Plaatst Nederland zich voor het EK?

Plaatst Nederland zich voor het EK?

17-11-2023

Weet Nederland zichzelf vandaag te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland? Het lijkt eigenlijk helemaal niet meer mis te kunnen gaan. Een puntje tegen Ierland in de Johan Cruijff Arena is voldoende. Opvallend genoeg is het voor Ierland juist ‘slim’ om te verliezen. Naast de wedstrijden van Nederland gaat het Kroatië van Josip Sutalo en Luka Ivanusec op bezoek bij het matig presterende Letland. Tot slot vertellen we je meer over Zwitserland - Kosovo. Plaatsen de Zwitsers zich vanavond voor het eindtoernooi?

Nederland - Ierland

Nederland boekte tijdens de vorige speelronde in de EK-kwalificatiereeks een zeer krappe, maar broodnodige overwinning op Griekenland. In Athene werd gewonnen dankzij een benutte penalty van Virgil van Dijk. Hierdoor dient Oranje een puntje te behalen tegen Ierland of Gibraltar, waaruit kan worden gesteld dat plaatsing voor 99,9% zeker is. Ierland moet vandaag verliezen om via de Nations League nog kans te maken op plaatsing voor het EK. Een gekke gewaarwording, waardoor we de uitslag eigenlijk wel uit kunnen tekenen.

Doelpunt Cody Gakpo

Na een blessure keert Cody Gakpo vanavond terug in het Nederlands Elftal. Een flinke opsteker, aangezien de Brabander het laatste jaar bijzonder goed presteert in Oranje. Zo scoorde hij onder andere tegen Griekenland en Ierland in de kwalificatiereeks voor Nederland. Met zijn sterke WK nog in het geheugen, verwachten wij vanavond daarom een grote rol voor Gakpo. Met een goaltje welteverstaan. Een doelpunt van Cody Gakpo tegen Ierland levert je bij bet365 een quotering van 2,10 op.

Check de actuele EK-kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Letland - Kroatië

Het Kroatisch voetbalteam kent een wisselvallige kwalificatie. Nadat de ploeg van aanvoerder Luka Modric zo fantastisch presteerde op de laatste eindtoernooien, gaat het in groep D vaker mis dan gewenst. Zo gingen de Kroaten tijdens de vorige speelronde onderuit tegen zowel Turkije als Wales. Hierdoor staat het land uit de Balkan op een 3e positie en moeten zij vanavond winnen van Letland om nog in aanmerking te komen voor directe plaatsing voor het EK. Letland is al lang en breed uitgespeeld, maar boekte onlangs wel een knappe 2-0 zege op Armenië.

European Handicap -2 - Kroatië

Wij verwachten vanavond een eenvoudige zege voor Kroatië. In eerste instantie omdat ze eerder dit jaar in eigen huis met 5-0 van Letland wonnen. Daarnaast is Kroatië een veel groter voetballand en moeten zij vanavond presteren. Wij verwachten daarom dat ze alle krachten op de juiste manier bundelen en de Letten van het veld gaan blazen. Dit leidt tot een European Handicap -2 voor Kroatië en levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op.

Check de actuele EK-kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Zwitserland - Kosovo

De laatste wedstrijd die we behandelen tijdens deze Zaterdag Preview is die tussen Zwitserland en Kosovo. Dit is een op het eerste gezicht ook niet al te aantrekkelijke pot. Daar moeten we overigens direct aan toevoegen dat dit voor de Zwitsers anders ligt. Een overwinning leidt hen langs Roemenië, richting de eerste plaats in groep I. Aangezien Kosovo ook nog een heel kleine kans maakt op plaatsing voor het EK, zullen ook zij alles uit de kast willen halen om te stunten in Basel.

Doelpunt Mohamed Zeki Amdouni

Een van de sterkere spelers van Zwitserland is Burnley-aanvaller Mohamed Zeki Amdouni. Alhoewel het in de Premier League nog niet helemaal wil lukken voor de 22-jarige aanvaller, presteert hij de laatste tijd goed voor zijn eigen land. Zo scoorde hij 6 treffers in zijn laatste 7 wedstrijden voor kwalificatie voor het EK. Een prima prestatie. Wij verwachten vandaag opnieuw een treffer van de talentvolle spits. Een doelpunt van Amdouni levert je bij Unibet een quotering van 2,28 op.

Check de actuele EK-kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën