PSV, Feyenoord en AZ in actie!

PSV, Feyenoord en AZ in actie!

08-09-2022

De Nederlandse week in Europa is gisterenavond bijzonder goed afgetrapt. Ajax wist in eigen huis met 4-0 te winnen van Glasgow Rangers, waarbij de Schotten werkelijk van het kastje naar de muur werden getikt. Als dit een voorbode is van wat we dit seizoen in Europa gaan zien van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, dan belooft het een geweldig jaar te worden. De 3 laatstgenoemde ploegen komen vanavond allemaal in actie en zullen net als Ajax goed van start willen gaan in de groepsfase. Dit zal voor de ene ploeg echter eenvoudiger worden dan voor de ander. Wij bereiden je voor op de drie wedstrijden en geven je per wedstrijd een wedtip. Gisteren hadden we er drie van de drie goed, waardoor ook wij kunnen zeggen dat we goed in vorm zijn. 

Lazio Roma - Feyenoord

We beginnen uiteraard met de wedstrijden in de Europa League. Voor Feyenoord begint de groepsfase van de Europa League met de lastige uitwedstrijd tegen Lazio Roma. Voor de Rotterdammers gaat het interessant zijn om te zien waar ze staan. Na een bijzonder succesvol jaar in Europa zijn de verwachtingen ongetwijfeld hooggespannen. En dat terwijl drie kwart van het elftal inmiddels vertrokken is. Toch is de ploeg van Arne Slot het jaar goed gestart en draaien ze lekker mee in de bovenste regionen van de Eredivisie. De wedstrijd tegen Lazio Roma is van een ander niveau dan een potje op bezoek in de Adelaarshorst. Lazio is het seizoen in de serie A mager gestart, maar won onlangs toch knap met 3-1 van Inter Milan. Echter verloren zij afgelopen zondag van Napoli, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was. Al hebben we gisteren allemaal Napoli zien spelen, waardoor dit verlies te verklaren valt. 

Meer dan 2,5 doelpunten

Feyenoord in Europa staat sinds vorig jaar voor een garantie aan doelpunten. En op een paar wedstrijdjes na is dat tot nu toe ook dit seizoen weer het geval. Hier is afgelopen weekend een goed voorbeeld van, gezien de 3-4 overwinning op Go Ahead Eagles. Als we kijken naar wedstrijden in de Conference League van vorig jaar dan zien we dat er in de uitwedstrijden tegen Slavia Praag (twee keer), Union Berlin en bijvoorbeeld Partizan Belgrado ook met scherp werd geschoten, waarbij de lijn meer dan 2,5 doelpunten eenvoudig werd behaald. Lazio behaalde deze lijn overigens ook in de laatste 4 gespeelde thuiswedstrijden. Wij denken daarom dat er ook vanavond meer dan 2,5 doelpunten gaan vallen in bij Lazio - Feyenoord. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,61 op. 

PSV - Bodø/Glimt

We hebben gisterenavond allemaal kunnen zien dat PSV hier eigenlijk absoluut niet in had hoeven spelen. De uitschakeling tegen Rangers is na gisteren alleen maar pijnlijker geworden. Gelukkig kan de ploeg van Ruud van Nistelrooij deze wedstrijd snel vergeten, wanneer het een goed resultaat neerzet tegen Bodø/Glimt. En inderdaad, dit had ook de merknaam van een nieuwe klovenzalf voor tussen je tenen kunnen zijn. Het gaat in dit geval echter om de Noorse kampioen. Het wordt afwachten wat de Noorse ploeg vanavond kan laten zien. Vorig jaar maakte ze vooral indruk in de wedstrijden tegen AS Roma, waarvan ze thuis met 6-1 wisten te winnen. Toch is het PSV het, wat ons betreft, aan z’n stand verplicht vanavond te winnen.

Meer dan 1,5 schot op doel Cody Gakpo

Ondanks zijn tot nu toe matige optreden in Europa is en blijft Cody Gakpo de absolute smaakmaker van de Eindhovenaren. Zo was de Brabander dit seizoen al bij talloze doelpunten betrokken. Wij verwachten dat PSV vanavond in eigen huis dominant gaat zijn tegen de Noren, waarbij de doelgerichtheid van onder andere Gakpo doorslaggevend gaat zijn. De aanvaller schiet dit seizoen bijzonder veel op doel. Ook tijdens de nederlaag tegen FC Twente wist hij weer twee keer het doel onder vuur te nemen. Net als in bijna alle andere wedstrijden van dit seizoen. Wij verwachten daarom dat hij ook deze wedstrijd meer dan 1,5 keer op doel gaat schieten. De quotering hiervoor ligt bij Jack’s op 2,20. 

SC Dnipro -1 - AZ Alkmaar

Voor de laatste wedstrijd in deze Preview gaan we een treetje lager richting de Conference League. Hierin neemt AZ het op tegen SC Dnipro -1, een ploeg uit Oekraïne. Deze wedstrijd wordt vanwege de huidige oorlog in het land overigens gespeeld in Slowakije. Ondanks het feit dat AZ bij de bookmakers absoluut de favoriet is, mag een ploeg als Dnipro -1 zeker niet worden onderschat. Zo hebben zij inmiddels twee wedstrijden in de competitie gespeeld, waarbij beide potjes eindigden in een overwinning. Met name de 3-0 overwinning tegen Dinamo Kiev was er eentje voor in de boeken. Wat dat betreft gaat AZ ondanks de goede start van de competitie een pittig potje tegemoet. 

Dubbele kans voor Dnipro -1

Ja, wij zijn fan van het Nederlands voetbal. Echter weten we allemaal dat potjes in het oostblok over het algemeen lastig zijn. Daarbij is AZ het seizoen echt wel goed begonnen, maar werd er bijvoorbeeld ook met 1-0 verloren van een Dundee United. Daarbij moeten de Alkmaarders het nog altijd doen zonder de geblesseerde spits Vangelis Pavlidis. Wij verwachten dan ook dat AZ er waarschijnlijk een gelijkspelletje uit gaat slepen. Voor ons leidt dit tot een dubbele kans voor Dnipro -1, waarbij AZ vanavond niet gaat winnen. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,45 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën