PSV en Feyenoord in de Eredivisie

PSV en Feyenoord in de Eredivisie

10-09-2022

Een hele goedendag! Hebben jullie ook zo’n zin in een nieuwe dag vol voetbal? Dan hebben we goed nieuws, want met uitzondering van de Premier League staat er bijzonder veel moois op het programma. In Nederland komen zowel PSV als Feyenoord in actie. De Eindhovenaren ontvangen RKC Waalwijk, terwijl in De Kuip de Rotterdamse derby tegen Sparta op het programma staat. Daarnaast ontvangt de koploper van La Liga, Real Madrid, Real Mallorca in het Santiago Bernabéu. Kortom, een zondag vol wedstrijden waarbij we opnieuw de nodige goals mogen verwachten. Wij voorzien je van één wedtip per wedstrijd.

PSV - RKC Waalwijk

We beginnen met de wedstrijd van PSV tegen RKC Waalwijk. Voor PSV zal deze wedstrijd waarschijnlijk voelen als een kans het publiek weer enigszins voor zich te winnen. De afgelopen twee wedstrijden waren ronduit dramatisch, waardoor er van FC Twente werd verloren en het Noorse Bodø/Glimt ook niet opzij kon worden gezet. Niet voor niets verliet de ploeg van Ruud van Nistelrooij het veld afgelopen donderdag onder een hels fluitconcert. Dit betekent dat het toch nog niet helemaal koek en ei is bij de Eindhovenaren. Tegenstander RKC staat keuring in het linkerrijtje. De vraag is dan ook of zij het PSV moeilijk kunnen maken. Tot nu toe wist PSV alle wedstrijden tegen vergelijkbare tegenstanders namelijk bijzonder eenvoudig te winnen. 

Beide Teams Scoren - JA

PSV wist dit seizoen in 11 officiële wedstrijden nog geen enkele keer de ‘0’ te houden. Dit geldt ook voor de wedstrijden tegen FC Volendam, FC Emmen en bijvoorbeeld Excelsior. Dit laat zien dat er achterin altijd wel iets te halen valt. Dit zou zeker ook voor RKC Waalwijk moeten gelden. Zij scoren voor hen doen eigenlijk meer dan ooit tevoren. In de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen wisten de Waalwijkers al 10 keer te scoren. Dit geeft ons reden genoeg te gaan voor een wedstrijd waarin beide ploegen tot scoren komen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.

Feyenoord wint zonder tegendoelpunt

We gaan snel door naar de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta. Een wedstrijd met een eeuwenoude geschiedenis, waarbij Sparta al jarenlang het kleine broertje van Feyenoord is. Toch moet gezegd worden dat Sparta het seizoen geweldig is begonnen. De ploeg van Maurice Steijn wist de laatste twee wedstrijden te winnen en staat momenteel op een keurige 7e plek. Feyenoord kreeg afgelopen week een oorwassing te verduren tegen Lazio. Dit betekende zowaar dat ze in de laatste twee wedstrijden maar liefst 7 tegendoelpunten hebben moeten slikken. Sparta daarentegen kreeg in de laatste 3 wedstrijden maar 1 tegendoelpunt, waardoor je kan zeggen dat de verdediging van de Kasteelheren prima staat. Zijn zij in staat het Feyenoord lastig te maken?

Ondanks dat Feyenoord het de laatste twee wedstrijden minder heeft gedaan op het gebied van verdedigen, laat de geschiedenis tussen beide ploegen zien dat Sparta zelden weet de te scoren tegen Feyenoord. Dit gebeurde maar 1 keer in de laatste 6 ontmoetingen. Het laatste doelpunt van Sparta tegen Feyenoord dateert alweer uit oktober 2020. Dit betekent dat Sparta Feyenoord eigenlijk goed ligt. Wij verwachten daarom ook vandaag dat Feyenoord gaat winnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op. 

Real Madrid - Real Mallorca

Tot slot richten we ons nog op een buitenlands potje. We zijn uitgekomen op een wedstrijd van Real Madrid in eigen huis tegen Real Mallorca. Op het eerste oog een makkie voor de Madrilenen die het seizoen zo goed zijn begonnen. Afgelopen week liepen ze echter wel een domper op in de vorm van de blessure van sterspeler en aanvoerder Karim Benzema. Dit betekent dat Real Madrid het de komende weken helaas zonder hun topspits moet doen. De kans dat Real Mallorca hiervan gaat profiteren is echter nihil, aangezien er vast weer een goede vervanger op zijn plek komt te staan. Daarbij bestaat de ploeg van Carlo Ancelotti uit nog talloze andere wereldsterren. 

Doelpunt Vinicius Junior

De speler bij Real Madrid die in bloedvorm steekt is bij uitstek Vinicius Junior. De jonge Braziliaan wist namelijk in elk van zijn laatste 4 wedstrijden te scoren. Hij lijkt daarbij ook de aangewezen persoon die moet opstaan bij de afwezigheid van Karim Benzema. Aangezien Real Madrid vorig jaar in totaal 9 keer wist te scoren in de thuis- en uitwedstrijd tegen Real Mallorca, zien wij Real ook nu weer meerdere keren scoren. Met uiteraard Vinicius Junior op het scorebord. Een doelpunt van de Braziliaan levert je bij TOTO een quotering van 2,10 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën