Sluit Sparta aan bij de top 5?

Sluit Sparta aan bij de top 5?

03-02-2023

De transfermarkten zijn weer gesloten en het weekend staat voor de deur. Dit betekent dat de meeste clubs zich weer voornamelijk kunnen richten op het voetbal in de vaderlandse competities. Deze vrijdagavond trappen we af met de Eredivisie wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. In de Keuken Kampioen Divisie zien we dat Jong FC Utrecht op bezoek gaat bij nummer twee Heracles Almelo. Tot slot zien we in de Engelse Premier League de ontmoeting tussen het Fulham van Kenny Tete en het geplaagde Chelsea. Wij bereiden je voor op deze drie potjes en voorzien jou uiteraard weer van drie wedtips.

Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam

Vanzelfsprekend starten we deze Vrijdag Preview met de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam, de huidige nummer 11 en 6 van de ranglijst. De laatste maanden is iedereen al meer dan lovend over de prestaties van de Kasteelheren uit Spangen. Echter kan hetzelfde worden gezegd van de ploeg uit het zuiden van Limburg. Na een zeer matige start lijkt de boel op de rails te zijn en hebben ze voorlopig afstand genomen van de onderste regionen. Kan Sparta voor minimaal 1 dag op gelijke hoogte komen met nummer 5 FC Twente? Of is het Fortuna Sittard dat een gooi gaat doen richting het linkerrijtje?

Meer dan 2,5 doelpunten

Het aantal doelpunten in wedstrijden van beide ploegen varieert nogal. Wedstrijden met veel doelpunten worden afgewisseld met potjes waarin maar 1 doelpunt te vermelden valt. Er is echter een statistiek waaruit blijkt dat wedstrijden tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam op zichzelf redelijk doelpuntrijk zijn. Zo vielen er in de laatste 4 onderlinge ontmoetingen telkens meer dan 2,5 doelpunten. Met een gemiddelde van 3,5 doelpunten in die 4 potjes zien wij het vandaag wel gebeuren dat de lijn van 2,5 doelpunten opnieuw wordt overtroffen. Meer dan 2,5 doelpunten tijdens Fortuna tegen Sparta levert je bij Jack's een quotering van 2,14.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Heracles Almelo - Jong FC Utrecht

De klad zit er aardig in bij Heracles Almelo. Waar tot en met de jaarwisseling bijna alle wedstrijden met twee vingers in de neus werden gewonnen, werd er in de laatste 3 potjes maar 1 punt verzameld. Vandaag krijgt de ploeg van John Lammers echter de kans het schip voor op de juiste koers te krijgen, aangezien hekkensluiter Jong FC Utrecht op bezoek komt. Zij ondergaan echter een uitstekende reeks en pakten 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Kunnen zij het ook de Heraclieden lastig maken? Dan zou het zomaar kunnen dat ze de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie vanavond verlaten.

European Handicap -1 voor Heracles Almelo

We weten allemaal dat Heracles op het moment even niet in de allerbeste fase verkeert. Daar moeten we wel aan toevoegen dat ze de laatste weken alleen maar sterke ploegen hebben getroffen. Van PEC Zwolle en FC Eindhoven kun je nu eenmaal verliezen. Wij gaan ervan uit dat de koppies vandaag weer op scherp staan en dat Heracles de weg naar promotie succesvol vervolgd. Eerder dit jaar wist Heracles de Domstedelingen in Utrecht al met 3-0 de baas te zijn. Dan moet het in Almelo zelf ook wel lukken toch? Wij gaan voor een overwinning voor Heracles met minimaal 2 doelpunten verschil. Een European Handicap -1 voor Heracles Almelo levert je bij bet365 een quotering van 1,91 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Chelsea - Fulham

We sluiten deze Preview af met een mooie wedstrijd uit de Premier League. We hebben het over een van de vele Londense derby's. Ditmaal die tussen Chelsea en Fulham. Opvallend is dat beide ploegen elkaar onlangs ook al troffen in de Premier League. Toen was Fulham in eigen huis met 2-1 te sterk voor The Blues. Het is dan ook niet voor niets dat Fulham momenteel op een 7e plek staat, terwijl Chelsea op een schaamtelijke 10e positie bivakkeert. Gelukkig voor hen werden de transferuitgaven verhoogd naar ruim €600.000.000, waardoor je mag verwachten dat er de nodige kwaliteit is toegevoegd aan de selectie. Een kwalijke zaak wat ons betreft. Weet Chelsea ditmaal wel te winnen van The Cottagers?

Beide teams scoren - JA

Wij gaan vanavond voor beide ploegen die op het scorebord belanden. We leggen je even uit waarom. Dit heeft namelijk voornamelijk met de prestaties van de bezoekers te maken. Zij wisten namelijk in 8 van de laatste 9 uitwedstrijden in de Premier League tot scoren te komen. Hier zaten overigens ook wedstrijden tegen Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur tussen. Wij zien ze daarom ook zeker een doelpunt prikken op Stamford Bridge. Natuurlijk zijn we wel zo realistisch dat Chelsea alsnog de favoriet is en ongetwijfeld ook scoort. Daarom (en door de aantrekkelijke odds) gaan wij voor beide teams scoren - Ja. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,00 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën