Play-offs en de FA Cup finale

Play-offs en de FA Cup finale

14-05-2022

Oh mannen, wat is het lekker dat het weer weekend is. Stropdas af, even weg van dat geouwehoer van die meutende collega’s en gewoon even tijd voor dingen die echt leuk zijn in het leven. Op pad met de maten, een balletje trappen, oneindig veel bier drinken en daarnaast genieten van een aantal mooie potjes voetbal. Heel eerlijk, wat heeft een man die van voetbal houdt nog meer nodig? Oké, een flinke portie aangebrande bitterballen misschien. Met zure mosterd.

Goed, genoeg gezwam. We gaan over tot de orde van de dag. Het is namelijk de dag van de play-offs voor een ticket in de Eredivisie. In de terugwedstrijden ontvangt ADO NAC Breda in De Haag en gaat Excelsior op bezoek bij Roda in Kerkrade. Tot slot staat vandaag ook nog eens de FA Cup finale tussen Liverpool en Chelsea op het programma. Alsof het nog niet druk genoeg is voor de ploeg van Jurgen Klopp. Uiteraard voorzien wij jou weer van een aantal mooie wedtips.

ADO Den Haag – NAC Breda

Afgelopen dinsdag vond de eerste wedstrijd tussen beide ploegen plaats in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Door een doelpunt in de 93e minuut wist ADO de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 te winnen. Pikant was voornamelijk het doelpunt van Sem Steijn, die het publiek vervolgens tot stilte maande na alle kritiek op zijn vader Maurice Steijn. Iets dat uiteraard weer volledig verkeerd viel, waarna de bedreigingen aan de deur van de familie Steijn weer de pan uit rezen. Het is wat dat betreft echt triest gesteld met een deel van het supporters gilde van Nederland.

Winst voor ADO

Gezien het feit dat ADO simpelweg een beter seizoen heeft gedraaid en zelfs nog een flink aantal punten in mindering heeft gehad, kunnen wij nu anders verwachten dan een overwinning van de Hagenezen. Een overwinning van ADO levert je bij Circus een quotering van 2,23 op.

Doelpuntje van Verheijdt

Het is nog even de vraag of hij meedoet, maar als Thomas Verheijdt speelt, dan kun je gerust een doelpuntje van de sterke spits verwachten. Dat heeft hij dit seizoen namelijk al 30 keer gedaan. Door een blessure deed was hij in de heenwedstrijd helaas afwezig. Houd dus vooraf goed in de gaten of hij speelt. Een doelpunt van de spits levert je bij hetzelfde Circus een quotering van 2,10 op.

Roda JC – Excelsior

De tweede wedstrijd in de play-offs van vandaag gaat tussen Roda JC en Excelsior. In een aantrekkelijke heenwedstrijd voorspelden wij dat Roda niet zou verliezen, simpelweg omdat de Limburgers nu eenmaal goed in vorm zijn. Door 2 doelpunten in 2 minuten stond er echter binnen no-time 2-2 op het scorebord. Dit bleek uiteindelijk ook de einduitslag.

Meer dan 3,5 doelpunten

Als we kijken naar de laatste thuiswedstrijden van Roda, dan valt op dat er daarin op dat er maar liefst 19 doelpunten willen. Wat wil je ook anders met uitslagen als 4-3 en 5-3? Het blijft natuurlijk de KKD, daar ook Excelsior dit seizoen al een paar bizarre uitslagen heeft bij elkaar heeft gespeeld. En ook de heenwedstrijd had dus al 4 goals. Wat dat betreft verwachten wij ook vanavond meer dan 3,5 doelpunten. De quotering hiervoor ligt wederom bij Circus het hoogst, op 2,19.

Liverpool - Chelsea

Vanmiddag staat er maar weer eens een topaffiche op het programma in Engeland. Het gaat namelijk om de FA Cup finale tussen Liverpool en Chelsea. De twee zelfde namen overigens die eerder dit jaar al in de finale van de Carabao Cup tegen elkaar stonden. Toen was Liverpool de sterkste na strafschoppen. Het moordende schema breekt Liverpool overigens vooralsnog niet op. Ze speelden de laatste 14 dagen inmiddels 6 wedstrijden. En behoudens het gelijkspel tegen de Spurs werd nog steeds alles gewonnen. Voordeel voor hen is dat ze juist vandaag een dag meer rust hebben gehad dan de The Blues uit Londen.

Veel passes van Virgil van Dijk

Natuurlijk moeten we het weer even over onze Nederlandse veldheer hebben. De centrale verdediger, een van beste in zijn soort, draait een geweldig seizoen en zal ook op Wembley de boel weer gaan organiseren. Als we kijken naar het aantal passes van de Nederlander, dan ligt zijn gemiddelde in de Premier League op 77,8. En in de CL zelfs nog een stukje hoger. Ook in de topwedstrijden in Engeland scoort hij regelmatig hoger dan het aantal van meer dan 66,5 passes. Wij verwachten dat hij dit ook vanavond weer voor elkaar gaat krijgen. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 1,83.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën