Op naar de Eredivisie

Op naar de Eredivisie

10-05-2022

Met een doordeweekse speelronde in bijna alle grote competities staan we weer voor een mooie week. Kampioenschappen gaan worden beslist en uiteraard gaan we ook dit jaar weer afscheid nemen van de nodige ploegen die het een competitie lager moeten gaan proberen. Elk jaar blijkt weer dat die wedstrijden om degradatie soms zelfs leuker om te zien zijn dan de wedstrijden om de prijzen. Gisteren zijn we begonnen met De Graafschap tegen FC Eindhoven. Een wedstrijd, waarbij de VAR schitterde in afwezigheid. Een kleine miscommunicatie met ESPN zullen we maar zeggen. Vanavond staan er weer 2 wedstrijden op het schema met daarnaast een uitstapje richting de Engelse Premier League, waar Liverpool op bezoek bij Aston Villa gaat.

NAC Breda – ADO Den Haag

De eerste wedstrijd van vanavond gaat tussen NAC en ADO. Twee ploegen die misschien stiekem thuishoren in de Eredivisie. NAC door haar fanatieke aanhang en ADO, omdat het gewoon een leuke volksclub uit één van de grootste steden van het land is. Toch is minimaal één van deze ploegen volgend jaar hoe dan ook weer aanwezig in de KKD. ADO lijkt enigszins in het voordeel door de behaalde 4e plek in de eindklassering. En dit terwijl NAC het toch moest doen met een magere 8e plek.

Meer dan 2,5 doelpunten

Beide ploegen weten met enige regelmaat het net te vinden. Daarbij valt op dat voornamelijk de wedstrijden van ADO doelpuntrijk zijn. De belangen zijn groot en dus verwachten wij dat er vanavond meer dan 2,5 doelpunten gaan vallen. De quotering hiervoor ligt bij Bet365 op 1,70.

Excelsior – Roda JC

We beginnen misschien enigszins in herhaling te vallen, maar ook deze twee ploegen hebben toch een sterke connectie met de Eredivisie. Al moet gezegd worden dat het alweer 3 jaar geleden is dat Excelsior in de hoogste vaderlandse competitie speelden. Om over Roda nog maar te zwijgen. De nummer 6 en 5 van het huidige seizoen nemen het vanavond tegen elkaar op in het Van Donge & De Roo stadion. Knap van Roda JC is dat zij de afgelopen periode wisten te winnen, terwijl Excelsior al 6 wedstrijden op rij niet wist te winnen.

Roda JC verliest niet

Als we kijken naar de laatste wedstrijden van beide ploegen, dan valt op dat Roda JC beter presteert. Toch hebben ze dit jaar al twee keer van Excelsior verloren. Drie keer is scheepsrecht zou je zeggen en gezien de huidige vorm van Roda JC verwachten wij dat de Limburgers in ieder geval niet gaan verliezen. Een draw no bet Roda JC levert je bij TOTO een quotering van 1,95 op. Bij een eventueel gelijkspel krijgen wij onze inzet terug.

Aston Villa – Liverpool

De spanning in de Premier League is om te snijden. Afgelopen weekend liet Liverpool punten liggen tegen Tottenham, waardoor City nu een voorsprong van 3 punten heeft. Wat dat betreft mag Liverpool vanavond absoluut geen fouten maken en is er alles aan te doen de druk op de ploeg van Pep te hoog te houden. Aston Villa is eigenlijk helemaal klaar voor dit jaar. Ze gaan eindigen op een prima plek in de middenmoot en hadden hier vooraf zeker voor getekend.

Asian Handicap Liverpool

Wij verwachten dat Liverpool vanavond hoe dan ook gaat winnen. Ze moeten echt volle bak geven, aangezien elke vorm van puntverlies betekent dat City afstand gaat nemen. Dit gecombineerd met het feit dat Villa nergens meer voor speelt en dat trainer Steven Gerrard Liverpool een warm hart toedraagt, doet ons vermoeden dat Liverpool een makkelijke avond tegemoet gaat. Een Asian Handicap -1,5 voor Liverpool is daarom wat ons betreft een mooie optie. Bij Jack’s krijg je hiervoor een quotering van 2,20.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën