KKD, La Liga en de Serie A

KKD, La Liga en de Serie A

09-01-2023

Het weekend zit er op en we kunnen wel stellen dat de gehele top 4 het aardig heeft laten afweten. Zowel Feyenoord, Ajax, PSV en AZ Alkmaar speelde gelijk, waardoor er weinig is veranderd in de top van de Eredivisie. De grote winnaar wat dat betreft is FC Twente. In Europa waren niet al te veel grote verrassingen. Real Madrid verloor van Villarreal en Inter Milan kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Monza. Ook vandaag wordt er weer gevoetbald op de Europese velden. Naast Jong FC Utrecht - Jong AZ Alkmaar in de Keuken Kampioen Divisie hebben we vandaag een wedstrijden in La Liga en de Serie A uitgekozen. Uiteraard allemaal voorzien van een wedtip.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 

Nationalistisch zoals we zijn beginnen we uiteraard met de enige Nederlandse wedstrijd van vandaag. In de KKD gaat Jong AZ namelijk op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht. Het is de zoveelste wedstrijd tussen de beloften in relatief korte tijd, waarbij het altijd lastig inschatten is hoe beide ploegen ervoor staan en hoeveel ze spelers zij mogen gebruiken van het eerste.

Duidelijk is in ieder geval dat Jong AZ er een stuk beter voorstaat dan de tegenstander van vanavond. Ze staan momenteel op een 8e plaats. Meer dan terecht overigens, aangezien zij koploper Heracles Almelo afgelopen vrijdag nog van winnen afhielden. Kan Jong FC Utrecht de laatste plaats verlaten? Of sluiten de Noord-Hollanders aan in de subtop?

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij gaan vandaag vol voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit heeft te maken met meerdere redenen. Ten eerste vielen er in 6 van de laatste 7 thuiswedstrijden van Jong FC Utrecht minder dan 2,5 doelpunten. Als we vervolgens kijken naar de onderlinge ontmoetingen, dan zien we dat er in de laatste 3 wedstrijden steeds maximaal 2 keer gescoord werd. Voor ons reden genoeg vol in te zetten op minder dan 2,5 doelpunten tijdens Jong FC Utrecht - Jong AZ Alkmaar. Dit levert je bij Holland Casino een quotering van 2,20 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Athletic de Bilbao - Osasuna

We gaan door met de streekderby tussen Athletic de Bilbao tegen Osasuna. Dit treffen gaat tussen twee ploegen die dit seizoen een stuk beter presteren dan de afgelopen seizoenen. Met name de ploeg uit Baskenland, Athletic de Bilbao, doet het naar behoren. Mochten zij vanavond winnen dan staan ze op een keurige 5e positie. Ook Osasuna presteert dit seizoen uitstekend. Ondanks twee nederlagen op rij tegen FC Barcelona en Real Sociedad staat de ploeg vast in het linkerrijtje en wisten ze dit seizoen al een aantal prachtige uitslagen neer te zetten. Welke van de twee ploegen sluit zich aan bij de subtop?

Minder dan 0,5 doelpunten - Osasuna

Athletic de Bilbao wist in 8 van de laatste 11 thuiswedstrijden de ‘0’ te houden. Een puike prestatie van de ploeg van Ernesto Valverde. Dit betekent dat het beruchte San Mames een behoorlijke lastige vesting is voor veel ploegen. Ondanks het feit dat Osasuna dit seizoen goed speelt, verwachten wij dat zij net als vorig jaar niet in staat zijn een goal te maken. Minder dan 0,5 doelpunten voor Osasuna levert je bij Jack’s een quotering van 2,14 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Bologna - Atalanta Bergamo

We sluiten deze Maandag Preview af met het treffen tussen Bologna en Atalanta Bergamo. Beide ploegen bezitten een aantal Nederlanders, waardoor deze wedstrijd stiekem best interessant is. Zo zien we onder andere Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer aan de kant van de bezoekers, terwijl we aan de kant van Bologna Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee en verdediger Denso Kasius in actie kunnen gaan zien. Atalanta staat momenteel op de 7e plek, een positie die we de laatste jaren niet gewend zijn van de ploeg uit Lombardije. Bologna doet het naar behoren met een huidige 11e positie. Kan Atalanta Bergamo aansluiten bij AS Roma en Lazio Roma? Dan rest hen niets anders dan het behalen van een overwinning.

Asian Handicap +0,5 - Bologna

Wie deze twee ploegen naast elkaar ziet staan, zal ongetwijfeld verwachten dat de bezoekers er met de 3 punten vandoor gaan. Echter wist Atalanta Bergamo al 4 Serie A wedstrijden op rij niet te winnen. Aan de andere kant wist Bologna de laatste 3 thuiswedstrijden allemaal te winnen. Om die reden verwachten wij dat de thuisploeg er vanavond minimaal een puntje uit gaat slepen. Dit leidt tot een Asian Handicap +0.5 voor de ploeg uit de stad van de overheerlijke spaghetti saus. Een Asian Handicap +0.5 voor Bologna levert je bij bet365 een quotering van 1,85 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën