Valt alweer het doek voor de Italianen?

Valt alweer het doek voor de Italianen?

16-11-2023

Het is vrijdag 17 november en normaal gesproken zouden we ons volop focussen op de vrijdagavond wedstrijd in de Eredivisie en een vol programma in de Keuken Kampioen Divisie. Dit is deel waar, echter staat vandaag opnieuw in het teken van het EK voetbal. Vandaag is het aan Italië om de o, zo belangrijke wedstrijd tegen Noord-Macedonië, wél te winnen, terwijl Polen het in groep E voor een plek op het eindtoernooi opneemt tegen buurland Tsjechië. Tot slot zien we de topper tussen Denemarken en Slovenië in groep H. Ben jij klaar voor een drietal geweldige wedtips?

Italië - Noord-Macedonië

Dat Italië ontbrak tijdens het afgelopen WK in Qatar, is waarschijnlijk niemand ontgaan. Dat de grote schuldige hieraan, behalve Italië zelf, Noord-Macedonië was, is menig persoon waarschijnlijk ontgaan. Toch waren het de Noord-Macedoniërs die de laatste jaren al meerdere keren flinke irritatie wisten te wekken onder de Italiaanse bevolking. Ook deze wedstrijd tussen beide landen staat weer onder hoogspanning. Italië moet winnen om Oekraïne bij te houden, terwijl ook Noord-Macedonië nog een kleine kans maakt op plaatsing voor het EK.

Beide teams scoren - JA

Italië en Noord-Macedonië speelden in de geschiedenis vier officiële wedstrijden tegen elkaar. Opvallend genoeg won Italië er maar eentje, terwijl Noord-Macedonië geen van de laatste drie onderlinge duels verloor. Sterker nog, Noord-Macedonië stond tijdens elke onderlinge wedstrijd op het scorebord. Het lukte Italië in een wedstrijd om NIET op het scorebord te komen. Om die reden gaan wij vandaag voor een wedstrijd met beide teams die scoren. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,80 op.

Check de actuele EK kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Polen - Tsjechië

In groep E staat vandaag de zeer belangrijke wedstrijd tussen Polen en Tsjechië op het programma. Beide landen maken nog kans op een plek op het eindtoernooi. Wel is duidelijk dat er vanavond hoe dan ook een overwinning nodig is. Polen staat momenteel tweede, terwijl Tsjechië op een derde plek staat. Dit betekent dat de Tsjechen vanavond niet mogen verliezen om uitzicht op het EK te verliezen. Weet Polen deze kraker tegen het buurland te winnen? Of zorgt Tsjechië voor een wel heel spannende slotdag?

Winst Polen

Als we kijken naar de huidige vorm van beide landen, dan lijkt het er sterk op dat de Polen er momenteel beter in zitten. Met name in thuiswedstrijden presteren de Polen lekker, aangezien zij tien punten uit vier duels pakten. Tsjechië daarentegen won geen van de laatste twee wedstrijden op vreemde bodem en ging met name tegen Albanië keihard onderuit: 3-0. Wij verwachten daarom een zege voor Polen. Winst voor Polen levert je bij Jack’s een quotering van 2,60 op.

Check de actuele EK kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Denemarken - Slovenië

We sluiten deze Vrijdag Preview af met de wedstrijd tussen Denemarken en Slovenië, de twee koplopers in groep H. De ploeg die vanavond wint gaat met 100% zekerheid naar het EK 2024 in Duitsland. Denemarken lijkt helaas niet meer op het land dat de laatste jaren zo sterk presteerde. Zo verloopt de kwalificatie enigszins moeizaam en wonnen de Scandinaviërs onlangs ‘maar’ met 2-1 bij San Marino. Voor Slovenië loert een enorme kans, aangezien de ploeg de laatste jaren weinig te zoeken heeft in het Europese voetbal.

​Doelpunt Jonas Wind

Als we de laatste drie duels van Denemarken in eigen huis bekijken, dan zien we constant een opvallende doelpuntenmaker terugkomen. We hebben het over Jonas Wind, aanvaller van VfL Wolfsburg. Hij scoorde in zijn drie laatste thuisduels voor zijn land en lijkt hiermee van onschatbare waarde te worden. Wij denken dat hij vandaag ook scoort. Een doelpunt van Jonas Wild tegen Slovenië levert je bij Unibet een quotering van 2,55 op.

Check de actuele EK kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën