Twee subtoppers in actie

Twee subtoppers in actie

29-10-2022

Het is zaterdag 29 oktober en we gaan ons opmaken voor weer een dag vol nationaal en internationaal voetbal. Zo staan er een drietal wedstrijden in de Eredivisie op het programma, terwijl er volop wordt gespeeld in de Premier League, La Liga, Serie A en de Bundesliga. Wij hebben de 3 mooiste wedstrijden van vandaag uitgezocht en bereiden jou voor op onze eigen nuchtere Hollandse manier. Uiteraard voorzien wij elke wedstrijd van een tip die je zomaar aan je wedstrookje toe kunt voegen.

SC Heerenveen - FC Utrecht

We behandelen vandaag één wedstrijd uit de Nederlandse Eredivisie. En dat is het treffen in Friesland tussen SC Heerenveen en FC Utrecht. Een wedstrijd tussen twee subtoppers die momenteel zijn terug te vinden op de 7e en 8e positie. De Super Friezen hebben twee puntjes meer en spelen dit seizoen tot nu toe zeer sterk. Hierbij valt vooral de defensieve zekerheid op. Het is namelijk in de eerste 11 wedstrijden van dit jaar pas 1 keer voorgekomen dat Andries Noppert meer dan één keertje moest vissen. FC Utrecht heeft al jaren grote ambities die er steeds maar niet uit lijken te komen. Vorige week werd weer eens gewonnen van Sparta. Hierdoor haken de Domstedelingen aan bij de subtop en kunnen ze eindelijk weer eens omhoog kijken.

Minder dan 2,5 doelpunt

Zoals we al hebben gezegd staat het defensief zeer goed bij de Friezen. Dit zorgt er mede voor dat er weinig wordt gescoord in wedstrijden van de ploeg van Kees van Wonderen. In 4 van de laatste 6 wedstrijden werd er minder dan 2,5 keer gescoord. Deze statistiek kunnen we ook overleggen als we naar de laatste 6 onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen kijken. Ook hier werd in 4 wedstrijden minder dan 2,5 keer gescoord. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 2,00 op. Een mooie verdubbelaar.

Leicester City - Manchester City

Voor de tweede wedstrijd tijdens deze Weekend Preview gaan we naar de Premier League. Hier gaat Manchester City op bezoek bij Leicester City. Waar de thuisploeg het seizoen dramatisch is begonnen, gloort er inmiddels weer hoop aan de horizon. De laatste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen, waardoor The Foxes inmiddels twee puntjes boven de degradatiestreep staan. City liep vorige week twee puntjes in op koploper Arsenal, waarbij het vooral een kwestie van tijd lijkt voordat The Citizens weer bovenaan staan. Kan Leicester City vandaag verrassen of sluit de ploeg van Pep Guardiola deze zaterdag af als nummer 1 van Engeland?

Minder dan 3,5 doelpunten

Het lijkt ons vrij duidelijk dat Manchester City deze wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken. Wij verwachten echter een redelijk minimale zege met niet al te gek veel doelpunten. Als we namelijk kijken naar de laatste 5 thuiswedstrijden van Leicester City en de laatste 5 uitwedstrijden van Manchester City, dan valt op dat er in 80% van die 10 wedstrijden minder dan 3,5 keer werd gescoord. Deze lijn werd overigens ook de laatste 8 onderlinge wedstrijden in het King Power Stadium niet behaald. De laatste keer dat er meer dan 3,5 doelpunten tijdens deze wedstrijd in Leicester was in december 2016. Minder dan 3,5 doelpunten levert je bij LiveScore Bet een quotering van 1,73 op.

Valencia - FC Barcelona

Tot slot reizen we af naar het altijd zonnige Spanje. Hier neemt Valencia het in het eigen Mestalla op tegen FC Barcelona. De bezoekende ploeg werd afgelopen week keihard met de neus op de feiten gedrukt door Bayern München. De Duitsers wonnen met 3-0 in Barcelona, waarbij Barcelona geen enkel schot op doel loste. Toch gaat het Barça in La Liga voor de wind. Alleen tegen Real Madrid werd verloren, waardoor ze nog altijd bijzonder goed liggen in de strijd om de Spaanse titel. Bij Valencia gaat het na een sterke start inmiddels wat moeizamer. Van de laatste 5 wedstrijden in La Liga werd er maar eentje gewonnen. Het is overigens wel het vermelden waard dat Justin Kluivert de laatste wedstrijd steevast in de basis staat bij de ploeg uit de stad van de sinaasappels.

Aantal goals Valencia - Minder dan 0,5

Barcelona speelde dit seizoen 11 wedstrijden en hield hierin maar liefst 9(!) keer de 0. Een waanzinnig goede prestatie van de ploeg van Xavi. Daaruit blijkt dat het, ondanks de magere optredens in de CL, in La Liga verdedigend fantastisch staat. Alleen Real Sociedad en Real Madrid wisten Marc-André ter Stegen te verschalken. Wij verwachten vandaag opnieuw een zeer sterk FC Barcelona en een Valencia dat de Catalaanse muur niet weet te beslechten. Ook omdat hier een zeer fijne quotering tegenover staat. Voor minder dan 0,5 goals van Valencia ontvang je bij Jack’s een quotering van 2,65.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën