Opnieuw weinig goals bij FC Utrecht - NEC?

Opnieuw weinig goals bij FC Utrecht - NEC?

15-09-2022

Speelronde 2 in de Europese voetbalcompetities zit er weer op, waardoor we ons vanaf vandaag weer kunnen focussen op de nationale competities. Doe dat nog maar even goed, want komende week staat er weer volop Nations League voetbal op het programma. En is deze competitie is het altijd maar weer afvragen wat je voorgeschoteld krijgt. Het is echter nog niet zo ver, want ook deze vrijdagavond  staat weer vol binnen- en buitenlands voetbal. Wij hebben 3 wedstrijden uitgekozen en hebben per wedstrijd een tip voor jou uitgelicht. 

FC Utrecht - NEC Nijmegen

Zoals je van ons gewend bent, beginnen we dicht bij huis. In dit geval gaat dat om de wedstrijd tussen FC Utrecht en NEC Nijmegen. Deze wedstrijd in de Galgenwaard gaat tussen de nummer 8 en 10 van de Eredivisie, wat op het eerste oog aangeeft dat deze twee ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zullen zijn. Waar NEC uitblinkt in het behalen van gelijke spelen, wisten de Domstedelingen na een dramatische seizoenstart de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Welke club gaat zich mengen in de subtop? En welke ploeg moet helaas weer even naar beneden kijken?

Minder dan 2,5 doelpunten

De laatste twee edities tussen beide ploegen in Utrecht eindigden in 1-0 en 1-1. Dit geeft al aan dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Als we hier de resultaten van NEC in dit seizoen bij optellen, dan zien we dat zij in de laatste 4 duels 4 keer gelijk speelden. Buiten het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij SC Heerenveen eindigde de rest in een 1-1 gelijkspel. Het moge dus duidelijk zijn dat er weinig goals vallen. Stiekem is dit ook de verdienste van doelman Jasper Cillessen. Om deze tip nog een laatste beetje kracht bij te zetten vielen er in de 3 thuiswedstrijden van FC Utrecht dit seizoen geen enkele keer meer dan 2 doelpunten. Dit laat ons geen andere keuze dan vol te gaan voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,25 op. 

PEC Zwolle - ADO Den Haag

Er zullen mensen zijn die denken dat dit een wedstrijd uit de Eredivisie is. Niets is echter minder waar. Beide ploegen zijn helaas voor hen aanwezig op het 2e niveau van Nederland en zullen er alles aan willen doen z.s.m. te promoveren. Dit lukt thuisploeg PEC Zwolle tot nu toe meer dan prima, aangezien zij aan kop gaan in de competitie. Bij ADO Den Haag is het jammer genoeg huilen met de pet op. 5 punten uit 7 wedstrijden is ronduit dramatisch voor de ploeg van Dirk Kuyt. Niet voor niets zijn de eerste witte zakdoekjes alweer gesignaleerd. 

Meer dan 3,5 doelpunten

Wedstrijden van de thuisploeg van vanavond zijn sPECtaculair. Leuk gevonden, hé? Alle gekheid op een stokje, van de laatste 6 wedstrijden van PEC Zwolle vielen er in 5 van deze wedstrijden meer dan 3 doelpunten. Met 27 goals uit 6 duels begrijp je vast waar we het over hebben. Wij verwachten daarom ook vanavond dat we weer de nodige actie voorgeschoteld krijgen. Voor meer dan 3,5 doelpunten ontvang je bij LivescoreBet een quotering van 2,20.

Nottingham Forest - Fulham

Tot slot maken we de overstap naar de Engelse Premier League. Want godzijdank wordt hier vanavond weer gevoetbald na alle heisa rondom het overlijden van Queen Elizabeth. Vanavond gaat het Fulham van Kenny Tete op bezoek bij Nottingham Forest. De thuisploeg, de huidige nummer 19, kende een bizarre transferwindow met duizelingwekkende bedragen. Echter staan ze voorlopig helaas voor hen op een teleurstellende 19e plek. Fulham daarentegen is het seizoen goed gestart en staat op een keurige 10e plaats. Jullie weten vast wel aan de ploeg van Marco Silva dit voornamelijk te danken heeft? Aleksandar Mitrovic, natuurlijk!

Doelpunt Mitrovic

De man in vorm bij The Cottagers (Fulham) is de Servische spits Mitrovic. Vorig jaar werd hij met een bizar aantal doelpunten topscorer in de Engelse Championship en dit seizoen gaat hij daar vrolijk mee door. Het mag dan wel geen Erling Braut Haaland zijn, met 6 doelpunten uit 6 duels doe je absoluut mee. Hij wist zelfs de laatste 4 wedstrijden in de Premier League te scoren. Daarom verwachten wij dat hij ook vanavond het net gaat vinden. In de eerste plaats omdat Nottingham Forest maar liefst 12 tegendoelpunten incasseerde in de laatste 4 duels. In de tweede plaats omdat het gewoon een wereldspits is. De quotering voor een doelpunt van Mitrovic ligt bij bet365 op 2,37.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën