Oekraïne op bezoek bij Schotland

Oekraïne op bezoek bij Schotland

21-09-2022

Het is even rustig geweest de laatste twee dagen. Er vond namelijk geen voetbal plaats, doordat de komende week in het teken staat de Nations League. Voor veel landen landen is dit de laatste kans om het team te finetunen en klaar te maken voor het aankomende WK in Qatar. Zo neemt Nederland het in deze periode op tegen Polen en België. Hierdoor zullen we volgende week waarschijnlijk wel weten hoe de ploeg van Louis van Gaal er zo’n beetje voorstaat. Vanavond staat de eerste wedstrijd van deze Nations League periode op het programma. Het gaat echter maar om 1 wedstrijd, waardoor wij ons hier volledig op gaan focussen. Dit artikel staat in het teken van Schotland - Oekraïne en is voorzien van 3 wedtips. 

Schotland - Oekraïne

Laten we beginnen met het heugelijke nieuws dat in ieder geval het voetbal weer is herpakt in Oekraïne. We weten allemaal wat voor dramatische taferelen zich daar afspelen. Gelukkig valt er sommige gevallen heel af en toe weer eens iets te juichen. Al helpt het maar een halve procent om de pijn te verzachten. Zo hebben we Shakhtar Donetsk goed zien beginnen in de Champions League en zagen we AZ Alkmaar onlangs in actie komen tegen Dnipro -1. Daarbij komt vandaag gelukkig ook de nationale ploeg weer in actie. Dit gaan zij doen op bezoek bij Schotland, een ploeg bij wie de Oekraïners ongetwijfeld dubbele gevoelens hebben.

Geen WK voor Oekraïne en Schotland

Begin juni wist Oekraïne Schotland namelijk uit te schakelen, waardoor zij samen met Wales moesten vechten om een WK ticket. Helaas ging die wedstrijd tegen Wales met 1-0 verloren, waardoor niet Oekraïne maar de ploeg van Gareth Bale het straks mag gaan laten zien in Qatar. Een resultaat dat niet direct voor de hand lag, aangezien Oekraïne op papier toch echt een betere ploeg heeft. De uitkomst is echter dat zowel Schotland als Oekraïne niet naar het aankomende WK afreizen. 

Enfin, we gaan gauw door naar het treffen van vanavond. Het Schotse voetbal heeft namelijk het laatste jaar ook een redelijk vlucht genomen. Zo spelen er sinds jaren weer eens twee Schotse ploegen in de groepsfase van de Champions League. Dit zegt uiteindelijk toch iets over de stijgende lijn die het Schotse voetbal doormaakt. Uiteraard is dit voor een deel te danken aan onze nationale trots Giovanni van Bronckhorst.

Nations League - League B

De wedstrijd van vanavond speelt zich af in Groep 1 van League B. Dit betekent dat het gaat om een wedstrijd op het 2e niveau van de Nations League. Hierin zitten Oekraïne en Schotland in de poule met Ierland en Armenië. Momenteel gaat Oekraïne met 7 punten uit 3 wedstrijden aan kop, waarbij de Schotten het met 1 puntje minder moeten doen. Beide ploegen wisten elkaar in deze groep echter nog niet te treffen, waardoor het lijkt alsof beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. Uiteraard weten beide ploegen dat zij als eerste moeten eindigen om promotie naar de hoogste afdeling van de Nations League af te dwingen. Daarbij lijkt het er sterk op dat dit in ieder geval een van beide ploegen gaat worden in deze groep. Goed, we gaan snel door naar de wedtips.

Draw no Bet - Oekraïne

Afgaande op de laatste wedstrijd kunnen we stellen dat Oekraïne er misschien iets beter voorstaat dan Schotland. De 3-1 overwinning van de ploeg van bondscoach Petrakov op Hampden Park in Schotland was redelijk tot zeer overtuigend, waaruit bleek dat de Oekraïners net een stapje te hoog waren voor de Schotten. Daarom zien wij ook vanavond Oekraïne als de favoriet. Echter weten we ook allemaal dat de Schotten zich niet zomaar gewonnen geven, waardoor een Draw no Bet voor Oekraïne waarschijnlijk de meest verstandige bet is. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,02 op. 

Beide Teams Scoren - JA

Afgaande op de recente historie weten allebei de ploegen met flinke regelmaat te scoren. Zo wist Oekraïne in 12 van z’n laatste 13 wedstrijden het net minimaal 1x te vinden. Voor Schotland geldt dit in 11 van de laatste 12 wedstrijden. Het lijkt er daardoor op dat beide ploegen ook vanavond het net zullen gaan vinden. Dit is iets wat ook gebeurde in de laatste twee onderlinge ontmoetingen. Om die reden verwachten wij dat ook vanavond beide teams tot scoren komen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,10 op.

Doelpunt Mykhailo Mudryk

De speler in vorm bij Oekraïne is zonder twijfel Mykhailo Mudryk. De buitenspeler van Shakhtar Donetsk wist in beide van de twee Champions League wedstrijden te scoren en staat niet voor niets in de belangstelling van ploegen als Arsenal, Everton en Ajax. We hebben de beste man ook eens in de voorbereiding tegen Ajax zien spelen en kunnen niet anders concluderen dan dat dit een speler van een bijzonder hoog niveau gaat worden. Zeker nu hij zijn zinnen heeft gezet op een stapje hogerop. Daarbij valt ook op dat hij naast zijn twee recente goals in de CL ook strooit met assists. Wij verwachten echter dat hij zijn land vanavond op sleeptouw neemt en er eentje in gaat prikken. Dit alles om zijn naam nog meer glans te geven en de buitenlandse clubs eventueel nog sneller te doen laten handelen. Een doelpunt van Mudryk levert je bij bet365 een quotering van 5.00 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën