Portugal tegen Spanje

Portugal tegen Spanje

27-09-2022

De laatste dag van de Nations League is aangebroken. Voor velen een opluchting, terwijl de ander er ongetwijfeld juist weer lekker in zat wat betreft de interlands. Geen zorgen, over minder dan 2 maanden begint het WK al. En laten we in godsnaam hopen dat Nederland vergelijkbare resultaten als in afgelopen week gaat behalen. Vanavond wordt er in groep 2 van League A nog volop gestreden voor die felbegeerde laatste plek in de Final Four. Hierin gaat het tussen Spanje en Portugal. En laten beide ploegen het nu net tegen elkaar opnemen.

Naast deze kraker staan er ook krakers in groep 1 & 4 van League B op het programma. Hier gaan Servië en Noorwegen gezamenlijk uitmaken wie komende editie van de Nations League deel uitmaakt van League A. Tot slot kijken we naar de groep van Oekraïne en Schotland. Ook bij deze wedstrijd gaat de winnaar van vanavond volgend seizoen een niveautje hoger spelen. Voor alledrie de wedstrijden geven wij je één wedtip.

Portugal - Spanje

Spanje leek vanavond aan een punt genoeg te gaan hebben om af te stevenen op groepswinst in groep 2. Echter verloren de Spanjaarden afgelopen week met 2-1 in eigen huis van Zwitserland, waardoor het nu Portugal is dat bovenaan staat en aan een puntje genoeg heeft. De Portugezen lijken flink in vorm te zijn, aangezien zij afgelopen week met 4-0 te sterk waren op bezoek in Tsjechië. Een knappe prestatie mogen we wel zeggen. Het wordt daarom hoe dan ook een interessante pot tussen twee landen vol passie, waarbij er echt iets op het spel staat. Wij gaan hier dan ook eens goed voor zitten onder het genot van een sangriaatje.

Winst Portugal

We kunnen er niet omheen dat Portugal in een veel betere vorm steekt dan Spanje. En als we naar de groepsfase tot nu toe kijken, verdient Portugal het misschien ook wel gewoon om door te denderen naar de Final Four. Zo verloor Spanje al van Zwitserland, wist het in eigen huis niet van Portugal te winnen en wisten zij in de allerlaatste minuut een nederlaag tegen Tsjechië te voorkomen. Portugal kende een uitglijder tegen Zwitserland, maar wist de rest overtuigend te winnen. Wij verwachten dan ook winst van thuisploeg Portugal. Zeker als spelers als Diogo Jota en Diogo Dalot zo blijven presteren. Winst voor Portugal levert je bij Circus een quotering van 2,37 op.

Noorwegen - Servië

Een wedstrijd tussen twee spitsen van wereldformaat: Erling Braut Haaland en Aleksandar Mitrovic. Al moet gezegd worden dat eerstgenoemde natuurlijk nog wel van een niveau hoger is en een bizar doelpuntengemiddelde in de Premier League, Champions League en de Nations League haalt. Toch is het leuk om te zien dat zij hun ploeg bij de hand nemen, waarvan bijzonder goede resultaten het gevolg zijn.

Niet voor niets staat er vanavond bijzonder veel op het spel en promoveert de winnaar naar League A. Beide landen staan op 10 punten, waarbij moet worden gezegd dat Noorwegen een zeer magere generale kende en afgelopen week met 2-1 verloor van Slovenië. Servië daarentegen verpulverde Zweden door in eigen huis met 4-1 te winnen. Met onder andere een hattrick van Aleksandar Mitrovic.

Doelpunt Mitrovic

De Servische spits Mitrovic steekt in bloedvorm. Afgelopen week voorspelden wij al een goaltje van de goalgetter, waarna hij er meteen maar 3 inschoot. Aangezien Servië moet winnen, verwachten wij dat zij sowieso het net gaat vinden. Met het vertrouwen moet het na de winst op Zweden daarbij goed zitten. En als er dan toch gescoord wordt, laat het dan maar Aleksandar Mitrovic zijn. Een doelpunt van Mitrovic levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,75 op. Één doelpunt is genoeg, maar een hattrick mag natuurlijk ook!

Oekraïne - Schotland

We begonnen deze reeks aan Nations League wedstrijden met de wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne. Hierin hadden wij voorspeld dat Oekraïne wel even een redelijk resultaat zou gaan behalen. Niets was minder waar, aangezien Schotland de Oekraïners wegvaagde en met 3-0 wisten te winnen. Schotland gaf deze zege afgelopen week een goed gevoel door met 2-1 van Ierland te winnen, terwijl Oekraïne aan het eerherstel werkte door Armenië met 5-0 te verslaan. Dit alles zorgt ervoor dat Schotland momenteel 12 punten heeft en Oekraïne 10 punten heeft. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om in te zien dat Oekraïne vanavond dus hoe dan ook moet winnen.

Beide teams gaan scoren

De wedstrijd van vanavond wordt overigens in Polen gespeeld. We kennen allemaal de situatie in Oekraïne, maar toch betekent dit dat ze de steun van het publiek in een thuisinterland enigszins missen. En dan komt ook nog eens de ploeg op bezoek waar je een week eerder compleet door van de mat bent gespeeld. Wij verwachten een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarin beide ploegen gaan scoren. Een Oekraïne dat moet aanvallen en een Schotland dat bijna altijd wel weet te scoren. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,75 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën