KNVB Beker, EFL Cup en de Coppa Italia

KNVB Beker, EFL Cup en de Coppa Italia

10-01-2023

Ook deze week staan er weer de nodige midweekse potjes op het programma. Zo wordt er vandaag onder andere in de TOTO KNVB Beker, de Engelse League Cup en de Coppa Italia gevoetbald. In de Nederlandse beker neemt PSV het opnieuw op tegen Sparta Rotterdam, terwijl Manchester United in Engeland de zoveelste wedstrijd in korte tijd gaat spelen. In Italië ontvangt Inter Milan Serie B ploeg Parma. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op deze drie genoemde wedstrijden, waarbij we je uiteraard voorzien van de nodige wedtips. Succes ermee!

Sparta Rotterdam - PSV

Elk jaar zijn er van die momenten waarin twee ploegen elkaar in zeer korte tijd treffen. Ditmaal is het de beurt aan Sparta Rotterdam en PSV Eindhoven. Afgelopen weekend namen beide ploegen het namelijk tegen elkaar op in de Eredivisie, waar bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Een 0-0 gelijkspel is voor Sparta uiteraard een prachtig resultaat, terwijl de Eindhovenaren het veld in het Philips Stadion onder het genot van een fluitconcert verlieten. Kan Sparta Rotterdam opnieuw stunten tegen PSV? Of staan de blikken van de Eindhovenaren ditmaal wel op scherp?

Asian Handicap +0,5 - Sparta Rotterdam

Het valt op dat Sparta maar liefst 16 punten pakte in de laatste 6 thuiswedstrijden. Dit betekent dat zij 5 van de 6 wedstrijden op het Kasteel wonnen en dat er eentje werd gelijkgespeeld. Wat ons betreft kunnen we daarom stellen dat de ploeg van Maurice Steijn zeer moeilijk te verslaan is in eigen huis. PSV heeft mede door het verlies van Cody Gakpo het nodige uit te zoeken. En dan moet je het opnemen tegen de ploeg waar je een aantal dagen eerder nog de grootste moeite mee had. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor Sparta, waarin Sparta wint of gelijkspeelt. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,48 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Manchester United - Charlton Athletic

Het kan aan ons liggen, maar wij hebben het gevoel alsof Manchester United zo’n beetje elke dag in actie komt. Dit zal voor The Mancunians overigens geen probleem zijn, aangezien zij sinds het WK alleen maar weten te winnen. De vijf gespeelde wedstrijden na het WK in Qatar werden namelijk allemaal gewonnen. De tegenstander van vandaag is er eentje uit de League One. Ooit een grote ploeg in de Premier League, inmiddels dus op het 3e niveau van Engeland. Weet Erik ten Hag voor de 6e keer op rij te winnen? Wij verwachten van wel.

Doelpunt Marcus Rashford

Vanavond zullen de meeste ogen weer gericht zijn op Marcus Rashford. De aanvaller van Manchester United lijkt herboren en verkeert momenteel in bloedvorm. Waar hij op het WK al regelmatig uitblonk, heeft hij zijn vorm absoluut mee terug genomen naar Old Trafford. Hij scoorde namelijk in alle vijf de wedstrijden die na het WK werden gespeeld. Een bijzonder knappe prestatie van de altijd maatschappelijk betrokken spits. Wij verwachten dat hij zijn goede vorm vasthoudt en vanavond minmaal 1 treffer voor zijn rekening gaat nemen. Zeker tegen de nummer 12 van de League One. Een doelpunt van Marcus Rashford levert je bij bet365 een quotering van 2,25 op.

Inter Milan - Parma

We sluiten deze Dinsdag Preview af met het treffen tussen Inter Milan en Parma. Parma komt sinds 2021-2022 uit in de Serie B en staat hierin momenteel op een 6e plek. Inter Milan wisselt bijzonder knappe resultaten af met bijzonder matige. De afgelopen week was hier weer een perfect voorbeeld van. Eerst waren zij de eerste ploeg die Napoli dit seizoen wist te verslaan. Een paar dagen later kwam de Nerazzurri echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Monza. Tja, op zo’n manier hoef je niet eens aan de Scudetto te denken. Kunnen zij Parma wel verslaan en zichzelf verzekeren van een plekje in de kwartfinale van de Coppa Italia?

Inter Milan wint zonder tegendoelpunt

Net als iedereen zien wij ook in dat Inter Milan vanavond ongetwijfeld eenvoudig gaat winnen. Voor het 2-2 gelijkspel tegen Monza verkeerde de ploeg van Simone Inzaghi in een prima vorm, waarbij veel tegenstanders aan flarden werden gespeeld. Parma is een ploeg die meedoet om promotie, maar niet al te gek veel scoort. Gezien het krachtsverschil verwachten wij daarom dat de Milanezen eenvoudig zullen gaan winnen. Sterker nog, wij denken dat Inter de ‘0’ gaat houden. Inter Milan dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij Unibet een quotering van 2,14 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën