The Champions League is back!

The Champions League is back!

06-09-2022

Godzijdank! Het gaat weer beginnen. Vanavond gaat de Champions League van het seizoen 2022-2023 weer van start. Gisteren heb je in onze Champions League Preview al het een en ander kunnen lezen. Hieruit heb je ongetwijfeld opgemaakt dat wij niet kunnen wachten tot het eerste fluitsignaal, waardoor we weer gaan genieten van internationaal topvoetbal. De eerste speelrondes van de nationale competities hebben al aangetoond dat we weer gaan genieten van geweldige talenten, prachtige goals en uiterst spannende potjes. Elke Champions League speelronde bereiden wij je voor op de drie meest interessante wedstrijden. Uiteraard zijn al die wedstrijden voorzien van tip. 

Celtic - Real Madrid

Natuurlijk beginnen we deze Preview met de huidige titelhouder van de Champions League. Real Madrid gaat het vanavond opnemen tegen de Schotse kampioen Celtic. De thuisploeg kende een geweldige generale, aangezien zij afgelopen weekend de Old Firm tegen Rangers met 4-0 wisten te winnen. Real Madrid is het seizoen overigens ook meer dan prima gestart en gaat na vier wedstrijden nog zonder puntverlies aan kop in La Liga. Daarbij zijn de Madrilenen vanzelfsprekend aan hun stand verplicht om Celtic vanavond te verslaan. Het kwaliteitsverschil is simpelweg te groot. Daarbij is Real Madrid voor Celtic ook niet de tegenstander tegen wie zij de punten moeten gaan binnen harken. Laat ze dat maar doen tegen Shakhtar Donetsk en RB Leipzig. Want we zijn het allemaal eens dat Celtic een mooie ploeg is.

Karim Benzema - Meer dan 1,5 schoten op doel 

De ster van Real Madrid is vanzelfsprekend de Fransman Karim Benzema. De spits wordt veelal genoemd in onze voorbeschouwingen en zorgt regelmatig voor een positief saldo op onze accounts. Ook dit seizoen is de spits weer uiterst doelgericht, aangezien hij in La Liga tot nu toe gemiddeld 6 keer per wedstrijd een schot heeft gelost. De helft hiervan belandt op goal. En aangezien de Champions League Benzema bijzonder goed ligt, verwachten wij dat hij ook vanavond weer wat schoten op doel gaat lossen. Meer dan 1,5 schot op doel van Benzema levert je bij bet365 een quotering van 1,80 op. 

Paris Saint Germain - Juventus

De mooiste wedstrijd op papier gaat vanavond tussen Paris Saint Germain en Juventus. Vooral de thuisploeg is het seizoen op een bizarre manier gestart en wordt inmiddels ook gezien als een van de topfavorieten voor de eindzege in de Champions League. De voorhoede Neymar, Mbappe en Messi blinkt elke wedstrijd weer uit en staan daarbij garant voor een groot aantal goals. In totaal maakte de ploeg inmiddels 28 doelpunten in 7 wedstrijden. Dit leidt tot een gemiddelde van 4 goals per wedstrijd. Tegenstander Juventus heeft de laatste jaren een jasje uitgedaan en plaatste zich ternauwernood voor de Champions League. Kunnen zij de Parijzenaren vanavond bijbenen?

Doelpunt Neymar

Eén van de grootste spelers ter wereld is op dit moment de Braziliaan Neymar. Dit seizoen wist hij in 6 van de 7 duels te scoren, waardoor zijn totaal tot nu toe op 9 goals staat. Wij verwachten dat hij ook vanavond opnieuw het net gaat vinden. Het blijft alleen interessant te zien of hij in een grote wedstrijd als deze ook de penalty’s mag nemen ten koste van ‘concullega’ Kylian Mbappe. Een doelpunt van Neymar levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op. 

Benfica - Maccabi Haifa

We kunnen deze Champions League ronde eigenlijk niet om Benfica heen. Ondanks dat we als Nederlanders massaal hopen dat de Portugezen op de klote krijgen, moeten wij helaas vertellen dat de ploeg van Roger Schmidt het dit seizoen tot nu toe waanzinnig goed doet. De tot nu toe 9 officieel gespeelde wedstrijden werden allemaal gewonnen. Met name de reeks in de voorronde van de Champions League was sprankelend te noemen. Hierin werden Midtjylland en Dinamo Kiev van het kastje naar de muur getikt, waarbij elke wedstrijd met een meer dan één doelpunt verschil werd beslist. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook de ploeg uit Israël een goede voorbereiding kent. Uiteindelijk versloegen zijn Partizan Belgrado, waardoor zij zich kunnen opmaken voor een seizoen in het grootste clubtoernooi ter wereld.

Benfica wint zonder tegendoelpunt

Wij hebben het volste vertrouwen in Benfica. Zij hebben een geweldige reeks achter de rug, waardoor wij denken dat Maccabi Haifa absoluut niet tot een probleem gaat leiden. Wij verwachten daarbij dat de Israëliërs vanavond niet tot scoren gaan komen. Hierdoor komen wij op de tip: Benfica wint zonder tegendoelpunt. Dit levert je bij TOTO een quotering van 2,05 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën