The Merseyside Derby

The Merseyside Derby

24-04-2022

Na een erg boeiende zaterdagavond, hopen we dat je jouw roes hebt uitgeslapen en jouw ogen weer volledig de kost gaat geven aan al het moois van deze zondag. Gisteren waren wij ongekend in vorm met een 100% score. Kunnen wij dat vandaag evenaren? Ja, zeker! Naar de kerk hoeven we gelukkig al jaren niet meer, waardoor ESPN prima de hele dag aan kan staan. Alleen hopen dat je niet precies eind van de middag naar de schoonfamilie moet. Vandaag staan er een aantal belangrijke potjes in de Eredivisie op het programma en de heuse Merseyside Derby tussen Liverpool en Everton. Dat wordt schoppen. Hoeveel rode kaarten gaan er dit keer vallen?

Feyenoord – FC Utrecht

We beginnen het artikel met een voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Feyenoord en Utrecht. Feyenoord, de ploeg van Slot die erg goed presteert, moet vanavond winnen om concurrent voor de 3e plek Twente op afstand te houden. Utrecht daarentegen lijkt bijna zeker van play-offs en moet er alleen voor zorgen dat ze nog een paar puntjes bij elkaar sprokkelen. De vraag bij Feyenoord is of zij de gedachten aan de wedstrijd van aankomende donderdag tegen Marseille nog even uit het hoofd kunnen houden. Er staat namelijk wat moois te gebeuren in de Conference League.

Utrecht kan verrassen

Eigenlijk is dit typisch zo’n pot, waarbij Utrecht wel eens kan gaan verrassen. Feyenoord dat stiekem al met hoofd bij de Europese avond zit en FC Utrecht dat altijd wel prima partij biedt in tegen Feyenoord. Zo wonnen zij dit jaar de heenwedstrijd met 3-1 in de Galgenwaard. Daarom denken wij dat FC Utrecht vanmiddag in ieder geval niet gaat verliezen. Een dubbele kans voor de ploeg van Kruys levert je bij Jack’s een quotering van 3,35 op. Zeker het proberen waard.

Willem II – Vitesse

Dat Willem II op dit moment in de competitie onderaan zou staan hadden maar weinig mensen verwacht. Toch is het zo en moeten de Tilburgers vrezen voor degradatie. En dan komt ook nog eens Vitesse op bezoek, een club die de laatste jaren met enige regelmaat weet te winnen op bezoek bij Willem II. De Arnhemmers staan op een 6e plek en kunnen zich net als Utrecht waarschijnlijk gaan opmaken voor de play-offs. Toch is en blijft het altijd zaak om juist dan te pieken, waardoor de nodige vorm gewenst is.

Een overwinning voor Vitesse

De laatste 4 edities tussen beide ploegen in Tilburg eindigden in een overwinning voor Vitesse. Dit en het feit dat Willem II gewoon laatste staat doet ons vermoeden dat Vitesse ook vanmiddag aan het langste eind gaat trekken. Een overwinning van de Arnhemmers levert je bij Circus een quotering van 2,03 op.

Liverpool – Everton

Staat er dit seizoen überhaupt een maat op Liverpool, de ploeg van Jürgen Klopp. Hoe deze ploeg de laatste maanden acteert is absoluut een prestatie van wereldklasse. Zo werd midweeks Manchester United compleet aan puin gespeeld, wat eindigde in een 4-0 overwinning. We hebben het over de ploeg in het rood, Liverpool, dat al 20 thuiswedstrijden ongeslagen is en de ploeg in het blauw, Everton, dat al 13 uitwedstrijden niet wist te winnen. Dat The Reds daarom gaan winnen staat als een paal boven de water. De vraag is alleen hoeveel.

Meer dan 3.5 doelpunten

Aangezien Liverpool zo enorm in vorm is en moet winnen om City te achtervolgen verwachten wij een ruime overwinning van de thuisploeg. Doordat Everton vaak nog wel een doelpuntje weet te prikken, schatten wij de kans aannemelijk dat er vandaag meer dan 3.5 doelpunten gaan vallen op Anfield. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 2,10. op. Kom op, Salah en Mané.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën