voor NEC

Verder is opvallend dat Utrecht maar 1 van de laatste 8 thuiswedstrijden wist te winnen. NEC daarentegen wist in de laatste 7 uitwedstrijden maar 2 keer te verliezen. Om die reden en gezien de huidige vorm, verwachten wij dat Utrecht ook vanavond niet gaat winnen. Een dubbele kans X2 in het voordeel van NEC is wat dat betreft een reëel uitgangspunt. En daarbij ook zeker aantrekkelijk, aangezien de quotering hiervoor bij Jack’s op 2,30 ligt.

FC Eindhoven – FC Emmen

Na de goede overwinning van FC Volendam vorige week is duidelijk geworden dat Emmen en Volendam naar de Eredivisie promoveren. Toch is de strijd om het kampioenschap zelf nog niet definitief beslist. Echter heeft Emmen maar 1 punt nodig om dit voor elkaar te krijgen. Tegenstander FC Eindhoven staat verrassend op een 3e plek geposteerd en heeft nog zicht op promotie. Om dit te bereiken zullen vanavond hoe dan ook een goed resultaat tegen de Drentenaren moeten halen.

Rui Mendes in topvorm

De speler die Eindhoven sowieso in de gaten moet houden is Rui Mendes. De aanvaller van FC Emmen wist vorige week voor het eerst niet te scoren na 8 opeenvolgende wedstrijden met een doelpunt. Wat dat betreft zal hij gebrand zijn vanavond het net weer te vinden. De quotering voor een doelpunt van Mendes ligt bij TOTO nog vrij hoog. En aangezien FC Emmen bijna altijd weet te scoren en simpelweg gewoon kampioen wil worden, is dit wat ons betreft zeker een gokje waard. Een doelpunt van Rui Mendes levert je bij TOTO een quotering van 3,80 op.

ADO Den Haag – Almere City

De laatste wedstrijd van vanavond die we behandelen is die tussen ADO en Almere City. Voor beide ploegen staat nog voldoende aan spel. Almere gaat namelijk aan kop in de 4e periode en ADO is er alles aangelegen om in een goede vorm de play-offs in te gaan. Zij waren namelijk de winnaar van de eerste periode. Als je naar de ranglijst kijkt lijkt het op een simpele zege van ADO uit te draaien, aangezien het toch de nummer 5 tegen de nummer 13 is. Al geeft die algehele ranglijst een vertekend beeld.

Meer dan 3,5 doelpunten

Wat opvalt is dat beide ploegen gemakkelijk het net weten te vinden. In de laatste wedstrijden vielen meermaals 4 doelpunten en om die reden verwachten wij ook vanavond meer dan 3,5 doelpunten. Beide ploegen staan af en toe nu eenmaal garant voor opvallende uitslagen. Meer dan 3.5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,35 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën