Stilte voor de storm

Stilte voor de storm

03-10-2022

Het weekend zit erop! En dat betekent dat er opnieuw een Europese voetbalweek voor de deur staat, waarin Ajax, PSV, Feyenoord en AZ Alkmaar de Nederlandse eer hoog moeten gaan houden. Voordat het spektakel weer begint, staan er ook op deze eerste maandag van oktober de nodige wedstrijden in de Premier League, La Liga en de Serie A op het programma. Toegegeven, het zijn niet de meest indrukwekkende potjes. Wel hebben wij hier weer een aantal wedtips voor jou uitgezocht. Bij welke bookmaker ga jij spelen vandaag?

Leicester City - Nottingham Forest

Na een weekend met Arsenal tegen Tottenham Hotspur en de derby van Manchester, staat er vanavond een wedstrijd in de Premier League op het programma die wellicht minder doet aanspreken. Het gaat daarbij om de nummer 19, Nottingham Forest, tegen de nummer laatst van de competitie, Leicester City. Vooral voor laatstgenoemde is dit een hard gelach, daar ze de afgelopen seizoenen toch met enige regelmaat in het linkerrijtje terug waren te vinden. Wat is er in vredesnaam aan de hand met de kampioen van het seizoen 2015-2016?

Beide Teams Scoren - JA

Beide ploegen verloren de afgelopen 4 wedstrijden in de Premier League. Daarbij kunnen we ook vermelden dat Leicester City dit seizoen überhaupt nog niet wist te winnen. Het tot nu toe enige punt dat werd behaald, gebeurde op de openingsdag van het seizoen in de thuiswedstrijd tegen Brentford. Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Het opvallende is dat scoren niet eens direct het probleem is voor beide ploegen. Vooral achterin is het één groot drama. Hierdoor verwachten wij dat beide ploegen vandaag minimaal één keer het net gaan vinden. Beide Teams Scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 1,68 op.

Rayo Vallecano - Elche

Om deze spectaculaire dag een passend vervolg te geven, kijken we reikhalzend uit naar het volgende potje uit La Liga. Hier neemt Rayo Vallecano het in eigen huis op tegen de nummer laatst van de Spaanse competitie, Elche. De bezoekers hebben dit seizoen na 6 wedstrijden 1 punt verzameld en een keurig doelsaldo van -14. De gastheren bungelen in de middenmoot en wisselen goede met slechte resultaten af. Iets wat je eigenlijk mag verwachten van een ploeg van het niveau Rayo Vallecano. Gaat Elche vandaag voor de eerste overwinning van het seizoen?

Elche minder dan 0,5 doelpunten

Als er 1 ploeg in La Liga is die niet makkelijk tot scoren komt, dan is het wel Elche. Tot nu wist de ploeg uit het zuidoosten van Spanje maar 2 keer te scoren in de 6 gespeelde wedstrijden. Een ietwat dramatische statistiek zullen we maar zeggen. Deze doelpunten werden overigens alleen in eigen huis gemaakt. Om die reden verwachten wij dat Elche ook vanavond op bezoek bij Rayo Vallecano niet gaat scoren. Minder dan 0,5 doelpunten voor Elche levert je bij Jack’s een quotering van 2,23 op.

Hellas Verona - Udinese

Voor de derde wedtip vandaag reizen we af naar de Italiaanse Serie A. Hier gaat het tot nu toe goed presterende Udinese op bezoek bij nummer 17 Hellas Verona. Udinese staat momenteel op een knappe 3e plek en wist eerder dit seizoen Inter Milan en AS Roma al met overtuigende cijfers te verslaan. Hierdoor leeft Udinese eigenlijk redelijk boven z’n stand en doet deze tijd vooral denken aan de tijden van Antonio Di Natale. Ken je deze kleine gigant nog? Voor Hellas Verona, de club uit misschien wel de meest romantische stad van Italië, is het zaak heel snel punten te gaan pakken. Dit om te voorkomen dat het een lang seizoen gaat worden, waarbij moet worden gestreden tegen degradatie.

Weinig doelpunten verwacht

Als we de geschiedenis van beide ploegen erbij pakken, dan zien we dat Hellas Verona in de onderlinge wedstrijden met Udinese in eigen huis goed presteert. Van de laatste 3 edities werden er 2 gewonnen en werd er 1 keer gelijkgespeeld. En dat zonder ook maar 1 tegendoelpunt te hoeven incasseren. Zeker de 4-0 overwinning van afgelopen februari was een bijzonder sterke uitslagen voor de ploeg uit Verona.

Behalve deze wedstrijd wordt er bijzonder weinig gescoord in wedstrijden tussen beide ploegen. De 6 edities voor deze pot leverde namelijk in totaal maar 6 goals op. Als we dit combineren met de wedstrijden van Hellas Verona tot nu toe in dit seizoen, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat er ook vanavond niet al te veel gescoord gaat worden in het Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Daarom zetten wij in op minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,98 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën