Over 2.5 goals in Heerenveen - AZ! Wedden?

Over 2.5 goals in Heerenveen - AZ! Wedden?

19-05-2022

Op deze prachtige lentedag bereiden wij ons voor op de play-offs voor Europees voetbal. Daarin ontvangt Heerenveen AZ en gaat Vitesse op bezoek bij FC Utrecht. Vooraf gezien zijn dit, op AZ na, 3 logische overgebleven teams in dit stadium van het huidige voetbalseizoen. Wat dat betreft hadden we de Alkmaarders toch wat hoger ingeschat. Naast de wedstrijden in Nederland, is er ook een drietal potjes in de Engelse Premier League. Wij gaan ons voornamelijk bemoeien met Chelsea tegen Leicester City. Als jij zin hebt om deze avond van wat meer spanning te voorzien, neem onze wedtips dan maar eens goed in je op.

Heerenveen – AZ

We beginnen dit artikel met de analyse op Heerenveen en AZ, de nummer 8 en 5 van de Eredivisie. Waar AZ, zoals gezegd, hoger werd ingeschat is het seizoen van Heerenveen uiteindelijk toch prima geëindigd op de 8e plek. Tijdens de laatste speelronde werd Go Ahead Eagles ook prima met 3-1 opzij gezet, terwijl AZ thuis met dezelfde cijfers onderuit ging tegen RKC. Een ietwat dramatische voorbereiding dus.

Meer dan 2.5 doelpunten

Als er iets opvalt aan onderlinge duels van deze 2 ploegen, dan is het wel dat er veel doelpunten vallen. Zo vielen er de laatste 6 potjes, waarin beide teams het tegen elkaar opnamen, altijd meer dan 2.5 doelpunten. Een prima voorbode voor een boeiende voetbalavond in het Abe Lenstra Stadion. De quotering voor meer dan 2.5 doelpunten ligt bij BetCity op 1.70.

FC Utrecht – Vitesse

De tweede wedstrijd in de play-offs gaat tussen FC Utrecht en Vitesse. In de huidige voetbaljaargang eindigden de bezoekers, met 4 punten meer, 1 plekje hoger dan FC Utrecht. Gezien de grote ambities van FC Utrecht is dit toch weer een enigszins teleurstellend seizoen geworden. Voor hen is het te hopen dat ze in de play-offs hoge ogen kunnen gooien en wellicht Europees voetbal kunnen bereiken.

Dubbele kans voor Vitesse

Utrecht is de laatste weken allesbehalve goed bezig. Zo werd er slecht 1 x gewonnen in de laatste 6 thuiswedstrijden. En dit terwijl Vitesse de laatste 2 uitduels in de Eredivisie toch heeft gewonnen. Wat dat betreft lijkt Vitesse enigszins in het voordeel. Al helemaal als blijkt dat de laatste thuisoverwinning van Utrecht tegen Vitesse alweer dateert uit het seizoen 2017-2018. Om die reden is het aan te raden in te zetten op een dubbele kans voor Vitesse. De quotering hiervoor ligt bij Jack’s op 1.90. Best aardig gezien de recente geschiedenis.

Chelsea – Leicester City

Vanavond staat voor Chelsea en Leicester de een na laatste wedstrijd in de Premier League op het programma. Waar er voor Leicester niets meer te halen is, lijkt Chelsea nog wat puntjes binnen te moeten harken om de 3e plaats definitief binnen te halen. Een plek die overigens qua ‘prijs’ niets verschilt met de 4e plek. Op die plek staat op dit moment Tottenham, een ploeg die de laatste wedstrijd moet winnen om überhaupt CL-voetbal binnen te halen. Je zou toch verwachten dat Chelsea vanavond de enige ploeg is, voor wie er nog iets op het programma staat.

Both Teams to Score

Bij Chelsea is het voornamelijk de vraag hoe zij reageren op de verloren FA-Cup finale. Daarnaast is Leicester, wanneer het op bezoek komt in Stamford Bridge, een ware angstgegner voor The Blues. Ze komen hoe dan ook altijd wel tot scoren. Gezien de kwaliteit en de recente doelpunten van Leicester, verwachten wij dat beide ploegen vanavond het net gaan vinden. Dit levert je bij TOTO een quotering van 1.87 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën