Ouderwets avondje voetbal op vrijdag

Ouderwets avondje voetbal op vrijdag

09-02-2023

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat we ons gaan opmaken voor een flink aantal potjes in binnen- en buitenland. Te beginnen met een ouderwets avondje voetbal op vrijdagavond. Zo zien we in de Eredivisie dat AZ Alkmaar het in eigen huis gaat opnemen tegen Excelsior. In de Keuken Kampioen Divisie neemt PEC Zwolle het na het puntverlies tegen Jong Ajax ditmaal op tegen de beloften van AZ Alkmaar. Tot slot richten we ons op een wedstrijd uit de Serie A, aangezien Torino op bezoek gaat bij AC Milan. Wij hopen het weekend goed in te luiden voor jou aan de hand van 3 wedtips. Succes!

AZ Alkmaar – Excelsior 

We beginnen met de Eredivisie, waar zowaar een van de titelkandidaten in actie komt. De huidige nummer 2 van de ranglijst, AZ Alkmaar, neemt het in eigen huis op tegen Excelsior. AZ werd afgelopen dinsdag enigszins verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi, waardoor ze zich nu nog maar op 2 prijzen kunnen richten. Sowieso lijkt het de laatste weken iets minder te gaan. Veel blessures lijken momenteel roet in het eten te gooien, terwijl het ook lijkt of het praten over een eventuele titel de ploeg van Pascal Jansen geen goed doet. Tegenstander Excelsior moet zich na een mindere reeks toch zorgen gaan maken over degradatie. Kunnen zij net als in Kralingen ook in Alkmaar punten afsnoepen van AZ? 

Beide teams scoren – JA 

Wedstrijden tussen AZ en Excelsior kunnen gek genoeg alle kanten op. Eerder dit seizoen wist Excelsior in eigen huis van de Alkmaarders te winnen, terwijl de knotsgekke ontknoping van een jaar of 14 geleden ons allemaal ook nog op het netvlies staat. Opvallend is in ieder geval dat Excelsior in de laatste 9 ontmoetingen met AZ altijd tot scoren komt. Wij denken daarom dat beide ploegen vandaag op het scorebord zullen verschijnen. Ook omdat AZ ondanks de mindere vorm toch de favoriet blijft. Beide teams scoren - JA levert je bij Jack’s een quotering van 2,00 op.  
Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

PEC Zwolle - Jong AZ Alkmaar 

PEC Zwolle kwam afgelopen maandag goed weg tegen Jong Ajax, aangezien de Amsterdammers in de laatste minuut een penalty misten. Hierdoor konden de Zwollenaren hun voorsprong niet uitbreiden. Toch moet worden gezegd dat PEC al met één been in de Eredivisie staat. Vandaag neemt de ploeg van aanvoerder Bram van Polen het op tegen Jong AZ, een andere beloftenploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Zij zijn momenteel de best presterende ‘Jong’ ploeg en snoepten eerder dit jaar al punten af van Heracles Almelo. Lukt het de Alkmaarders ook tegen deze andere titelkandidaat?

Beide teams scoren – JA

Net als bij het eerste team van AZ verwachten wij ook dat er in deze wedstrijd twee ploegen op het scorebord komen te staan. Niet voor niets eindigde de heenwedstrijd van dit treffen in een 2-3 overwinning voor de ploeg uit Overijssel. Dit is een resultaat dat tevens voorkwam in 7 van de 9 laatste wedstrijden van Jong AZ. Beide teams die vanavond weten te scoren in Zwolle levert je bij Unibet een quotering van 1,75 op.   
Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

AC Milan – Torino

We sluiten deze Preview af met de regerend landskampioen van Italië. Een regerend landskampioen die deze titel absoluut niet gaat prolongeren. AC Milan ondergaat een zeer matige reeks en is momenteel terug te vinden op de 6e positie. Er werd al 5 keer op rij niet gewonnen, waardoor ook de plekken voor de Champions League momenteel ver te zoeken zijn. Tegenstander Torino draait juist een zeer sterk seizoen en is terug te vinden op de 7e plek. Er werden maar 2 van de laatste 11 wedstrijden in de Serie A verloren, waardoor we kunnen stellen dat Torino zich zomaar eens zou kunnen gaan opmaken voor Europees voetbal.

Asian Handicap +0,5 – Torino 

Als we kijken naar de huidige vorm van beide ploegen, dan lijkt het een utopie dat AC Milan deze wedstrijd naar de hand gaat zetten. Het wil simpelweg gewoon even niet lukken. Kijk alleen al naar de 2-5 thuisnederlaag die onlangs werd geleden tegen Sassuolo. Eerder dit seizoen lukte het Torino overigens ook om AC Milan al te verslaan. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor Torino, waarin AC Milan deze wedstrijd niet gaat winnen. Dit levert je bij LivescoreBet een quotering van 2,05 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën