Super Sunday in de Eredivisie

Super Sunday in de Eredivisie

17-09-2022

Vandaag staat de Nederlandse voetbalwereld in het teken van Super Sunday! En dat is iets waar we met z’n allen al dagen reikhalzend naar uitkijken. Koploper Ajax gaat op bezoek bij AZ Alkmaar, terwijl PSV in eigen huis moet opboksen Feyenoord. Twee wedstrijden die regelmatig voor het nodige spektakel zorgen. Al was het alleen al de 32e speelronde van vorig jaar. Naast deze 2 toppers kijken we ook met een schuin oog naar de koploper van Engeland, Arsenal. Zij gaan op bezoek bij Brentford. Al met al belooft het een geweldige zondag te worden, waarbij we de hele dag vol spanning voor de buis kunnen gaan zitten. Grote kans dat jij vanavond tijdens Studio Voetbal de laatste restjes Hamka’s uit je borsthaar aan het plukken ben. 

AZ Alkmaar - Ajax

We beginnen dit artikel met koploper Ajax. De Amsterdammers wisten dit seizoen alle wedstrijden in de Eredivisie winnend af te sluiten. Echter hebben we allemaal gezien dat het afgelopen dinsdag tegen Liverpool een stuk moeizamer ging. Weggevaagd is een groot woord, maar Ajax kwam er maar mondjesmaat aan te pas. En dan mogen ze het een paar dagen later opnemen tegen AZ Alkmaar, een ploeg waarmee de ploeg van Alfred Schreuder zeker in thuiswedstrijden moeite heeft. Alleen spelen ze nu dus uit. AZ won afgelopen donderdag met 4-1 van het nietige Vaduz. Een overwinning op de op één na onderste ploeg uit de tweede divisie van Zwitserland die uitbundig gevierd werd. Laten we voor hen hopen dat ze die nacht niet al te diep hebben doorgehaald. 

Winst Ajax zonder tegendoelpunt

Naast Ajax is ook AZ het seizoen goed gestart. Ze staan momenteel op een 4e plek en zijn in de Eredivisie nog ongeslagen. Alleen in de thuiswedstrijden tegen NEC Nijmegen en FC Twente is tot nu toe puntverlies geleden. Thuiswedstrijden van AZ tegen Ajax is wat AZ betreft de wedstrijd van het jaar. En toch wisten ze hem al 4x op rij niet te winnen. Daarbij moet ook gezegd worden dat Ajax in de Eredivisie bezig is aan een reeks, waarin ze alweer 440 minuten de ‘0’ weten te houden. Iets dat ze in 3 van de laatste 4 wedstrijden op bezoek bij AZ ook lukte. Wij verwachten dat Ajax dit weekend een zuinige, degelijke overwinning gaat boeken zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 3,25. Een mooie quotering dus. 

Super Odds bij Circus

Denk jij dat Ajax gaat winnen en heb jij nog geen account bij Circus? Laat dan alles wat je in je handen hebt los en registreer je dan als de wiedeweerga. Je ontvangt namelijk een quotering van 50,00 als jij denkt dat Ajax gaat winnen van AZ. Let op, dit geldt alleen voor nieuwe spelers. Registreer je vandaag nog via deze link.  

PSV - Feyenoord

Als PSV één angstgegner heeft, dan is het wel Feyenoord. Het is daarom ook zeer de vraag hoe de ploeg van Ruud van Nistelrooij zich gaat wapenen tegen de ploeg van Arne Slot. Het team van laatstgenoemde is bijzonder goed in vorm en wist afgelopen week met 6-0 te winnen van Sturm Graz. Een knappe prestatie, waaruit blijkt dat het met de vorm wel goed zit bij Feyenoord. Niet voor niets staan ze momenteel 2e met maar 2 verliespunten. Bij PSV rommelt het. Vorige week werd er zeer moeizaam diep in de blessuretijd van RKC Waalwijk gewonnen, terwijl deze week bekend werd dat John de Jong is opgestapt wegens onenigheid met de RVC. Niet dat dit direct invloed heeft op het spel van de Eindhovenaren, wel is het een teken aan de wand dat het onrustig is. 

Draw no bet - Feyenoord

Zoals gezegd is Feyenoord een ploeg die PSV zelden weet te verslaan. Zo wist PSV al 9(!) onderlinge wedstrijden op rij niet te winnen. Tel daar de 4-0 zege van Feyenoord in het Philips Stadion van vorig jaar bij op en eigenlijk kunnen we zowat zeggen dat de Rotterdammers misschien wel favoriet zijn. Wij gaan daarom ook vol voor een Draw no Bet voor Feyenoord. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,95 op, terwijl je bij een gelijkspel je inzet terug krijgt. 

Brentford - Arsenal

Na het geweld in de Eredivisie kijken we nog even snel naar de Premier League. Hierin gaat lijstaanvoerder Arsenal op bezoek bij Brentford, de nummer 9 van de Premier League. Het is alweer eventjes geleden dat beide ploegen in actie zijn gekomen in verband met het overlijden van Queen Elizabeth. We zijn daarom benieuwd hoe beide ploegen ervoor staan. Kan het goed presterende Brentford Arsenal net als Manchester United ruimschoots verslaan? Of behouden The Gunners hun vorm en staan ze ook na dit weekend nog knap bovenaan. Eén ding is zeker, Arsenal zal het beter willen doen dan vorig jaar. Toen gingen ze namelijk met 2-0 onderuit in het G Tech Community Stadium.

Winst Arsenal

Arsenal is duidelijk een stuk sterker dan vorig jaar. Met name door de inbreng van Martinelli, Odegaard en Gabriel Jesus is de ploeg duidelijk van een niveau hoger dan het vorige seizoen, wat tot nu toe tot 5 overwinningen in 6 wedstrijden heeft geleid. Daarbij valt op dat ze juist de wedstrijden waar ze doorgaans moeite mee hebben nu wel weten te winnen. Wij verwachten dat ze dit ook gaat lukken bij Brentford. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 1,74.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën