Mooie potjes ter voorbereiding op het EK

Mooie potjes ter voorbereiding op het EK

08-06-2024

Het is weekend en voor het eerst in lange tijd valt er niets te beleven in het nationale en internationale clubvoetbal. Gelukkig worden er alweer dagenlang interlands gespeeld in de aanloop naar EURO 2024. Vandaag speelt België de laatste wedstrijd in de voorbereiding tegen Luxemburg. Tegelijkertijd staat er een kraker op het spel in Portugal, aangezien de Portugezen het opnemen tegen Kroatië. We sluiten af met Spanje tegen Noord-Ierland. Gaan de Spanjaarden met een goed gevoel richting Duitsland? Er staan drie wedtips voor je klaar! 

België - Luxemburg

We beginnen met onze zuiderburen. Het was afgelopen week een bijzondere week voor Kevin De Bruyne, aangezien hij zijn 100e interland bekroonde met een treffer in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Montenegro. Vandaag staat de sterspeler van Manchester City voor zijn 101e interland. Ditmaal in Brussel tegen buurland Luxemburg. De Luxemburgers gingen met 3-0 onderuit tegen Frankrijk en hebben naast het eergevoel eigenlijk niets om voor te spelen. Kunnen zij de ploeg van Domenico Tedesco vandaag partij bieden?

Minder dan 3,5 doelpunten

Luxemburg mag dan zeker een maatje te klein zijn voor België, het is niet zo dat wij een absolute monsterzege verwachten. Het gebeurde namelijk maar in 2 van de laatste 11 uitduels van Luxemburg dat er 4 of meer treffers vielen. Tel daarbij op dat Luxemburg absoluut niet wil verliezen van het buurland en een wedstrijd met minder dan 3,5 doelpunten lijkt in de maak te zijn. Ook omdat er in 2 van de laatste 10 wedstrijden waarin België als thuisspelende club fungeerde, 4 of meer treffers vielen. Minder dan 3,5 doelpunten levert je bij BetMGM een quotering van 2,07 op. 

Portugal - Kroatië

Het valt ons op dat veel toplanden oefenen tegen kleinere landen. Kijk alleen al naar de wedstrijd die we hierboven benoemen. Portugal en Kroatië pakken het echter anders aan en spelen vanavond hun laatste oefenwedstrijd voor het aankomende EK. Portugal won afgelopen week met 4-2 van Finland, terwijl de Kroaten in eigen huis met 3-0 te sterk waren voor Noord-Macedonië. Vandaag volgt de echte test. Wie van deze 2 outsiders voor de EK-titel trekt vandaag aan het langste eind?

Beide teams scoren - JA

Portugal en thuiswedstrijden zijn een goede match. Buiten het feit dat de Zuid-Europeanen bijzonder veel winnen, vallen er ook nog eens gigantisch veel doelpunten. 43 goals in de laatste 8 duels in eigen huis welteverstaan. In de laatste 2 duels moest de Portugese defensie helaas voor hen ook wat treffers incasseren. Zowel Zweden als Finland wist 2 keer te scoren. Wij denken dat Kroatië dit ook lukt, met als gevolg dat beide teams scoren. Beide teams scoren - JA levert je bij ZEbet een quotering van 1,88 op. 

Spanje - Noord-Ierland

Net als elk ander jaar is Spanje ook deze editie van het Europees Kampioenschap weer een van de kanshebbers op de titel. De kampioen van onder andere 2008 veegde Andorra afgelopen week met 5-0 van de mat in de oefencampagne richting een nieuwe EK-eindzege. Noord-Ierland plaatste zich niet voor het eindtoernooi en kijkt alvast langzaam vooruit richting de Nations League. Wel werd de laatst gespeelde interland knap met 1-0 gewonnen op bezoek bij Schotland, waardoor de Noord-Ieren nu 3 wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Kunnen zij het Spanje ook lastig maken?

Beide teams scoren - JA

We zien allemaal dat Spanje een betere selectie heeft in vergelijking met Noord-Ierland. Toch valt ons op dat de Noord-Ieren het de laatste maanden goed voor elkaar hebben. In de laatste 3 interlands werd gewonnen van Denemarken en Schotland, terwijl Roemenië op een gelijkspel werd gehouden. Wij verwachten alsnog een zege voor de Spanjaarden, maar toch durven wij in te zetten op minimaal een doelpunt van Noord-Ierland. Beide teams scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 2,65 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën