Kan Tsjechië weer stunten?

Kan Tsjechië weer stunten?

12-06-2022

Ondanks dat veel mensen Formule 1 liefhebbers vandaag gefocust zullen zijn op de Grand Prix van Azerbeidzjan, staan er ook weer een groot aantal wedstrijden in de Nations League op het programma. Waar Spanje en Portugal afgelopen donderdag de 3e wedstrijd in de groep wisten te winnen, verspeelde Noorwegen voor de eerste keer punten. Dankzij het moordende schema gaan we echter gauw door. Vanavond worden namelijk alweer de eerste terugwedstrijden gespeeld. Reden genoeg voor ons hier eens uitgebreid op vooruit te blikken.

Spanje – Tsjechië

Ondanks het feit dat Spanje ruim de bovenliggende partij was, wonnen de Spanjaarden donderdag maar nipt met 1-0 van Zwitserland. Tsjechië daarentegen stond in de eerste helft al met 2-0 achter tegen Portugal, waardoor de kans op een goed resultaat al snel weg was. Vorige week speelden beide ploegen overigens ook al tegen elkaar. Toen in Tsjechië. Deze wedstrijd eindigde in een spectaculaire 2-2 gelijkspel. Een knappe prestatie van Tsjechië, een matig resultaat van Spanje. Laatstgenoemde zal er dan ook alles aan doen om vanavond wel te winnen, aangezien ze zich geen puntverlies ten opzichte van Portugal meer kunnen veroorloven.

Beide teams gaan scoren

Afgelopen wedstrijd in de Nations League tussen Spanje en Tsjechië was een doelpuntrijke. Sowieso scoren beide teams met enige regelmaat in de Nations League. Zo scoorde Spanje in 14 van de 15 eerdere duels in dit verrassend boeiende toernooi. Tsjechië scoorde in 10 van de 13 wedstrijden. Dit leidt toch tot flinke percentages. Dit gecombineerd met de meest recente wedstrijd tussen de twee en het feit dat Tsjechië moet winnen, doet ons vermoeden dat beide teams het net gaan vinden in Malaga. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 2,21.

Zwitserland – Portugal

De tweede wedstrijd van de avond gaat tussen Zwitserland en Portugal. Waar Zwitserland met 0 punten uit 3 potjes onderaan bungelt, gaat Portugal met 7 uit 3 aan kop in groep 2 van de hoogste divisie van de Nations League. Vorige week won Portugal met maar liefst 4-0 van de Zwitsers, die met name het nakijken hadden door het spelen van Cristiano Ronaldo. Voor Portugal is het hoe dan ook zaak een goed resultaat te behalen, aangezien de verwachting is dat Spanje vanavond ook gaat winnen. Zwitserland kan al bijna niet meer door, terwijl het met het vertrouwen ook absoluut niet goed kan zitten. Tijd voor vakantie dus.

Winst voor Portugal

Voor ons is duidelijk dat Portugal vanavond gaat winnen. Zwitserland is zo goed als uitgespeeld en Portugal moet winnen om aan kop te blijven. Daarnaast heeft Portugal simpelweg een beter elftal. De quotering van een overwinning van de ploeg van Fernando Santos ligt bij Holland Casino op 2,15.

Noorwegen – Zweden

Eén divisie lager, in de League B, staat vanavond een Scandinavisch onderonsje op het programma. Het Noorwegen van Haaland ontvangt in Oslo namelijk buurland Zweden. Noorwegen gaat momenteel met 7 uit 3 aan kop in de groep, terwijl Zweden met 3 uit 3 de 3e plek bezet. Vorige week won Noorwegen van Zweden door twee goals van Haaland. Die had zoals hij later zei nog een flinke appel te schillen met de Zweedse verdediger Milosevic. Haaland zou namelijk een hoer zijn. Iets dat hij zelf ontkent. Aangezien dit redelijk groot is uitgemeten in de media, zullen de ogen vanavond ongetwijfeld weer op de spits staan. Iets dat hem normaal gesproken alleen maar goed lijkt te doen.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wedstrijden tussen Noorwegen en Zweden zijn niet vaak spectaculair. Zo vielen er in 6 van de laatste 7 officiële wedstrijden van Noorwegen niet meer dan 2 doelpunten. Voor Zweden geldt dit voor 7 van de 8 officiële wedstrijden. Daarom verwachten wij dat er ook vanavond niet veel goals gaan vallen. De quotering voor minder dan 2,5 doelpunten ligt bij Jack’s op 1.73.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën