PSV tegen FC Groningen

PSV tegen FC Groningen

09-02-2023

Dit voetbalweekend belooft er weer eentje te worden om de vingers bij af te likken. Zelden stonden de topploegen in de Eredivisie zo dicht bij elkaar na 20 gespeelde wedstrijden. Vandaag neemt PSV het in eigen huis op tegen nummer 17 FC Groningen. Natuurlijk staat er op deze zaterdag ook weer genoeg op het spel in de Engelse Premier League. Zo ontvangt koploper Arsenal het sterk presterende Brentford. Daarnaast zien we dat Chelsea op bezoek gaat bij stadgenoot West Ham United. Weten The Blues het seizoen nog redden? Wij vertellen je er alles over in dit artikel en voorzien jou als vanouds van 3 wedtips.

PSV - FC Groningen 

We trappen deze Weekend Preview af met de wedstrijd van PSV tegen FC Groningen. PSV bekerde afgelopen week door naar de kwartfinale van de TOTO KNVB-Beker, aangezien zij met 3-1 te sterk waren voor FC Emmen. Hierdoor wisten de Eindhovenaren revanche te nemen na de 1-0 nederlaag van afgelopen januari. Tegenstander FC Groningen behaalde vorige week een punt tegen FC Twente en nam hierdoor afscheid van de laatste plaats. Toch rommelt het nog steeds bij de Trots van het Noorden. En precies op dat moment moet je op bezoek bij PSV. Kunnen ze ook hier een puntje bij elkaar sprokkelen? 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Als we kijken naar de meest recente uitslagen van PSV in thuiswedstrijden in de Eredivisie, dan valt op dat de Eindhovenaren maar mondjesmaat tot scoren komen. Daarnaast zien we ook dat ze met grote regelmaat de ‘0’ weten te houden. In totaal vielen er in de laatste 4 wedstrijden in het Philips Stadion maar 4 doelpunten. Het lijkt er daardoor op dat ze weinig weggeven en vooral zakelijke overwinningen boeken. Wij gaan hier ook vandaag voor en zien niet meer 2 doelpunten vallen. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 2,80 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Arsenal – Brentford

De tweede wedstrijd die we behandelen in deze Weekend Preview van de Zaterdag is Arsenal tegen Brentford. Arsenal gaat ondanks de 1-0 nederlaag van vorige week tegen Everton nog altijd fier aan kop en is vooral in het Emirates Stadium bijzonder sterk. Wel zijn we benieuwd of The Gunners zichzelf kunnen herstellen van de twee nederlagen op rij die zijn geleden. Tegenstander Brentford ondergaat een ontketend seizoen. Ze staan op een 7e positie en stevenen op deze manier af op Europees voetbal. Ze zijn al 9 wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League en zullen er vandaag ongetwijfeld alles aan doen het de ploeg van Mikel Arteta zo moeilijk mogelijk te maken. 

Beide teams scoren – JA 

Wij gaan ervan uit dat Brentford het Arsenal bijzonder moeilijk gaat maken. Brentford is al 4 uitwedstrijden op rij ongeslagen en wist onlangs onder andere bij Manchester City te winnen. Daarnaast wist geen van de laatste 9 tegenstanders te winnen van Brentford, waardoor wij verwachten dat Brentford vandaag minimaal 1 goal gaat maken. Uiteraard gaat het Arsenal ook lukken in eigen huis een doelpunt te maken, waardoor wij voor de volle 100% voor Beide teams scoren - JA gaan. Net als in de laatste 3 edities tussen beide ploegen in Londen. Dit levert je bij Jack's een quotering van 2,07 op. 

West Ham United – Chelsea 

We sluiten deze voorbeschouwing af met de Londense derby tussen West Ham United en Chelsea. Chelsea bivakkeert momenteel op een dramatische 9e positie, terwijl The Hammers helaas voor hen op een 17e positie staan. Dit laat zien dat beide Londense ploegen ver onder kunnen presteren, waarbij de thuisploeg van vandaag zelfs nog moet vrezen voor degradatie. Chelsea kocht de afgelopen transferperiode een karrevracht aan spelers, waardoor het een kwestie van tijd lijkt voordat het gaat lopen bij de ploeg van Graham Potter. Weet Chelsea eindelijk weer eens te winnen in een uitwedstrijd?

Minder dan 2,5 doelpunten  

​Chelsea weet al 6 wedstrijden op vreemde bodem niet meer te winnen. Op de een of andere manier wil het gewoon niet lukken om meerdere doelpunten te maken, waardoor de 3 punten al lange tijd uitblijven. Sowieso zijn uitwedstrijden van Chelsea amper voorzien van doelpunten. Zo vielen er in de laatste 4 uitwedstrijden maar 6 doelpunten, wat leidt tot een gemiddelde van 1,5 doelpunt per wedstrijd. Wij denken dat ook vandaag de lijn van 2,5 doelpunten niet wordt gehaald. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 1,70 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën