LaLiga en Ligue 1 zijn weer terug

LaLiga en Ligue 1 zijn weer terug

28-12-2022

De grote ploegen in de Premier League deden afgelopen week bijna allemaal wat van hen verwacht werd. Aangezien er vandaag weer eens een dagje niets op het programma staat in Engeland, kijken we vandaag naar de omliggende competities. Zo wordt er onder andere gespeeld in de Spaanse La Liga en de Franse Ligue 1. Wij bereiden je voor op de drie meest uit het oog springende wedstrijden en geven je per wedstrijd een wedtip. Laten we er daarbij vanuit gaat dat de resultaten net iets minder verrassend zullen zijn dan tijdens het afgelopen WK.

Atlético Madrid - Elche

We beginnen uiteraard met de grootste club die in actie komt. Vanavond is dat het Atlético Madrid van trainer Diego Simeone. Het loopt niet bij de Madrilenen. De titel is al ver uit zicht, bepaalde spelers halen verre van hun beste niveau en er wordt voor het eerst getwijfeld aan het feit of de trainer het tij nog kan keren. Vanavond kunnen zij in ieder geval weer naar de 3e plek stijgen, indien zij winnen van hekkensluiter Elche. Hier gelden geen excuses meer voor. Er moet gewonnen worden door Atlético Madrid, want hoe zou de club zich gaan redden zonder het behalen van de Champions League?

Atlético Madrid wint zonder tegendoelpunt

Waar het bovenin op dit moment nog razend spannend is in La Liga, lijkt de eerste beslissing onderin al enigszins bekend. Natuurlijk is het nog relatief vroeg, maar 4 punten uit de eerste 14 wedstrijden duidt erop dat het een bijzonder lastig seizoen gaat worden voor Elche. Zeker aangezien ze al zeven punten achterstand hebben op nummer 19 Cadiz. Het grote probleem voor Elche is het maken van doelpunten. In de 14 gespeelde wedstrijden maakten zij tot nu toe 10 goals. Wij verwachten dat Atlético vandaag hoe dan ook gaat winnen, zonder ook maar 1 tegendoelpunt te hoeven incasseren. Atlético Madrid dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Real Betis - Athletic de Bilbao

Een andere wedstrijd in La Liga van vandaag is die tussen Real Betis en Athletic de Bilbao, twee ploegen die dit seizoen bijzonder goed presteren en na 14 wedstrijden op 24 punten staan. Dit leidt momenteel tot een 6e en 4e plek, waarbij vooral de klassering van de Basken bijzonder knap zijn. Het gaat de laatste jaren namelijk flink minder bij de ploeg uit Bilbao. Real Betis presteert de laatste seizoenen al prima en zal ook dit jaar keihard strijden om nu wel het felbegeerde vierde Champions League ticket binnen te halen. Uiteraard is deze wedstrijd daarom van levensbelang. Wie slaat er vandaag een grote slag?

Minder dan 2,5 doelpunten

De laatste 3 edities in Sevilla waren spannend, maar ook enigszins saai te noemen. Zo vielen er in deze 3 wedstrijden in totaal 3 doelpunten, een gemiddelde van 1 goal per wedstrijd. Het lijkt er daarom op te duiden dat beide ploegen bijzonder erg aan elkaar gewaagd zijn als het gaat om wedstrijden in Estadio Benito Villamarin. Wij denken dat er ook vandaag niet al te veel gescoord wordt en zetten hierdoor in op minder dan 2,5 goals. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,74 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Olympique Marseille - Toulouse

De laatste wedstrijd van vandaag is er eentje uit de Franse Ligue 1. Voormalig Champions League deelnemer en huidige nummer 4 van de Franse competitie, Olympique Marseille neemt het in eigen huis op tegen het Nederlands getinte Toulouse. Laatstgenoemde is de ploeg van Thijs Dallinga en de alom geprezen Branco van den Boomen. De promovendus staat momenteel op een knappe 12e plaats. Wel moet gezegd worden dat dit maar een voorsprong van 4 punten betreft op de plekken die voor degradatie zouden zorgen. Ondanks dat Marseille vandaag de absolute favoriet is, kan het zomaar zijn dat van den Boomen met een magistrale pass voor een aangename verrassing zorgt!

Olympique Marseille wint en beide teams scoren

Net als de bookies zien wij in Marseille de grote favoriet. Echter gaat het de ploeg van Igor Tudor vaak niet al te gemakkelijk af in thuiswedstrijden. Toulouse daarentegen pakt niet vaak punten in uitwedstrijden, maar zorgt wel met grote regelmaat voor veel spanning. Hierdoor denken wij dat Olympique Marseille gaat winnen, maar dat beide ploegen wel op het scorebord terecht komen. Marseille dat wint en beide teams die scoren levert je bij Jack’s een quotering van 2,90 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën