PSV en Feyenoord in actie

PSV en Feyenoord in actie

14-04-2022

Vanavond moet het gaan gebeuren. De twee enige overgebleven Nederlandse clubs in Europa zullen er alles aan moeten doen om een plek in de halve finale van de Conference League te bemachtigen. Of moeten we de Jut en Jul League zeggen? Hè, wat flauw! Vorige week verspeelde Feyenoord in de laatste minuut een zeker lijkende overwinning tegen Slavia Praag. PSV pakte een fraai resultaat in Leicester en had zelfs kans op meer. Voor beide ploegen is er in ieder geval nog kans genoeg om door te gaan. Naast de Conference League hebben we vanavond ook de returns in de kwartfinale van de Europa League met onder andere Atalanta tegen Leipzig. Wij hebben voor jou per wedstrijd een paar ruige tips verzameld.

PSV – Leicester City

Vorige week speelde PSV een zeer sterke wedstrijd in en tegen Leicester, die uiteindelijk in de brilstand eindigde. Een prima resultaat, waardoor een overwinning vanavond voldoende is voor een plek bij de laatste 4. Leicester City mag dan wel in de Premier League uitkomen, PSV had vorige week gewoon kunnen winnen als de scheidsrechter de overtreding op Gakpo goed zou waarnemen en naar de elfmeterstip zou wijzen. Helaas verkopen ze geen brillen op sterkte in Slowakije. Een aderlating voor PSV is overigens wel de afwezigheid van Boscagli. De Franse verdediger, steevast in de basis bij de Eindhovenaren, raakte afgelopen weekend tegen RKC geblesseerd.

Een overwinning voor de boeren

Gezien Leicester nog altijd zonder sterspeler Jamie Vardy aan moet treden en PSV in uitstekende vorm steekt, verwachten wij dat PSV het vanavond gaat doen. Het feit dat Nederlandse ploegen het vaak goed doen tegen Britse teams en dat Leicester in uitwedstrijden magertjes presteert, geeft ons reden genoeg om van een overwinning van de ploeg van Roger Schmidt uit te gaan. Bij bet365 ligt de quotering voor een overwinning van PSV op 1,98.

Slavia Praag - Feyenoord

Na de spectaculaire heenwedstrijd in de Kuip is één ding zeker geworden. Feyenoord hoeft absoluut niet bang te zijn voor de Tsjechische topploeg. Als de scheidsrechter ook maar iets eerder affloot, gingen de Rotterdammers met een voorsprong naar Praag. Hoe dan ook kunnen we nu al concluderen dat Feyenoord uitermate goed presteert en meer dan genoeg punten voor Nederland als voetballand bij elkaar heeft gesprokkeld. Maar natuurlijk willen ze meer, zeker nu ze er zo dichtbij zijn. Kan het team van Slot vanavond nog een keer vlammen?

Doelpuntenfestijn

Wanneer we naar de heenwedstrijd en overige wedstrijden van Feyenoord kijken, dan valt op dat er veel doelpunten vallen in wedstrijden van de Rotterdammers. En datzelfde kunnen we zeggen van de tegenstander vanavond. Wij verwachten daarom dat er meer dan 3,5 doelpunten gaan vallen. Op Jack’s levert dit je een quotering van 2,55 op.

Atalanta Bergamo – RB Leipzig

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week in Duitsland is het vanavond tijd voor de return. Waar Leipzig de ploeg is die in blakende vorm steekt, laat Atalanta het meer en meer afweten. Mede door een nieuwe nederlaag is het team van onder andere Teun Koopmeiners afgezakt naar een teleurstellende 8e plek. Daarom is het nog maar de vraag of zij zich volgend jaar gaan kwalificeren voor Europees voetbal. Leipzig vindt meer en meer aansluiting bij de top en staat momenteel op een 4e plek, die recht geeft op CL-voetbal.

Duitsers en Italianen

In eerste instantie zou je denken dat dit weer typisch een potje is voor Italianen. Maar zijn Duitsers niet precies hetzelfde? Wij denken van wel. Gezien het feit dat Leipzig zoveel beter in vorm is, verwachten wij daarom dat de Duitsers doorstoten naar de halve finale. Op BetCity.nl ontvang je een quotering van 1,90, wanneer RB Leipzig de volgende ronde haalt.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën