Manchester City tegen Real Madrid

Manchester City tegen Real Madrid

26-04-2022

De laatste fase van de Europese voetbaltoernooien is aangebroken. Deze week worden de halve finales van de Champions League, Europa League en Conference League gespeeld. Dit betekent dat er op dinsdag, woensdag en donderdag weer genoeg staat te gebeuren op de Europese velden. Vanavond en morgen staan de CL wedstrijden op het programma, waarna Feyenoord komende donderdag de Nederlandse hoop hoog dient te houden in de wedstrijd tegen Marseille. We trappen deze internationale week af met de kraker tussen Manchester City en Real Madrid. Gezien de enorme belangen en het feit het een boeiende pot betreft heeft OddsBeater voor jou een drietal interessante wedtips samengesteld.

Manchester City – Real Madrid

De eerste halve finale van de CL gaat zoals gezegd tussen City en Real. De koplopers van de Premier League en La Liga strijden over twee wedstrijden om die felbegeerde plek in de finale van het miljardenbal. Waar Real Madrid de ‘Cup met de grote oren’ al 13x (!) omhoog mocht houden, zou dit voor Manchester City de eerste keer zijn. Afgelopen seizoen waren ze er verdomd dichtbij, maar verloren ze de finale van Chelsea. Wat dat betreft is het ondanks die klap toch knap dat ze weer zo ver zijn gekomen. Guardiola zal er daarom ook alles aan doen het dit jaar wel te laten slagen. Zolang hij zijn vreemde, tactische trucs maar achterwege laat.

Real heeft de plek in de halve finale voor een gigantisch deel te danken aan topspits Karim Benzema. De Fransman, die altijd al veel scoorde, lijkt na het vertrek van Cristiano Ronaldo alleen maar beter te zijn geworden. Dit seizoen slaat echter alles. Hij maakte al meerdere hattricks en zorgde er bijna alleen voor dat Real PSG vanuit kansloze positie uitschakelde. De grote vraag is natuurlijk of hij het vanavond weer kan laten zien. Wij denken van wel.

Beide teams gaan scoren

Gezien het feit dat beide ploegen aan de leiding gaan in hun nationale competitie en daarbij veel scoren, verwachten wij dat de ploegen vanavond allebei gaan scoren. Behalve het nietszeggende 0-0 gelijkspel tegen Sporting, wist Manchester City de laatste 31 wedstrijden in thuisduels in de CL te scoren. Real Madrid is juist dit jaar in uitduels op dreef. In de laatste 5 uitduels van dit CL-seizoen wisten de Madrilenen maar liefst 12 doelpunten te maken. Dit is voor ons reden genoeg te verwachten dat beide ploegen vanavond het net weten te vinden in het Etihad Stadium. De quotering voor beide teams scoren ligt bij Circus op 1,81.

Een doelpunt van King Benz

Hoe kan het ook anders. Ook vanavond staat de Franse superster weer aan de aftrap. Behalve afgelopen week wist Karim Benzema een keer niet aan onze verwachtingen te voldoen. Dit onder andere door het missen van twee penalty's. Het is overigens duidelijk dat City vanavond de favoriet is. Dat is ook de reden dat de quotering voor een doelpunt van Benzema zo hoog ligt. Een doelpunt van de Real-spits levert je bij BetCity.nl een quotering van 3,35 op. Niet gek voor iemand die in 616 minuten 12 goals wist te maken.

Minder dan 8,5 schoten van Real

Zoals in bovenstaand stuk al benoemd is, is Manchester City de uitgesproken favoriet voor vanavond. Niet voor niets ligt de quotering bij een overwinning van de Engelsen op ongeveer 1,50. Gezien deze verwachtingen is de kans aannemelijk dat Real zich ook enigszins zal terugtrekken en gaat loeren op de counter. We denken dan ook dat ploeg van Pep meer balbezit en kansen gaat krijgen. Toch zal Real altijd gevaarlijk worden, al is het minimaal. Minder dan 8,5 schoten van Real lijkt ons dan ook een realistische uitkomst in de wedstrijd van vanavond. Bij bookmaker Jack’s krijg je hier een quotering van 1,75 voor.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën