Kroatië moet flink aan de bak

Kroatië moet flink aan de bak

19-06-2024

Over twee dagen mogen de witte hoofdbanden weer uit de kast worden gehaald, want dan is het tijd voor Nederland - Frankrijk. Maar EURO 2024 zou EURO 2024 niet zijn als er ook vandaag en morgen nog een aantal prachtige duels op het programma staan. Vandaag staat namelijk het tweede duel voor Groep A en een gedeelte van Groep B op het programma. Duitsland neemt het op tegen Hongarije, Zwitserland speelt tegen Schotland en Kroatië moet winnen van Albanië. Wij geven je een wedtip per duel.

Duitsland - Hongarije wedtips

We beginnen natuurlijk met gastheer Duitsland. Afgelopen vrijdag liet Die Mannschaft van Julian Nagelsmann zien dat ze zeker tot de favorieten op dit EK behoren. De Duitsers schoten uit de startblokken en verpulverden Schotland uiteindelijk door met 5-1 te winnen. Vandaag staat de wedstrijd tegen Hongarije op het spel. De Hongaren waren op het vorige EK nog een goede sparringpartner waar Duitsland niet van wist te winnen. Tijdens dit EK ging het echter lelijk mis voor de ploeg van Marco Rossi. Zwitserland won met 3-1 van Hongarije, waardoor de ploeg van sterspeler Dominik Szoboszlai alweer op het randje van uitschakeling balanceert. Kunnen ze net als drie jaar geleden opnieuw verrassen tegen Duitsland?

Beide teams scoren - JA

Hoe beter de selectie van Duitsland er doorgaans ook uitziet in vergelijk met Hongarije, al drie wedstrijden op rij weten de Duitsers niet van de Hongaren te winnen. Tijdens de recente Nations League won Hongarije zelfs met 0-1 in Duitsland. De twee edities hiervoor eindigden in een 1-1 en 2-2 gelijkspel, waardoor duidelijk is dat Hongarije het net doorgaans wel weet te vinden bij Duitsland. Wij gaan daarom voor beide teams scoren - JA. Dit levert je bij ZEbet een quotering van 2,00 op. 

Check de actuele EK 2024 odds in onze Oddsvergelijker. 

Schotland - Zwitserland wedtips

Waar de lach bij Zwitserland sinds afgelopen zaterdag niet meer van het gezicht is verdwenen, ging het bij Schotland vreselijk mis. Ondanks de aanwezigheid van de Tartan Army verloor Schotland met 5-1 van Duitsland. Een slechter begin aan een eindtoernooi kun je je eigenlijk niet voorstellen. Het betekent wel dat de Schotten vandaag koste wat het kost moeten winnen om nog kans te maken op de tweede ronde. Zwitserland kan zich vandaag al plaatsen voor de tweede ronde en heeft eigenlijk genoeg aan een gelijkspel. Wie trekt er vandaag aan het langste eind in Keulen?

Asian Handicap + 0,5 - Schotland

Wij hebben toch nog het nodige vertrouwen in Schotland. Het moet vandaag gebeuren tegen Zwitserland, een land dat de Schotten over het algemeen best aardig ligt. Van de tien onderlinge ontmoetingen wist Zwitserland er namelijk maar drie te winnen. Om die reden, plus de belangen voor Schotland, verwachten wij dat de ploeg van bondscoach Stephen Clarke er vandaag minimaal een punt uitsleept. Een Asian Handicap +0,5 voor Schotland levert je bij bet365 een quotering van 2,04 op. 

Check de actuele EK 2024 quoteringen nu in onze Oddsvergelijker. 

Kroatië - Albanië wedtips

Een van de grootste teleurstellingen in de eerste groepswedstrijden was de ruime en bovenal kansloze nederlaag van Kroatië tegen Spanje. Je kunt van Spanje verliezen, maar eigenlijk niet op de manier hoe Kroatië dit deed. Albanië daarentegen begon het toernooi uitstekend door na ruim 20 seconden op voorsprong te komen tegen Italië. De Albanezen verloren dan wel met 2-1, in de laatste minuut had het zomaar 2-2 kunnen zijn. Beide landen weten dat het vandaag moet gebeuren. Maakt Kroatië de favorietenrol waar?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Nedim Bajrami

Het was een weelde voor Nedim Bajrami door zijn land binnen de minuut al op een 1-0 voorsprong te zetten tegen Italië. Opvallend genoeg was hij ook in de laatst gespeelde oefenwedstrijd tegen Azerbeidzjan goed voor een doelpunt. We weten daarom wel waar het gevaar van Albanië vandaan moet komen. Wij denken dat Kroatië achterin niet op zijn sterkst is, waardoor Bajrami in ieder geval een doelpoging gaat ondernemen. Meer dan 0,5 schoten op doel van Nedim Bajrami levert je bij BetMGM een quotering van 2,80 op. 

Check de actuele EK 2024 odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën