PSV en AZ mogen aan de bak

PSV en AZ mogen aan de bak

07-01-2023

Het weekend is weer aangebroken! Dat betekent dat we ons gaan opmaken voor een groot aantal voetbalwedstrijden in veel verschillende competities. Een heerlijk periode van het jaar, waarin het buiten niet al te lekker weer is en we direct een excuus hebben om de hele dag op de bank neer te ploffen. De Eredivisie is gisteren herstart, waardoor er ook vandaag weer wat mooie wedstrijden op het programma staan. Wij hebben de meest interessante potjes uit binnen- en buitenland uitgezocht en geven je drie wedtips. Exact zoals je van ons gewend bent!

50x je inzet als PSV, Ajax, Feyenoord of AZ wint

De bookmakers pakken weer uit bij de herstart van de Eredivisie. In dit overzicht zie je alle welkomstaanbiedingen voor dit weekend en dat zijn er aardig wat! Zo krijg je bij Jack's bijvoorbeeld 50x je inzet als je denkt dat PSV, Ajax of Feyenoord wint. Bij Circus focussen ze zich op een overwinning van AZ en dat is gezien de quotering erg aantrekkelijk.

PSV - Sparta Rotterdam

We beginnen deze Weekend Preview met de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam. Op het eerste oog is dit een vrij eenvoudige pot voor de Eindhovenaren, ware het niet dat Sparta dit seizoen bijzonder goed presteert. Neem daarbij het vertrek van sterspeler en aanvoerder Cody Gakpo naar Liverpool en opeens lijkt zo’n duidelijke overwinning niet meer zo logisch. Er zit een gat van 6 punten tussen nummer drie PSV en nummer zes Sparta. Doet PSV wat het moet doen of kan Sparta stunten in het Philips Stadion?

Doelpunt Noni Madueke

Waar de ene ster vertrekt is het vaak zo dat de volgende opstaat. In het geval van PSV kan dit zomaar eens gaan om Noni Madueke. De in het verleden al zo geprezen aanvaller tobt enorm met zijn lichaam, maar lijkt aan het begin van de tweede seizoenshelft fit én in vorm. Zo scoorde hij onlangs 2 x in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen AC Milan en was hij eerder ook al belangrijk met een goal tegen Rakow Czestochowa. Wij denken daarom dat hij zijn vorm vasthoudt en minimaal een goaltje gaat prikken tegen de Spangenaren. Een doelpunt van Noni Madueke levert je bij bet365 een quotering van 3,40 op.

AZ Alkmaar - Vitesse

Een andere wedstrijd in de Eredivisie is die tussen AZ Alkmaar en Vitesse. Waar deze wedstrijd vorig jaar nog de finale van de play-offs voor Europees voetbal was, staan de Alkmaarders er dit jaar beduidend beter voor dan de opponent uit Arnhem. Het Vitesse van trainer Phillip Cocu staat namelijk op een zeer teleurstellende 13e plaats. Dit is overigens goed te verklaren door de grote hoeveelheid spelers die afgelopen seizoen is vertrokken. AZ staat maar vier punten achter koploper Feyenoord en wist voor het WK knap van zowel Ajax als PSV te winnen. Gaan zij Ajax voor minimaal een dag voorbij op de ranglijst?

AZ wint & beide teams scoren

Wij zien, net als de bookmakers, dat AZ Alkmaar de grote favoriet is. Ze presteren uitstekend, verlengde onlangs het contract van trainer Pascal Jansen en zijn weer ouderwets bezig met de bestorming van de traditionele top-3. De laatste 3 edities van deze wedstrijd in Alkmaar werden allemaal gewonnen door de thuisploeg. Wel wist Vitesse tijdens alledrie deze wedstrijden te scoren. Sowieso scoorde Vitesse in 7 van de laatste 8 onderlinge duels met AZ. Wij verwachten daarom dat AZ Alkmaar gaat winnen en dat beide teams scoren. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 3,00 op.

Villarreal - Real Madrid

De laatste pot van vandaag is er eentje uit de Spaanse La Liga. Regerend landskampioen neemt het op tegen Villarreal, een wedstrijd die op het eerste oog bijzonder aantrekkelijk al zijn. Villarreal presteert redelijk en staat momenteel op een 7e positie. Midweeks bereikten zij mede door een goaltje van Danjuma de volgende ronde in de Copa del Rey. Wel verloren zij hun eerste doelman Gerónimo Rulli aan Ajax. Real Madrid is de competitie vorige week prima herstart middels een zakelijke 2-0 overwinning op bezoek bij Real Valladolid. Kunnen zij de druk op FC Barcelona behouden? Of weet The Yellow Submarine wat puntjes af te snoepen?

Gelijkspel - X

Je hebt angstgegners en je hebt angstgegners. Villarreal is absoluut een ploeg, waarvan Real Madrid maar moeizaam van wint. Sterker nog, de laatste 5 uitwedstrijden van Real Madrid tegen Villarreal werden allemaal niet gewonnen. Om het nog mooier te maken, al deze wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Wij zijn normaal absoluut niet van de gelijke spelen. Echter zet deze trend zit al 5 jaar op rij voort en is de quotering voor een gelijke stand na 90 minuten zo aantrekkelijk, dat wij er toch voor gaan. Een gelijkspel tijdens Villarreal - Real Madrid levert je bij Unibet een quotering van 4,00 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën