Op bezoek bij onze zuiderburen

Op bezoek bij onze zuiderburen

23-12-2022

Aankomend weekend moeten we het helaas alleen doen met wat wedstrijdjes op de vrijdag. De grote boosdoener is natuurlijk de Kerst. Uiteraard is het gezellig om ouderwets bij te kleppen met de familie onder het genot van een gourmetschotel. Maar we weten ook allemaal dat Tweede Kerstdag vaak een wat lange dag is, waarbij je het liefst voetbal kijkt. Gelukkig staat er op Boxing Day in Engeland weer meer dan genoeg op het programma. Vandaag doen we het met twee potjes uit de Belgische Jupiler Pro League en een potje uit Portugal. Wij bereiden je voor als vanouds en geven je drie wedtips.

KAA Gent - Standard Luik

Waar heel België teleurgesteld zal terugkijken op het WK, zullen de ogen weer snel gericht zijn op het binnenlandse voetbal. We beginnen deze 'On The Daily Preview' met het treffen tussen KAA Gent en Standard Luik. Dit is het treffen tussen de nummer 5 van 7 van de Belgische voetbalcompetitie. Als we kijken naar alle laatste wedstrijden, inclusief oefenwedstrijden, dan is er vandaag maar 1 ploeg die aan het langste einde kan gaan trekken. Standard Luik verloor afgelopen week met 4-0 van Anderlecht in de Belgische Beker en wist ook geen van de vijf voorgaande potjes in winst om te zetten. Gent stootte Cercle Brugge uit de beker en lijkt juist wel aan een goede reeks bezig te zijn.

Winst KAA Gent & beide teams scoren

Wij verwachten dat de thuisploeg door de huidige vorm aan het langste eind gaat trekken. Wel denken wij dat Standard Luik net als in 6 van de laatste ontmoetingen minimaal een doelpunt maakt. Reden hiervoor is dat de bezoekers uit Luik het op vreemde bodem dit seizoen best aardig doen. Wij gaan in ieder geval voor winst van de thuisploeg, waarbij beide ploegen op het scorebord komen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 3,25 op.

RFC Seraing - AS Eupen

Over Belgische toppers gesproken. Naast de wedstrijd tussen Gent en ‘Standard’ staat ook de wedstrijd tussen RFC Seraing en AS Eupen op het programma. Je begrijpt dat het sarcasme hier vanaf spat. We hebben het namelijk over de nummer 18 en 15 van de competitie van onze Zuiderburen. Met name RFC Seraing lijkt een droevig seizoen tegemoet te gaan met de tot nu toe 11 behaalde punten uit 17 wedstrijden. Tot overmaat van ramp werden zij afgelopen week ook nog eens uitgeschakeld in de Beker van België door met 1-0 te verliezen van Mechelen.

Meer dan 2,5 doelpunten

Als we kijken naar de wedstrijden van beide ploegen van dit seizoen, dan valt met name het aantal doelpunten in wedstrijden van de bezoekers op. In de laatste 8 wedstrijden vielen namelijk 40 doelpunten te noteren. Niet gek met uitslagen als 5-5, een eindstand die in de laatste wedstrijd voor het WK tegen Zulte Waregem werd gehaald. Aangezien wedstrijden van RFC Seraing ook niet bepaald doelpuntloos zijn, verwachten wij vanavond de nodige goals. Wij gaan voor meer dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jack's een quotering van 1,83 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Rio Ave - Maritimo Funchal

Tot slot gaan we over naarde Portugese Primeira Liga voor het treffen tussen Rio Ave en Maritimo Funchal. Rio Ave staat momenteel op een 10e plaats, terwijl de boys uit Funchal moeten vrezen voor degradatie. Zes punten uit 13 wedstrijden is namelijk iets om je bijzonder veel zorgen op te maken. Opvallend aan de wedstrijden van Rio Ave is dat ze voornamelijk in eigen huis een stuk sterker presteren dan op vreemde bodem. Niet voor niets eindigden de laatste drie wedstrijden in Vila do Conde in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Kan Maritimo eindelijk weer eens winnen of gaat de ploeg van het eiland Madeira ook hier ten onder?

Rio Ave wint zonder tegendoelpunt

Waar Rio Ave in eigen huis zeer zuinige overwinning weet te boeken, hebben de bezoekers bijzonder veel moeite met scoren. Niet voor niets werd er in de laatste 5 wedstrijden niet 1 keer gescoord. En dan moet je op bezoek bij de ploeg die er juist thuis zo weinig tegen krijgt. Wij gaan mee in deze lijn en verwachten dat Rio Ave gaat winnen zonder een tegendoelpunt hoeft te incasseren. Rio Ave dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij Unibet een quotering van 3,45 op. Zeker de moeite waard wat ons betreft!

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën