Manchester City tegen Liverpool

Manchester City tegen Liverpool

21-12-2022

Ook vandaag staat in het teken van de Engelse League Cup en de Spaanse Copa del Rey. Er wordt echter niet zomaar een potje gespeeld. Amper vier dagen na de finale van het WK gaat Liverpool op bezoek bij Manchester City, een wedstrijd tussen de twee beste Engelse ploegen van de laatste jaren. Daarnaast zien we in Spanje dat Atlético Madrid op bezoek gaat bij Arenteiro en gaat Celta de Vigo het opnemen tegen Gernika. Een interessante voetbalavond, waarbij vooral het treffen in Engeland enorm tot de verbeelding spreekt.

Manchester City - Liverpool

Na de zinderende finale tussen Argentinië en Frankrijk, staat de volgende topwedstrijd alweer op het programma. In de League Cup in Engeland neemt Manchester City het in eigen huis op tegen Liverpool. Hetgeen dat het meeste opvalt is de lage klassering van Liverpool dit seizoen. Ondanks dat zij zich ten koste van Ajax redelijk eenvoudig plaatsten voor de tweede ronde van de Champions League , verloopt het seizoen stroef voor de ploeg van Jürgen Klopp. Met een zeer matige 6e plaats als gevolg. Manchester City doet het redelijk, maar verloor vlak voor het WK geheel verrassend met 2-1 van Brentford. In eigen huis nog wel. Hierdoor heeft koploper Arsenal momenteel een voorsprong van 5 punten op de Citizens.

Asian Handicap +0,5 - Liverpool

Wedstrijden tussen Manchester City en Liverpool zijn eigenlijk altijd interessant. Er wordt vaak genoeg gescoord en de wedstrijden zitten vol fanatisme en bijzondere acties. De vraag is natuurlijk hoe beide ploegen zich herpakken na het WK Voetbal. Ons valt op dat Liverpool geen van de laatste 5 ontmoetingen verloor, waarbij de laatste 3 edities zelfs in het voordeel van The Reds eindigden. Om die reden verwachten wij dat Liverpool ook nu minimaal gelijkspeelt. Dit leidt tot een Asian Handicap +0,5 voor Liverpool en levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.

Arenteiro - Atlético Madrid

Voor de tweede wedstrijd van vandaag gaan we over naar de Spaanse Copa del Rey. Hierin neemt Atlético Madrid het op tegen Arenteiro. Laatstgenoemde speelt z’n wedstrijden op het vierde niveau, waarin de ploeg momenteel wel aan kop gaat. Hierdoor zitten zij er ongetwijfeld lekker in met het oog op de eventuele promotie. De ploeg van Diego Simeone, Atlético Madrid, zit er helaas voor hen minder goed in. Ze staan momenteel op een 5e plaats, waarbij de landstitel al ver uit zicht is. Kunnen zij hun naam waarmaken en de laagvlieger uit Galicië verslaan?

Minder dan 2,5 doelpunten

Atlético Madrid staat erom bekend niet al te veel spectaculaire potjes te spelen. Het gaat veelal om kleine overwinning, kleine verliezen of gelijke spelen met niet al te veel goals. Er is echter nog een ploeg in Spanje die zich hier prima aan kan spiegelen. 3 keer raden wie dit is. Arenteiro, de tegenstander van vanavond. Na 15 wedstrijden in de competitie heeft Arenteiro 16 goals gemaakt, terwijl ze er 7 tegen kregen. Dit is bijzonder weinig, waardoor wij denken dat er ook vanavond niet veel gescoord wordt. Waarschijnlijk met een zeer zuinige overwinning van de bezoekers. Wij gaan voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,39 op.

Gernika - Celta de Vigo

Tot slot kijken we naar een wedstrijd, waarvan jij waarschijnlijk alleen geïnteresseerd bent in de einduitslag. Nummer 17 van La Liga, Celta de Vigo, gaat in de Copa del Rey op bezoek bij de nummer 8 van de Segunda División RFEF groep 3. Vrijwel nietszeggend dus. Ooit was Celta de Vigo een ploeg die meestreed in de Champions League. Inmiddels moeten zij vrezen voor degradatie. Vaak is het juist het bekertoernooi dat het seizoen van zo’n ploeg kan redden. Echter dienen ze daarvoor wel af te moeten rekenen met de heren uit Gernika.

Asian Handicap +0,5 - Gernika

Waar Celta de Vigo het de laatste weken vooral met oefenwedstrijden moest doen, ging het seizoen van Gernika vrolijk door. In de wedstrijden die tijdens het WK werden gespeeld hebben zij de stijgende lijn flink te pakken gehad. Vier van de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, waarbij er maar 1 tegendoelpunt werd geïncasseerd. Celta de Vigo wist al 7 La Liga wedstrijden op rij niet te winnen. Door het bizar grote verschil in moraal, verwachten wij vandaag eenmalig een grote verrassing, waarbij Celta de Vigo niet binnen 90 minuten gaat winnen. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor Gernika. Dit levert je bij LiveScore Bet een quotering op van 4,65. Een leuke gok, toch!?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën