Profiteren Feyenoord en PSV?

Profiteren Feyenoord en PSV?

15-01-2023

We sluiten deze week af met onze zeer geliefde Weekend Preview van de Zondag. Er staat meer dan genoeg moois op het programma. In de Eredivisie komt koploper Feyenoord in actie. Zij gaan vandaag om 16.45 beginnen aan de vaak zware uitwedstrijd tegen FC Groningen. PSV gaat proberen de matige wedstrijd van vorige week tegen Sparta weg te spoelen op bezoek bij Fortuna, terwijl in Engeland de Londense Derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal op het programma staat. Het belooft hoe dan ook een prachtige zondag te worden, waarin we ongetwijfeld weer met het puntje van de stoel zullen zitten. Al is het alleen maar om te checken of de betjes goed verlopen.

FC Groningen - Feyenoord

We beginnen de Preview uiteraard met de koploper van Nederland. Feyenoord leidde vorige week puntverlies tegen FC Utrecht, maar had mazzel dat ook Ajax, PSV en AZ Alkmaar punten lieten liggen. Midweeks werd PEC Zwolle na een moeizaam begin met 3-1 verslagen in de Kuip, waardoor de Rotterdammers nog altijd op drie fronten strijden. Tegenstander FC Groningen kent een bijzonder zwakke start van het jaar 2023. Allereerst werd er vorige week met 1-0 verloren van Excelsior, waarna zij afgelopen donderdag met 2-3 in eigen huis van Spakenburg (!) verloren. De vraag is dan ook of de Trots van het Noorden het tot nu toe dramatisch verlopen seizoen nog kan omdraaien.

Minder dan 2,5 doelpunten

FC Groningen won dit seizoen pas twee van de zeven thuiswedstrijden. De ooit zo gevreesde Euroborg is allang niet meer wat het is. Feyenoord daarentegen is goed bezig, staat bovenaan en oogt redelijk stabiel. Toch werden er maar twee van de laatste vijf uitwedstrijden gewonnen. Zowel tegen PSV, NEC en FC Utrecht werd niet gewonnen. Hieruit valt bijzonder weinig te halen. Dit verandert als we kijken naar de onderlinge resultaten van de laatste jaren. De laatste 7 edities leverden niet meer dan 2 doelpunten per wedstrijd. Over een nog langere periode zien we dat er in 2 van de 14 laatste ontmoetingen meer dan 2,5 doelpunten vielen. Wij gaan daarom voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,26 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Fortuna Sittard - PSV

We gaan snel door naar de nummer drie van de ranglijst. PSV gaat vandaag op bezoek bij Fortuna Sittard, de nummer 13 van de Eredivisie. PSV kende een matige herstart van de competitie door vorige week in eigen huis niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel tegen Sparta. Gelukkig voor hen namen zij afgelopen dinsdag revanche in de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen dezelfde opponent. Fortuna Sittard begon 2023 ook zeer matig en verloor vorige week thuis met 2-0 van Go Ahead Eagles. Dit betekent dat de Fortunezen nog altijd moeten vrezen voor degradatie. Kunnen zij verrassen tegen PSV?

European Handicap -1 - PSV

We zien allemaal dat PSV een klein jasje heeft uitgedaan na het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool. Toch verwachten wij dat PSV deze wedstrijd in Limburg zeer eenvoudig zal winnen. De krachtsverhoudingen zijn simpelweg te groot. Als we vervolgens kijken naar de laatste 7 onderlinge ontmoetingen, dan zien we dat PSV al deze potjes met minimaal 2 doelpunten verschil wist te winnen. Voor ons reden genoeg om voor een European Handicap van -1 voor PSV te gaan. Dit levert je bij Jack's een quotering van 1,92 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Tottenham Hotspur - Arsenal

We sluiten deze Weekend Preview van de Zondag af met een ware kraker in Engeland. In het Tottenham Hotspur Stadium nemen The Spurs het op tegen koploper Arsenal. Tottenham Hotspur staat momenteel op een 5e positie en heeft 11 punten minder dan grote rivaal Arsenal. Na een zeer matige herstart na het WK heeft de ploeg van Antonio Conte weer wat puntjes verzameld, terwijl Arsenal gewoon doorgaat waar het mee bezig was. Buiten een 0-0 gelijkspel tegen het sterk geachte Newcastle United werd alles gewonnen. Hierdoor gaan The Gunners nog altijd aan kop en hebben ze 5 verliespunten minder dan grootste concurrent Manchester City. Wie wint de belangrijkste derby van Londen vandaag?

Asian Handicap +0.5 - Tottenham Hotspur

Arsenal weet al acht wedstrijden op rij niet te winnen als het op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur. Dit is een opvallende statistiek, waaruit blijkt dat de ploeg van Mikel Arteta een bezoekje aan Harry Kane en co het liefste overslaat. Ondanks dat Arsenal dit seizoen beter presteert dan de afgelopen 20 jaar bij elkaar opgeteld, verwachten wij dat ze deze lijn niet gaan doorbreken. Wij denken daarom dat Tottenham Hotspur minimaal 1 punt pakt. Dit leidt tot een Asian Handicap +0.5 voor de Spurs en levert je bij bet365 een quotering van 1,70 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën