Spanje en Portugal gaan winnen

Spanje en Portugal gaan winnen

24-09-2022

Helaas voor de pure voetballiefhebbers worden er geen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Wat dat betreft moeten we het opnieuw doen met de nodige potjes uit de voorlaatste speelronde van de poulefase in de Nations League. Ook vanavond staat er absoluut niet de minste potjes op het programma. Zo gaat het Portugal van Cristiano Ronaldo op bezoek bij Tsjechië en ontvangt Spanje het tot nu toe matige Zwitserland. Een niveautje lager speelt Servië tegen Zweden. Kortom, drie interessante potjes waarop wij gaan voorbeschouwen. Uiteraard zijn we ook op zoek gegaan naar de nodige wedtips. En we hebben er gewoon weer drie gevonden.

Tsjechië - Portugal

De eerste gedachte aan deze 2 ploegen doet bij ons denken aan wat mindere ervaringen met het Nederlands Elftal. Beide ploegen hebben ons al meerdere malen flink pijn gedaan. Gelukkig heeft Nederland hier vandaag even net niets mee te maken en gaat het vooral om de doorgang naar de Final Four. Hiervoor mogen beide ploegen vandaag absoluut niets laten liggen. Momenteel gaat Spanje namelijk aan kop met 8 punten, terwijl Portugal en Tsjechië hier respectievelijk 1 en 4 puntjes achter liggen. Als we het zo bekijken, dan is eigenlijk alleen Portugal nog kanshebber voor een plek bij de laatste vier. De vraag is dan ook of zij de druk kunnen blijven opvoeren ten opzichte van Spanje.

Winst Portugal

Voor Portugal zit er vandaag niets anders op dan winnen. Hiervoor gaven zij zelf een maand of 4 geleden een goed voorbeeld. In juni versloegen zij Tsjechië namelijk in eigen huis met 2-0. Hierin was het krachtsverschil duidelijk en exact zoals het zou moeten zijn. Daarbij bestaat de selectie van Portugal uit zoveel topspelers. Wat te denken van Bernardo Silva, Diogo Jota of bijvoorbeeld Joao Felix? Stuk voor stuk wereldspelers. Wij denken dan ook dat Portugal vanavond gaat winnen. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,79 op. Dat laat je toch niet liggen?

Spanje - Zwitserland

De tweede wedstrijd in groep 2 van League A gaat tussen Spanje en Zwitserland. De uitploeg van vandaag is al lang en breed klaar in de Nations League, terwijl Spanje zoals gezegd aan kop gaat. Daarbij moeten ze het momenteel voornamelijk hebben van een aantal grote wereldtalenten zoals Pedri en Gavi. Eerder dit jaar wist Spanje met 1-0 van Zwitserland te winnen. Mede door deze uitslag en de huidige stand van zaken kunnen we wel zeggen dat La Furia Roja absoluut de grote favoriet is voor vanavond. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat zij zichzelf vanavond al voor de Final Four weten te plaatsen.

Spanje wint zonder tegendoelpunt

Als we kijken naar het aanvallende vermogen van Zwitserland, dan valt op dat zij bijzonder lastig tot scoren komen. Zo wisten zij in de laatste 5 wedstrijden maar 3 keer te scoren. Spanje wist daarentegen in haar laatste 18 wedstrijden minimaal 1 keer te scoren. Mede door de eerdere uitslagen van Spanje in de Nations League van dit seizoen, verwachten wij dat Spanje ook vanavond gaat winnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,25 op.

Servië - Zweden

Tot slot gaan we een divisie lager en kijken we naar de wedstrijd tussen het Servië van Dusan Tadic en Zweden. In groep 4 van League B staat Servië momenteel op een tweede plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. Zweden moet het helaas voor hen met maar 3 puntjes doen in een groep waar Noorwegen momenteel uitblinkt. Het land van Erling Braut Haaland gaat met 10 punten uit 4 wedstrijden dan ook fier aan kop. Voor de Zweden is promotie helaas niet meer mogelijk, terwijl Servië er alles aan zal willen doen toch nog kans te maken op een divisie hoger. Hiervoor moet hoe dan ook worden afgerekend met Zweden, het land waar Servië eerder dit jaar met 1-0 van won in Solna.

Doelpunt Aleksandar Mitrovic

Gezien de verschillende belangen, zien wij Servië vanavond winnen. Zij moeten aanvallen en überhaupt winnen om de groepswinst niet direct al in de voeten van Noorwegen te schuiven. Om winst te boeken moet Servië dus gaan scoren. En hierin staat er de laatste weken geen maat op één bepaalde spits. We hebben het natuurlijk over Fulham spits Aleksandar Mitrovic. Hij maakte al 6 doelpunten in zijn eerste 7 Premier League wedstrijden van dit seizoen en was ook trefzeker in de laatste 2 wedstrijden van Servië. Wij verwachten dan ook een doelpunt van de goaltjesdief. Dit levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,40 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën