PSV tegen AZ

PSV tegen AZ

04-02-2022

Het kan niet elke week feest zijn en dat ondervonden we afgelopen weekend aan den lijve. Slechts één van de vier wedtips kwam binnen. Emotiebetjes zijn niets waard – we hebben ons lesje weer geleerd! 

Het goede nieuws is dat die vervelende competitie-onderbreking eindelijk is afgelopen en dat we dit weekend weer volop kunnen genieten van onze eigen Eredivisie. Als kers op de taart staat zondag de Afrika Cup finale tussen Senegal en Egypte op het programma. Een mooie afsluiter van het weekend.

Kan PSV bijblijven?

In de Eredivisie staat dit weekend een mooie pot op het programma. Nummer twee PSV neemt het in eigen huis (mét supporters!) op tegen AZ, de nummer vijf. Voor de Eindhovenaren is het zaak om het gat met Ajax zo klein mogelijk te houden, dus is een overwinning noodzaak. AZ is bezig aan goede opmars en hoopt dit door te kunnen zetten in de tweede seizoenshelft.

PSV presteert de laatste jaren niet erg overtuigend in topwedstrijden, maar AZ werd in de eerste seizoenshelft redelijk eenvoudig aan de kant gezet: 0-3. Een overwinning voor de Eindhovenaren levert je 1,60 keer je inzet op bij de bookmakers. Wat ons betreft een logische quotering, maar amper winstgevend.

Interessanter vinden we een weddenschap op meer dan 2,5 doelpunt. De wedstrijden van PSV en AZ leveren dit seizoen respectievelijk 3,7 en 3,1 doelpunt per wedstrijd op. De defensie van PSV is met het wegvallen van Ramalho nog altijd zoekende. De Alkmaarders kunnen daar na de recentste transferperiode een versterkte voorhoede tegenover zetten. Inzetten op meer dan 2,5 doelpunt levert een quotering van 1,70 op. Die pakken we mee!

Daarnaast hebben we al vaker ingezet op een schot op doel van Jesper Karlsson. In de Eredivisie is hij de speler met de meeste schoten op doel, namelijk 32 stuks in 20 wedstrijden. Tegen PSV wordt deze quotering weer interessanter, omdat de bookmaker verwacht dat het voor hem moeilijker is om tot een schot op doel te komen tegen de club uit Eindhoven. Dat klopt uiteraard, maar de vraag is hoe moeilijk het nu echt is. Een schot op doel van Karlsson levert je bij bookmaker bet365 1,72 keer je inzet op. Die kunnen we niet laten liggen als we de statistieken in ons achterhoofd houden.

De twee hekkensluiters tegen elkaar

Zaterdagavond neemt de hekkensluiter van het rechterrijtje, PEC, het in eigen huis op tegen de hekkensluiter van het linker rijtje, NEC. Je gelooft het bijna niet, maar de club uit Zwolle heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen. Door die overwinningen hebben ze aansluiting hebben gevonden bij Fortuna Sittard en Sparta.

Als we de data-analisten moeten geloven, hoort PEC op basis van het verwachte puntenaantal op de 12e plaats te staan. Maar PEC is niet productief genoeg. Het probleem is dat de mannen uit Zwolle te weinig kansen benutten. Volgens de statistieken zou PEC 19,7 doelpunt gemaakt moeten hebben, maar het zijn er pas 12. Darfalou, die in de winter van Vitesse naar PEC verkaste, moet daar verandering in brengen.

NEC is dit seizoen gewoon een stabiele factor. Ze draaien lekker mee, winnen af en toe een wedstrijd en haalde als klap op de vuurpijl Wilfried Bony binnen, de oud-Vitesse-speler. Bony zal nog even op zijn verblijfsvergunning moeten wachten dus hij is er niet bij dit weekend.

We denken niet dat PEC zomaar opnieuw het wiel heeft uitgevonden na die twee moeizame overwinningen. Toch zien de bookmakers PEC als favoriet en dat wekt onze verbazing. De value ligt overduidelijk bij NEC en daarom spelen we draw no bet op NEC. De quotering bedraagt 2,45.

De finale van de Afrika Cup

Zondag is het dan zover, het einde van een prachtig maar toch ook verschrikkelijk saaie Afrika Cup. Senegal en Egypte hebben zich door de wedstrijden heen geworsteld en staan in de finale tegenover elkaar. Egypte heeft het vooral zwaar gehad in de knock-outfase van het toernooi. Die drie wedstrijden eindigden in een verlenging of penalty’s. Tel je die extra tijd bij elkaar op, dan hebben ze eigenlijk gewoon een extra wedstrijd gespeeld.

Senegal is er iets soepeler doorheen gegleden, maar heeft eigenlijk geen noemenswaardige tegenstanders gehad. Kaapverdië, Equatoriaal-Guinea en Burkina Faso? Het is niet om aan te gluren. In de finale wacht dan eindelijk een tegenstander waar ze het zwaar tegen gaan hebben.

Finales van eindrondes zijn over het algemeen het kijken niet waard. De spanning is groot en dat gaat ten koste van het voetbal. Nu is het niveau in de Afrika Cup sowieso al niet hoogstaand, maar we verwachten echt heel weinig van deze finale. De enige logische weddenschap wat ons betreft is het inzetten op een gelijkspel of op een laag aantal doelpunten. We kiezen voor het eerste en zetten in op een gelijkspel na 90 minuten. Er staat een quotering van 2,90 op jou te wachten!

Heb je al een account bij deze bookmakers?

Een echte OddsBeater heeft bij elke bookmaker een account, zodat je altijd de bookmakers kunt vergelijken en de hoogste quotering kunt meepakken.

  • Jack's Casino & Sports geeft jou een €50 Free Bet als je €50 stort. Wil je €20 storten? Dan krijg je een Free Bet van €20. Een account aanmaken kun je doen via deze link.​​​
  • Bij bookmaker bet365 krijg je een Free Bet tot €100 als je via deze link een account aanmaakt!
  • Bij BetCity.nl krijg je een €20 Free Bet als je een storting doet van €20. Pak deze bonus via deze link.
logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën