Leuke potjes op Tweede Paasdag

Leuke potjes op Tweede Paasdag

18-04-2022

We hebben afgelopen weekend mogen genieten van een aantal spectaculaire wedstrijden. Een zinderende wedstrijd van Liverpool, PSV dat Ajax versloeg en Dortmund dat maar liefst 5 keer binnen 14 minuten wist te scoren. Er is weer eens bewezen dat er geen mooier spel dan voetbal is. Beslissingen in de nationale competities zijn nog niet gemaakt. Vanavond staan er weer een aantal wedstrijden op het programma die van invloed zijn op de titelrace. Barcelona moet en zal de druk op blijven voeren op Real en Napoli vecht voor een laatste kans op aansluiting bij de topploegen uit Milaan. Oh, en de Belgische bekerfinale staat ook nog op de planning.

Napoli – AS Roma

Napoli moet hoe dan ook winnen om aansluiting te vinden op zowel Inter als AC Milan. Op dit moment staat de ploeg 3e met 3 punten achterstand op de nummer 2 Inter. Toch moet gezegd zijn dat de Napolitanen niet erg in vorm zijn. Zo verloren zijn vorige week nog de thuiswedstrijd tegen Fiorentina met 3-2. AS Roma daarentegen is al 11 wedstrijden ongeslagen en wist 5 van de laatste wedstrijden in de Serie A te winnen. De ploeg van Mourinho plaatste zich bovendien door een spectaculaire 4-0 overwinning op Bødo/Glimt voor de halve finale van de Conference League. Mede door een aantal waanzinnige goals van Zaniolo.

Draw no bet AS Roma

Het feit dat Napoli enigszins kwakkelt en AS Roma de afgelopen week een bak vertrouwen heeft getankt, doet ons vermoeden dat de Romeinen wel eens aan het langste eind kunnen gaan trekken. Om het risico enigszins in te dekken is een draw no bet in het voordeel van AS Roma daarom een goede mogelijkheid om iets moois te winnen. De quotering hiervoor ligt bij Jack’s op maar liefst 3.05.

FC Barcelona – Cadiz

Na de verrassende nederlaag tegen Eintracht Frankfurt staat Barcelona weer even met twee beentjes op de grond. Toch is de wedstrijd vanavond tegen Cadiz op het eerste oog een eitje. Zeker aangezien de laatste 7 wedstrijden in La Liga in winst werden omgezet. Cadiz is een ploeg die tegen degradatie vecht, waardoor er vanavond in Camp Nou geen problemen worden verwacht. Wel zou het leuk zijn als we weer eens wat Nederlanders in actie gaan zien.

Assistenkoning Dembélé

Een overwinning van FC Barcelona levert je eigenlijk te weinig op om interessant te worden. Wat wel opvalt zijn de prestaties van bepaalde spelers. Uiteraard kunnen we in niet om topscorer Aubameyang om. Maar wat te denken van de heropleving van Ousmane Dembélé? De Fransman gaf in 14 duels al 11 assists en is de laatste weken goed op dreef. De verwachting is dat het vanavond eenrichtingsverkeer gaat zijn. Grote kans dat Dembélé weer een doelpuntje gaat voorbereiden. Een assist van Dembélé levert je bij bookmaker TOTO een quotering van 3,75 op. Dat lijkt ons veel te hoog!

Gent – Anderlecht

Vanavond staat de Belgische Bekerfinale op het programma. Wij hopen natuurlijk dat de Belgen het spektakel van de Nederlandse bekerfinale kan overbruggen. Na een zeer knappe overwinning op Club Brugge in de halve finale, na een nederlaag in de heenwedstrijd, wist Gent toch de finale te bereiken. Anderlecht wist eigenlijk eenvoudig Eupen te verslaan, waardoor de huidige nummer 5 en 3 vanavond tegenover elkaar staan in het Stade Roi Baudouin in Brussel. Het moge duidelijk zijn dat er geen uitgesproken winnaar valt aan te wijzen.

Minder dan 2.5 doelpunten

Wanneer we kijken naar eerdere ontmoetingen tussen de twee ploegen valt op dat de wedstrijd 7 van de 10 keer eindigde in een gelijkspel. Met op één wedstrijd na erg weinig doelpunten. In de laatste 6 ontmoetingen vielen daarom maar 7 goals te zien. Om die reden verwachten wij dat het vanavond ook absoluut geen spektakel zal zijn. Bij bet365 krijg je een quotering van 1,95, als je denkt dat er minder dan 2.5 goals vallen.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën