Keuken Kampioen Divisie en de Serie A

Keuken Kampioen Divisie en de Serie A

12-09-2022

Het afgelopen weekend was er eentje zonder al te gek veel verrassingen. Ajax, PSV en Feyenoord wonnen hun wedstrijden, waarbij het vooral de Eindhovenaren die bijzonder veel moeite hadden. Ook in Spanje wisten Real Madrid en Barcelona op het eerste oog eenvoudig te winnen van hun opponenten. Al deze ploegen gaan we deze week weer terug zien in de Champions League of Europa League. Wat dat betreft zijn het volle weken voor de ploegen. Gelukkig voor hen hebben ze het vandaag even rustig. Wel zijn er 6 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en 1 wedstrijd in de Serie A die we gaan behandelen. Laten we de stijgende lijn van juiste voorspellingen van de laatste week doorzetten!

Jong Ajax - NAC Breda

We beginnen met de wedstrijd op De Toekomst. Hier neemt Jong Ajax het op tegen NAC Breda. Ooit was dit een volwaardige wedstrijd in de Eredivisie, waarbij de Brabanders het opnamen tegen het grote Ajax, inmiddels is deze wedstrijd de meer normale gang van zaken. Beide ploegen zijn het seizoen redelijk gestart en staan op een respectievelijk 9e en 7e plek. De grote vraag is of we net zo’n bizarre wedstrijd als vorig jaar krijgen, waarbij Jong Ajax in eigen huis met maar liefst 6-3 wist te winnen. Kunnen we ons opmaken voor opnieuw zo’n dergelijk spektakel?

Winst Jong Ajax

Als we kijken naar de prestaties van Jong Ajax in eigen huis dit jaar, dan valt op dat ze hier met enige regelmaat grote overwinningen boeken. Zo werd vorige  week het tot dan toe ongeslagen Heracles Almelo met maar liefst 4-0 van de mat geveegd. Eerder ging onder andere De Graafschap er met 5-1 ijskoud af. En laat het nu net laatstgenoemde ploeg zijn die afgelopen vrijdag een puntje van NAC Breda wisten af te snoepen. Gezien de thuisvorm van Jong Ajax en de wedstrijd van vorig jaar, verwachten wij dat Jong Ajax met al haar talenten vanavond een overwinning gaat boeken. Dit levert je bij TOTO een quotering van 1,98 op. 

Almere City - FC Eindhoven

We moeten het deze editie toch even hebben over FC Eindhoven. De tweede ploeg uit de Lichtstad presteert uitermate goed en zette dit afgelopen vrijdag kracht bij door thuis met 5-0 te winnen van het eveneens redelijk sterk geachte MVV Maastricht. Door deze overwinningen staat de ploeg van Rob Penders op een keurige gedeelde eerste plek met PEC Zwolle. Met maar liefst 16 punten uit 6 wedstrijden spreken we dan ook van een waanzinnig begin. Tegenstander van vanavond, Almere City, is het seizoen wat minder goed gestart. De laatste twee wedstrijden werden verloren, waardoor zij momenteel zijn terug te vinden op een teleurstellende 14e plek met 6 punten uit evenveel wedstrijden.

Draw no Bet - FC Eindhoven

Dat FC Eindhoven op papier de favoriet is vanavond is bij de bookmakers nog niet helemaal duidelijk. Misschien onderschatten zij het team wel. Gek genoeg krijg je dan ook een hogere quotering voor de bezoekers van thuisploeg Almere City. Wij zien vooral veel heil in een Draw no Bet voor FC Eindhoven. Winnen zij, dan ontvang je bij LivescoreBet een quotering van 2,00. Eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel, dan krijg je jouw inzet terug. 

Empoli - AS Roma

Tot slot maken we de overstap naar de Serie A en kijken we naar de wedstrijd tussen Empoli en AS Roma. De Romeinen waren het seizoen meer dan uitstekend begonnen, maar de laatste weken is er toch enige klad in het spel gekomen. Dit leidde vorige week tot een beschamende 4-0 nederlaag op bezoek bij Udinese. Vervolgens werd ook nog eens met 2-1 verloren van het Bulgaarse Ludogorets. Het is daarom tijd dat de knop bij de ploeg van José Mourinho z.s.m. om gaat. Dit zal vanavond al enigszins lastig worden tegen het laaggeklasseerde Empoli. Zij wisten van de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen maar 1 keer te verliezen. Gaat AS Roma vanavond weer stijgen richting de plekken die recht geven op Champions League voetbal?

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij verwachten een allesbehalve doelpuntrijke wedstrijd. Bij wedstrijden van Empoli vielen in 4 van de 5 wedstrijden niet meer dan 2 doelpunten. Bij AS Roma geldt dit voor 3 van de 5 wedstrijden. De tot nu toe 4 gelijke spelen van de thuisploeg zeggen volgens ons genoeg over de verdedigende degelijkheid van Empoli. Wij gaan om die reden voor minder dan 2,5 doelpunten, een lijn die in 4 van de 6 laatste onderlinge wedstrijden werd behaald. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,04 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën